Pláč po kojení a problém s usínáním

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.4.16 17:31

Pláč po kojení a problém s usínáním

Ahojky maminky :mavam:

Jdu za vámi již zoufalá pro radu :( Mám 8-mi denní miminko, které mi po každém kojení pláče nebo nemůže usnout. Dám jí napapat z jednoho prsa, pak se snažíme odříhnout (ne vždy se povede), pak jí dám z druhého prsa, zase necháme odříhnout, pak jdeme přebalit a dáme ještě z jednoho prsa. Poté se jí snažím uspat a to je kámen úrazu :( V tu chvíli začne plakat a trvá mi třeba i hodinu a půl, než usne (což je hlavně v noci šílený). Nepláče pořád, ale vrtí se, kouká všude kolem a ne a ne zabrat. Chtěla jsem pomalu najet na nějaký režim a budit ji přes den na kojení po 3 hodinách, jenže když mi po kojení ještě hodinu a půl čumákuje, tak bych ji potom budila po hodince a půl a to je blbost.

Dělám něco špatně? 8o Jsem z toho už zoufalá, v noci nespím, přes den nespím. Vím, že po ní nemůžu chtít zázraky, spíš bych jen potřebovala radu, jak vyřešit to uspávání :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29577
21.4.16 17:40

Nekojíš ji nějak moc a dlouho? Pokud už klidně po prvním nakojení cítíš, že by spala, tak ji prostě ulož a nech bejt. Podle mne má moc stimulací a je přetažená. A zavin´ji. Zavinovačku, nebo ji prostě zabal at´s sebou nemele. Ulož na bok a utěž-hlad´ji po zádech, poplácávej, usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
21.4.16 17:42

Netrápí ji prdiky?? Jak uspavas?

Na režim je podle mě moc brzy. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.16 17:43

@berry4 No kojení nám většinou trvá těch +- 40 minut - myslíš, že je to hodně? :think: Když jí po kojení uložím, tak nevydrží a začne hned plakat. To jí pak můžu dávat dudlík nebo držet za ručičku a nic nepomáhá :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.4.16 17:44

@vertunka Na prdíky dávám Espumisan a bříško mažu pupíkem. Uspávám tak, že si jí buď opřu o rameno a houpu se nebo jí držím v náručí a houpu se v křesle. Někdy jí uspávám odkrytou, jindy pevně zavinutou v zavinovačce - ale výsledek je stejný :(

• Citovat
  • Upravit
623
21.4.16 17:51

Napíšu, co zabíralo u malého, když byl v tomto věku. Nakojit z jednoho prsa ( většinou se u toho pokadil ), nechat odříhnout, přebalit, nakojit z druhého prsa, nechat odříhnout, zavinout, dát do postýlky, pustit bílý šum a spal až do dalšího kojení.
Později se interval, co byl vzhůru, prodlužoval, ale snažila jsem se ho uspat do 1-1,5h po kojení, pak už byl přetažený a uspával se hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.16 17:57

@Bonulinka Takhle jsem to taky zkoušela, bohužel jakmile ji položím do postýlky (i zavinutou) tak začne plakat :( Bílý šum jsem rovněž zkoušela a to na ní nezabírá :( každopádně moc děkuji za radu :hug: co bych dala za to, abych ji mohla položit a třeba jí hladit nebo držet aby usnula :(

• Citovat
  • Upravit
29577
21.4.16 18:08
@Anonymní píše:
@berry4 No kojení nám většinou trvá těch +- 40 minut - myslíš, že je to hodně? :think: Když jí po kojení uložím, tak nevydrží a začne hned plakat. To jí pak můžu dávat dudlík nebo držet za ručičku a nic nepomáhá :(

Kojení by mělo trvat tak polovinu. Jsi si jista, že je plně nakojená? Espumisan je v podstatě k ničemu, spíš bych dala Infacol. Já třeba raději přebalovala před krmením, abych dítě co nejméně rušila, odříhnout a uložit. Jinak těžko radit, když tvé dítě nevidíme. Možná bych ji zabalila do kojopolštáře, imitovala tak dělohu a lehla si vedle ní. Hlavně nenosit a nehoupat, nebo se staneš otrokem toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
21.4.16 18:09

A dudlík taky nezabira?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.16 18:11

@berry4 Nechávám jí, dokud saje. Já nepoznám, jestli má dost nebo ne. Myslela jsem si, že ona sama ví, kdy přestat :nevim: Mám strach, že pokud ji nechám jen polovinu času tak bude mít hlad :( Můžu zkusit přebalit před kojením, vydržím ty scény co u toho dělá (po kojení je relativně v klidu) a ten polštář taky můžu vyzkoušet, i když mám strach, že jakmile ji dám z rukou, tak bude vyvádět :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.4.16 18:12

@vertunka Ten mi v drtivé většině případů plive :(

• Citovat
  • Upravit
5283
21.4.16 18:19

Ještě neví kdy přestat, já jsem dávala malicek do pusinky jinak by byla na koze celej den :mrgreen:

Já jsem malou vůbec neuspavala, jen jsem ji položila na gauc/lehatko a když chtěla spát tak usnula sama a praktikuju to takhle vlastně celých těch 10 týdnu. Takže opravdu nevím co poradit. Snad jen pevné nervy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.16 18:22

@vertunka A to ti nebrečí, když jí takhle položíš a necháš ležet? no nervy moc pevné nemám, bohužel se musím přiznat, že když pláče a já už fakt nevím, co s ní, tak ty nervy teprve chytám a připadám si pak jako špatná máma :( :(

• Citovat
  • Upravit
5283
21.4.16 18:27

Ne nebreci. Ale já mám asi nejake extra hodne miminko, ona nebreci skoro nikdy. TUK TUK. Takže nejsem nejlepší příklad.

Ale když už pláče, tak mam taky nervy. Určitě nejsi špatná máma :srdce: Uvidíš, že bude brzy líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5177
21.4.16 18:34

A přibírá ti? Mě takhle začly děti plakat hlady…obě přibližně po týdnu „plného“ kojení…pak na převážení Dr. zjistil, že přibrali nula nula prd…jen nápad do placu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí