Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Gratuluji k chlapečkovi.U nás stejný průběh jako u Tebe
První 2týdny.
mě málem odvezli do bohnic.Pak do 4 m zlaté mimko a ted posledních 14dní už si zase do těch Bohnic balím
Ale pořád si říkám že bude líp ![]()
tak jsme prisli na polohu kde si malej konecne odkrkl a byl i klidnej, jak je oprenej briskem o ruku a hlavicku ma v ohbí ruky. jinak zkusime tu kyticku nebo mi bylo razeno aventa.
Jo jo, na tygříka, to docela doporučují, pak je to ještě dobré k mytí prdelky ![]()
jinak ho tesne zavinujem aby byl v klidu pres den je malej moc hodnej a v noci i presto, ze ho mam porad u prsa nechce spat usnul az pred chvili, pouziva ho jako dudlika ![]()
Love a dudla jsi zkoušela? I když je malinký, tak na tohle bych ho moc nezvykala, pak to bude vyžadovat a to tedy nebude moc příjemné. Já tedy od začátku, jak jsem rozpoznala, že už jen dudá (samo, že mi chvíli trvalo, než jsem to poznala), tak šel od prsa, i se řevem, někdy to dělá i teď, ale hned mu tam šoupnu dudla, chvíli podudá, zabere úplně a pak ho vyplivne.
Jinak budeš muset být trpělivá, oni ještě nerozlišují den a noc, tak je to na pendrek, kamarádce dělali tohle dvojčata, přes den OK a v noci rambajs, no začlo se to srovnávat až okolo těch 2.měsíců. Taky je trápí to bříško. ![]()
hele už jsem koupila asi 4 dudlika a nechce ho, proste ho vyplivne i kdyz mu ho tam drzim nic
Ahojky to mi povídej mám stejný problém bez prsu neusne a trvá to i tři hodiny,je to vyčerpávající dudáků už mám 6 a nechce ani jednoho pořád je vyplivuje.Trápí jí od porodnice prdíky a nic nám na to nepomáhá tak mi taky pořád brečí a přes den skoro vůbec nespí.Jsem zvědavá kdy jí to přejde.jo jinak taky vydrží řvát hrooozně dlouho.tak uspávání zdar
No holky, u nás vzal dudana na milost až po 2.měsících, ale říkám nezvykat na to dudání bradavky, já ho raději chlácholila jinak, znám holčiny, co měly do krve rozkousané bradavky, obzvláště takhle po začátku jsou hodně citlivé. No chce to trpělivost.
Holky a ten od mam jste zkoušely? Měl by být tvarovaný jako bradavka ![]()
no me zacal ted malej spat tak 2 hodky a pak se budi, usne jen u prsu ,ale tak za pul hodky je tuhej, jinak aby nebrecel tak se s nim musi chodit, ted jsem koupila od aventu a taky ho nechce. od mam mame ,ale vetsi nevim jestli ma smysl jeste nejaky kupovat. Prdiky taky trochu mame a hlavne mi breci u koupani a vetsinou i u prebalovani ![]()
U koupání mi také brečel, pak jsem tu měla paní na „plavání“ kojenců a od té doby je pokoj. Ve vaničce byl takový stísněný a nevyhovovalo mu to, tak jsem začala ve velké vaně a pohoda, začlo se mu to líbit. Taky prý vycítí, když jsou rodiče nervní.Jo a vyhovuje mu chladnější voda. ![]()
no to mi chceme taky pak s nim zacit plavat a naposledny jsme ho koupali taky ve velky vane a stejne rval. hele je normalni ,aby se mi ted budil kazdou hodinu?
Když byl Honzín takhle malý
, tak se to měnilo každou chvíli, někdy dával dvacetiminutovky, někdy prospal půl dne. I teď je to takový všelijaký a u nás hlavně kvůli prdíkům a bude mu 5.měsíců. Usíná mezi 19-22h, takže také žádná pravidelnost.
Vy jste ještě „malušenký“
, ono až si bude umět třeba udržet chrastítko,.. tak to bude lepší, ale takhle si jeho jediná „zábava“, nezbývá než to vydržet. Okolo toho 3. měsíce už to začíná být OK. Jinak jsem se snažila Honzína zabavit - unavit, tak jsem dávala pást koníčky, uzkazovala a jeho to unavilo a pak spinkal
Zkuste tedy teplejší vodu než 37 ![]()
tedka treba spinka uz hodku a pul super tak aspon stihnu pofackovat byt
tak uvidime treba se to potom nejak ustali, tak to uz si honzik pekne hraje ne?
jeste teplejsi? kolik?38?
Stačí o kapku, ale vím, že o tom holky psaly, že některé snesou fakt víc, my zase míň.
Přesně - stačí pofackovat, to se nezblázní. Jo po 2. měsíci dostal hrazdičku na zem a to se fakt zabavil, stačilo mu to rozklinkat. ![]()