Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky vy co máte doma chlapečka. Jak pečujete o to jejich nářadíčko? V nemocnici mi nic extra nevysvětlili, jestli přetahovat předkožku při koupání nebo co…u holčiček říkali jak s hygienou…ale u chlapečků nic. Tak nevím? Navíc včera jsem to chtěla zkusit při koupání, ale ten piňdourek je tak malý a měkký že mi to vůbec nešlo…navíc mám teď delší nehty před manikurou, tak jsem mu nechtěla ublížit. Jsem nezkušená s prvním miminkem, poradíte?
![]()
Nechat bít - jenom očistit lehce žínkou. Nejméně do 1 roku nesahat.
@slavuska1 píše:
Nesahat, min. do 3 let není žádná spešl péče třeba
amen ![]()
Me v nemocnici říkali, že to rozhodně nemám přetahovat, ze tam ani není co přetahovat. Naše pediatra říkala to samé. Při koupání jenom trochu stahnu na ten konec a ten očistím.
@sheila9 nic nepretahuj! vůbec si toho nevšímej, pokud ho nebude mit třeba nejak zarudlého nebo tak. ma dva syny, 2,5r a pul roku a vse je v pohode, jen jim je omeju ![]()
No my jsme přetahovali lehce. Ve vaně během koupání. Občas když mi to manžel připomněl. Do roku, pak si sám jak to kluci umi.
Kluk má teď tři roky.
A dobrý rok už se o svého kámoše stará sám. Už si ho i sám ve vaně umyje, občas si s tím hraje, jak to kluci dělají, cura sám.
Takže tak nemáme si čeho všímat, je dost velky, ví nac to tam má.
Me doktorka rikala rozhodne nepretahivat, jenom pri koupani jemne ocistit „spicku“.
Mne rekli v porodnici i doktorka, ze mam pri koupani lehce pretahovat - ne silou.
@dalmati píše:
Nechat bít - jenom očistit lehce žínkou. Nejméně do 1 roku nesahat.
Bít prosím raději ne ![]()
K pretahovani nevidim jediny duvod, pokud chlapecek v detskem veku nema problemy. Je jedno, jestli mu je rok, tri, pet ci sedm.