Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já teda nevím, zkušenost s tím nemám, ale nemusíš mít náhodou už alespoň jedno vlastní dítě, abys mohla darovat vajíčka?
@Anonymní píše:
Ahoj holky, kamarádka není zde registrovaná, proto se ptam za ní. Je zde některá, která darovala vajíčka na klinikách tipů Sanus, Repromeda a podobně, pokud ješte neměla pohlavní styk, 25 let je kamarádce? Moc ráda by tímto pomohla nějaké mamince. Kamarádce by nevadilo, pokud by tímto přišla o panenství, tohle prosím nereste, potrebuje osobní zkušenosti. Moc ráda by to alespoň jednou vyzkoušela. Nemám vlastní zkušenosti, tak nemohu posoudit a poradit.
Neodebírá se to náhodou přes břicho?
Edit: teď čtu že to je tenkou jehlou přes pochvu, tak to určitě o panenství nepřijde.
A je si kamarádka vědoma celé procedury a možných zdravotních následků.
@JancaS84
Ale nemusí se náhodou před odebráním vajíček dělat vnitřní vyšetření? Tím by už k porušení blány dojít mohlo.
Jinak diskuze na toto téma tu už jsou: https://www.emimino.cz/…stvi-406052/
https://www.emimino.cz/…lany-368030/
No já právě s tím zkušenosti nemám, proto se ptám tady. Po zdravotní, gynekologické stránce je v pořádku. Vlastní dítě nemá a zatím ani neplánuje, proto by ráda pomohla jiné mamince, která to potřebuje.
To že by došlo k porušení blány ji nevadí, to už jsme řešily.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, kamarádka není zde registrovaná, proto se ptam za ní. Je zde některá, která darovala vajíčka na klinikách tipů Sanus, Repromeda a podobně, pokud ješte neměla pohlavní styk, 25 let je kamarádce? Moc ráda by tímto pomohla nějaké mamince. Kamarádce by nevadilo, pokud by tímto přišla o panenství, tohle prosím nereste, potrebuje osobní zkušenosti. Moc ráda by to alespoň jednou vyzkoušela. Nemám vlastní zkušenosti, tak nemohu posoudit a poradit.
cha cha prý kamarádka…a pomoc nějaké mamince, to je také trapný důvod. Nemáš koule se zeptat za sebe ( nick je stejně anomymní) a o peníze vůbec nejde, že. ![]()
Ano, kamarádka. O peníze ji rozhodně nejde, jde jí pouze o tu pomoc druhému. Slušně jsem se za ní zeptala. Každý nemusí mít Nick úplně na každé stránce ne?
@Kamila17 píše:
Ano, kamarádka. O peníze ji rozhodně nejde, jde jí pouze o tu pomoc druhému. Slušně jsem se za ní zeptala. Každý nemusí mít Nick úplně na každé stránce ne?
V roce 2021 jsi psala, ze jsi bezdetna a na profilu mas dite, co se narodilo v roce 2012? ![]()
@Kamila17 píše:
jasně, kamarádka, žereme tu pohádku o bezplatné pomoci cizí ženské…
jsi směšná
@Kamila17 dítě mít nemusí, jak bylo zmíněno výš. Ohledně vyšetření nevím, zda by překážela panenská blána, ale jak píšeš, tonjí nevadí. Odběr se provádí přes poševní stěnu a k porušení při tomto nedojde. Co konkrétně má být ten dotaz?
Je mi jedno, zda jde o tebe nebo kamarádku, nevím, proč ostatní tohle řeší
@saddreamer píše:
@JancaS84
Ale nemusí se náhodou před odebráním vajíček dělat vnitřní vyšetření? Tím by už k porušení blány dojít mohlo.
Jasne, ze musi. Provadi se vnitrni ultrazvuk a ne jednou…
Btw posledni dobou je tady to tema nejak casto a vzdycky to konci hadkou… uz mi nekdy prijde, ze to je snad naschval
Ahojky, chtěla bych se zeptat.
Je mi 21 a studuji na vysoké, chtěla jsem darovat vajíčka (protože má teta je dřív také potřebovala) šla jsem na IVF v Praze.
Nečekala jsem, že při “vstupním pohovoru” vlastně proběhne úplně všechno, a že to bude tak závazné.
Podepisovala jsem hrozně moc papírů. Šla jsem na kliniku s dobrým úmyslem a o peníze mi vůbec nešlo.
Hned se mě začali psát kdy si vyzvednu léky a podobně.
Asi po týdnu jsem se ale rozmyslela. Četla jsem si vše o hormonálních injekcich apod.
Již takhle jsem ve velkém stresu a bojím se do sebe ládovat hormony.
Tak jsem slečně napsala, ať se na klinice nezlobí, ale že to nechci podstupovat.
Napsali mi, že to chápou, ale že v takovém případě musím uhradit 10,000kc za genetické vyšetření!!!
Což jakožto student opravdu nemám.
Jinými slovy mi řekli, že darovat musím.
Dá se situace nějak řešit?
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.