Lehký asperger, autismus?

Anonymní
22.4.16 14:25

lehký asperger,autismus?

Ahojte maminky :mavam: Už odmalička se mi zdá na dceři něco zvláštního, popravde sama ani poradne nevim jak to popsat…ale prijde mi jako by mela slaby asperger, nebo autismus. Nemá úplně typické příznaky, ale dost se k tomu blíží. Například se kvůli všemu pořád vzteká a dělá scény, ale opravdu hrozné, začne nám i bezdůvodně nadávat třeba. Je hodně naládová a má problémy s oblíkáním, skoro nic na sobě nesnese, všechno jí škrtí atd..ale přitom to má všechno dobré. Je strašně divoká a když byla menší tak asi skoro do 2 let vydávala sem tam takové skřeky, ale do toho i sem tam mluvila pár slov. jinak ve větách začala mluvit po 2 roce. Pořád dělá nějaké náschvály a přijde mi že si to ani neuvědomuje. Už si připadám jak blázen a nechci s ní ani nikde moc chodit protože to vždycky skončí fiaskem, všechno dětem bere a když ji s manželem napomenem několikrát dělá to dál. Jo a ještě je odmala strašně přecitlivělá na všechno…třeba sem u ní nemohla ani vysávat to byl vždycky řev. už fakt nevím co dál..poradíte někdo prosím? je tady někdo kdo to má podobně? U psychologa jsme byli a prý je jenom trošku živější a zaostává trochu v sociální oblasti… :nevim: Díky moc všem za odpovědi :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
22.4.16 15:56

Tak autista nebo Asperger by rozhodně nedělal naschvály. To oni neumí. Navíc tam jsou sice záchvaty vzteku, ale rozhodně ne nějaká „divokost“. Mám 2 děti - jedno má Aspergera a druhé je v pohodě. Mně se jeví tvoje dcera jako normální - i když náročné dítě. Užila jsem si s tím zdravým synem v podstatě to samé - s blížícími se 4 lety se to trochu uklidňuje. Ale věřím, že z toho vyroste a bude super kluk. Vydrž… :hug:

• Citovat
  • Upravit
452
22.4.16 15:59

Podle popisů i projevů je to ADHD. To co popisuješ je přecitlivělá nervová soustava (hypersenzitivní). Bývá u ADHD i autismu. Pomáhá na to terapie senzorické integrace. A taky určitě hořčík+b6 a omega3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
22.4.16 16:59

Podle mě ADHD, Asperger vypadá jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
22.4.16 17:38

Taky bych tak od boku rekla, ze problem senzoricke integrace. tady je takovy zbezny popis:
Tyto děti obtížně zvládaly sebeobslužné činnosti, měly potíže v kolektivu svých vrstevníků nebo ve školních dovednostech. Doktorka Ayres popsala SI jako neurologický proces, který zpracovává a organizuje podněty z okolního prostředí, ale i informace z vnitřku těla a umožňuje nám tak adekvátně reagovat na tyto podněty. Pomáhá nám reagovat na změny, rozhodovat, které stimuly jsou v daný okamžik podstatné. SI hraje důležitou úlohu v oblasti pozornosti a sebekontroly. Správná integrace smyslových vjemů má dominantní roli při procesu učení motorických dovedností, všedních denních aktivitách, hře a následně plnění školních úkolů.

ale nikdo ti od obrazovky nerekne nic lepsiho nez psycholog, ktery dite videl a muze s tebou probrat podrobnosti. takze pokud jsi nebyla spokojena s tim, co vam rekl (ne kazdy psycholog je fakt profik, tak jako v kazde profesi…), tak bych se obratila na jineho. rict si o tzv. druhy nazor neni zadny „uskok“, zvlast pokud jde o tyhle problematicky diagnostikovatelne veci, tak neni od veci znat nazor nekoho jineho. bud ti rekne, ze je v poradku a mas pritvrdit ve vychove, nebo snad rozpozna problem a nauci vas situace lip resit (pokud dcera vazne nejaky problem ma, tak pritvrzeni by vsechno akorat zhorsilo. jde o tom pomoc ji zpracovavat veci tak, aby lip vychazela s okolim i sama se sebou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
22.4.16 17:55

@Ali-Ali To je hezky popsáno.

