Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat.. Moc bych chtěla darovat vajíčka ale jsem panna.. Je možné je i tak darovat? Děkuji moc za odpověď
Nevidím důvod, proč by to nešlo, odsávají se tenkou hadičkou, tedy by ani nemuselo dojít k porušení blány (pokud to tedy je pro tebe důležité)
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat.. Moc bych chtěla darovat vajíčka ale jsem panna.. Je možné je i tak darovat? Děkuji moc za odpověď
Mrkni na car, mívají v podmínkách, že už musíš mít dítě.. Mmchdm, odběr, spíš ta stimulace předem, rozhodně není sranda ![]()
@DeeSocialWorker A jak by tam tu hadičku s jehlou dostali, aby neporušili panenskou blánu? Punkce se provádí přes poševní stěnu - tzv. lékař musí zavést zrcadla, aby se tam vůbec dostal.
@ZItu tak záleží i na velikosti blány a jak vypadá, některé mají velké otvory, slečna ji navíc ani mít nemusí, mohla o ní už přijít jinak. Může se domluvit určitě i tak, že ji při zákroku odstraní
@DeeSocialWorker no,nevim, jestli má někdo otvor v bláně, kterým v pohodě proleze vaginální ultrazvuková sonda a podél ní ještě punkční jehla.
@DeeSocialWorker Samozřejmě existuje x situací, při kterých si mohla blánu protrhnout. Ale beru to podle toho, co psala zakladatelka - dle její otázky předpokládám, že ji ještě má. A když pominu samotný odběr, tak si ani neumím u panny představit vnitřní ultrazvuky, které se provádějí několikrát během hormonální stimulace. ![]()
@renap tak i kdyby ne, tak co, jestli zakladatelka nemá problém s odstraněním, tak je to v pohodě, ne?
@DeeSocialWorker píše:
@renap tak i kdyby ne, tak co, jestli zakladatelka nemá problém s odstraněním, tak je to v pohodě, ne?
tak to je každopádně v pořádku
Já jsem nějak nepředpokládala, že by někdo plánoval být odpaněn pomocí vaginální sondy doktorem v IVF centru. Ale každý má nějakou úchylku, tak proč ne ![]()
@Anonymní píše:
A vede tě k tomu CO??