Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý den,
máte některá z Vás zkušenosti s vyšetřením průchodnosti vejcovodů v Podolí?
Případně i v jiném CAR.
Vyšetření mě čeká poprvé a po přečtení různých diskusí mám z toho docela obavy.
Budu ráda za Vaše zkušenosti.
Děkuji ![]()
Já byla na tomhle vyšetření v Cubě, vydržet se to dá, trvá to celkem chvilku, ale mě to šíleně bolelo. Byla jsem i na laparoskopii - průchodnost vejcovodů, a to proti tomuhle bylo nic. Žádné velké bolesti, narkozu jsem zvládla skvěle, hned po probuzení jsem mohla fungovat, ale každý to má jinak. Za mě bych rovnou šla do laparoskopie, protože když bude nějaký problém, můžou ho hned vyřešit.
Úplně v pohodě.
Měla jsem však už jedno roční dítě a za dva měsíce otěhotněla znovu.
Třeba i díky tomuto vyšetření, kdo ví… Není se čeho bát. ![]()
Byla jsem take v Podolí nedávno a vše v pohodě (až na výsledek), kdyby jsi chtěla klidně pisni zprávu ![]()
Ahoj, já byla také v IVF Cube. Srašně jsem se bála, ale ve finále to vůbec strašné nebylo. Bylo pouze nepříjemné to vniknutí katetru do čípku, to trochu stiplo, vytryskla mi slzicka, ale to spíš proto, že jsem byla strašně vyděšená, co přijde dál
…a pak jsem necítila vůbec nic, žádnou bolest, jen trochu chladnou tekutinu v břiše
…oba vejcovody plně prostupný, přišlo mi hustý to vidět na tom ultrazvuku
Zvládneš to ![]()
@Lotyyy prosím a jak to probihalo po vysetreni? Blbej dotaz, ale tu tekutinu zase odsají nebo to vytece samo? 🙈 😀 Ceka me to za 14 dni taky a mam nervy, nevim, co cekat.
@Kobliha15 tekutina vytéká do dutiny břišní skrz „otevřené“ vejcovody, je to tak fyziologické, někdy tudy odtéká i menstruační krev…a něco samozřejmě vyteče i pochvou. ![]()
@Kruberka wow, to jsem nevedela. Dekuji za vysvetleni
Jedu sama, bez manzela, dve hodky cesty tam a dve zpatky, tak trochu hystercim uz dopredu ![]()
@Kruberka
Jak bylo výše uvedeno. Určitě se na to můžeš zeptat lékaře.
Pokud tě ještě něco zajímá ohledně tohoto vyšetření, klidně mě napiš SZ.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.