Jinak kdyby měla zakladatelka zájem, takové jednoduché cvičení na senzorickou integraci se dají dělat i doma. Ale určitě znatelně pomůže dodat omega 3 (jsou různé preparáty - eye-q, esprico, apod.) a klasický hořčík a vit. B6. To vše uklidňuje nervovou soustavu a omega 3 pomáhají na soustředění.
Zakladatelko a nepozoruješ na dceři třeba i vybíravost v jídle, nebo neobvyklou kreativitu? Tyhle věci se k tomu občas také pojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
23.4.16 10:52

Máš normální zdravé dítě. Nehledej „moderní“ diagnózy tam, kde pravděpodobně nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.17 22:10

spojte se s odborníky

S ročním zpožděním zkusím přispět.
Zajímalo by mě jak jste to pořešila, jak se situace vyvinula?

Doporučuji se spojit s poradnou Nautisu,
http://www.praha.apla.cz/…izime-3.html, pokud Vaše podezření trvá a vyptat se zdarma na všechno odborníka, ne tady.
Zanedbání by mohlo hodně ublížit.

Dítě/člověk se z tlaku a nepochopení třeba může začít sebepoškozovat a v budoucnu mít zaděláno na vážné deprese, přeženu - li to, i mít sklony k sebevraždě. :,(

A čím dřív to budete řešit, tím líp. Uklidníte sebe, ale hlavně, pokud by se to potvrdilo, pomůžete svému děcku jednodušeji žít. A pokud ne, tak hurá!

V Motole se údajně čeká na diagnostiku 2 roky, v Nautisu 1 rok. Krč už jsem ani nezjišťovala. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1742
11.9.18 21:13

@aquawoman @Ali-Ali Holky přečetla jsem si vaše příspěvky, mám pocit, že můj syn (5 let) má přesně to co tady popisujete- poruchu senzorické integrace a přecitlivělou nervovou soustavu. Nikdy jsem o tom neslyšela, tak bych se chtěla poradit, co s tím? A jaké jednoduché cvičení na senzorickou integraci se dá dělat i doma?? Poradíte prosím? Omega 3 jsem mu už koupila. Budu moc vděčná za jakoukoliv radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
18.11.19 19:25
Doporučuji se spojit s poradnou Nautisu,
http://www.praha.apla.cz/…izime-3.html, pokud Vaše podezření trvá a vyptat se zdarma na všechno odborníka, ne tady.
Zanedbání by mohlo hodně ublížit.

Těžko říct, jestli víc, než Nautis… Již 15 let pomáháme světu ubližovat autistům. Nebo tak nějak to maj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
17.12.25 00:12

Dobrý den. Myslíte si, že by to mohl být autismus? Syn 3 roky a 4 měsíce nemluví, aktivně používá cca 20 slov včetně citoslovcí, je vzteklý a největší problém je, že se bojí zvuků (vysavač, mixér, vrtačka, tekoucí voda u sousedů v paneláku,…). Obchody zvládá ale dobře, na pouti se kraválu nebojí, hlasité hudby doma také ne. Udržuje i oční kontakt, rozumí, napodobuje, je mazlivý, ukazuje, snaží se domluvit gesty, oblékne se kromě bundy sám, je bez plen i na noc.Od září chodí do školky, tam se prý nechce zapojovat do společných aktivit, nekreslí, neudrží pozornost, nehraje si s dětmi). Ani doma nechce dělat to, co ho nebaví. Teď v týdnu byli se školkou na muzikálu a syn si prý odmítl sednout s dětmi do řady, tak stál s paní učitelkou stranou a vydržel u jedné písničky a pak si zacpal uši a začal řvát. Syn je osobnost už od narození :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí