Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nekojíš ji nějak moc a dlouho? Pokud už klidně po prvním nakojení cítíš, že by spala, tak ji prostě ulož a nech bejt. Podle mne má moc stimulací a je přetažená. A zavin´ji. Zavinovačku, nebo ji prostě zabal at´s sebou nemele. Ulož na bok a utěž-hlad´ji po zádech, poplácávej, usne.
Netrápí ji prdiky?? Jak uspavas?
Na režim je podle mě moc brzy. ![]()
@berry4 No kojení nám většinou trvá těch +- 40 minut - myslíš, že je to hodně?
Když jí po kojení uložím, tak nevydrží a začne hned plakat. To jí pak můžu dávat dudlík nebo držet za ručičku a nic nepomáhá ![]()
@vertunka Na prdíky dávám Espumisan a bříško mažu pupíkem. Uspávám tak, že si jí buď opřu o rameno a houpu se nebo jí držím v náručí a houpu se v křesle. Někdy jí uspávám odkrytou, jindy pevně zavinutou v zavinovačce - ale výsledek je stejný ![]()
Napíšu, co zabíralo u malého, když byl v tomto věku. Nakojit z jednoho prsa ( většinou se u toho pokadil ), nechat odříhnout, přebalit, nakojit z druhého prsa, nechat odříhnout, zavinout, dát do postýlky, pustit bílý šum a spal až do dalšího kojení.
Později se interval, co byl vzhůru, prodlužoval, ale snažila jsem se ho uspat do 1-1,5h po kojení, pak už byl přetažený a uspával se hůř.
@Bonulinka Takhle jsem to taky zkoušela, bohužel jakmile ji položím do postýlky (i zavinutou) tak začne plakat
Bílý šum jsem rovněž zkoušela a to na ní nezabírá
každopádně moc děkuji za radu
co bych dala za to, abych ji mohla položit a třeba jí hladit nebo držet aby usnula ![]()
@Anonymní píše:
@berry4 No kojení nám většinou trvá těch +- 40 minut - myslíš, že je to hodně?Když jí po kojení uložím, tak nevydrží a začne hned plakat. To jí pak můžu dávat dudlík nebo držet za ručičku a nic nepomáhá
Kojení by mělo trvat tak polovinu. Jsi si jista, že je plně nakojená? Espumisan je v podstatě k ničemu, spíš bych dala Infacol. Já třeba raději přebalovala před krmením, abych dítě co nejméně rušila, odříhnout a uložit. Jinak těžko radit, když tvé dítě nevidíme. Možná bych ji zabalila do kojopolštáře, imitovala tak dělohu a lehla si vedle ní. Hlavně nenosit a nehoupat, nebo se staneš otrokem toho.
@berry4 Nechávám jí, dokud saje. Já nepoznám, jestli má dost nebo ne. Myslela jsem si, že ona sama ví, kdy přestat
Mám strach, že pokud ji nechám jen polovinu času tak bude mít hlad
Můžu zkusit přebalit před kojením, vydržím ty scény co u toho dělá (po kojení je relativně v klidu) a ten polštář taky můžu vyzkoušet, i když mám strach, že jakmile ji dám z rukou, tak bude vyvádět ![]()
Ještě neví kdy přestat, já jsem dávala malicek do pusinky jinak by byla na koze celej den ![]()
Já jsem malou vůbec neuspavala, jen jsem ji položila na gauc/lehatko a když chtěla spát tak usnula sama a praktikuju to takhle vlastně celých těch 10 týdnu. Takže opravdu nevím co poradit. Snad jen pevné nervy ![]()
@vertunka A to ti nebrečí, když jí takhle položíš a necháš ležet? no nervy moc pevné nemám, bohužel se musím přiznat, že když pláče a já už fakt nevím, co s ní, tak ty nervy teprve chytám a připadám si pak jako špatná máma
![]()
Ne nebreci. Ale já mám asi nejake extra hodne miminko, ona nebreci skoro nikdy. TUK TUK. Takže nejsem nejlepší příklad.
Ale když už pláče, tak mam taky nervy. Určitě nejsi špatná máma
Uvidíš, že bude brzy líp.
A přibírá ti? Mě takhle začly děti plakat hlady…obě přibližně po týdnu „plného“ kojení…pak na převážení Dr. zjistil, že přibrali nula nula prd…jen nápad do placu ![]()
Ahojky maminky
Jdu za vámi již zoufalá pro radu
Mám 8-mi denní miminko, které mi po každém kojení pláče nebo nemůže usnout. Dám jí napapat z jednoho prsa, pak se snažíme odříhnout (ne vždy se povede), pak jí dám z druhého prsa, zase necháme odříhnout, pak jdeme přebalit a dáme ještě z jednoho prsa. Poté se jí snažím uspat a to je kámen úrazu
V tu chvíli začne plakat a trvá mi třeba i hodinu a půl, než usne (což je hlavně v noci šílený). Nepláče pořád, ale vrtí se, kouká všude kolem a ne a ne zabrat. Chtěla jsem pomalu najet na nějaký režim a budit ji přes den na kojení po 3 hodinách, jenže když mi po kojení ještě hodinu a půl čumákuje, tak bych ji potom budila po hodince a půl a to je blbost.
Dělám něco špatně?
Jsem z toho už zoufalá, v noci nespím, přes den nespím. Vím, že po ní nemůžu chtít zázraky, spíš bych jen potřebovala radu, jak vyřešit to uspávání