Jak dítě naučit co nejlépe se posadit?

70
21.4.16 14:30

Jak dítě naučit co nejlépe se posadit?

Ahoj maminky,

jak jste své dítko učili, aby se co nejlíp samo posadilo a bavilo ho to (to cvičení)? ;)

Děkuji za příspěvky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31289
21.4.16 14:33

Sice se na to neptáš (a omlouvám se, pokud se ti to bude zdát jako moralizování), ale proč to dítko učit? Nechala bych ho svému osudu, naučí se to, až na to bude mít posílené tělíčko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ibi
4168
21.4.16 14:34

Souhlasím s @Mar__tanka1983, taky bych neučila, dítko si na to přijde samo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
21.4.16 14:39

To je těžký, protože sezení vlastně k vývoji až tak nepotřebuje…
vlastně jsem snad ani neviděla někde návod, jak dítě k sezení motivovat, protože to nepotřebuje. k otáčení se hodně motivuje, k lezení… ale k sezení většinou ne.

tak jestli ti už leze hezky po čtyřech, tak mu to zkus třeba předvést, že polezeš vedle něho a sedneš si přes nohu na zadek…

a myslím že na to vlastně cvičení není prostě potřeba - jak to to děcko jednou udělá a zjsití, k čemu je dobrý, už bude vědět.

chápu tě, naše malá lezla a často se zlobila, že si nemá pořádně jak hrát, neměla volné ruce, vyvovávala nás… pak si jednou sedla, rozlížela se a začala si naprosto blaženě hrát v sedě na dece a už to prostě věděla co má dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
21.4.16 14:39

Děkuji. Taky mi doktorka říká, že se naučí samo, jen některé maminky se diví jakto, že to neumí, když jejich ano… Tak mě to trápí, proto ten dotaz.. Asi se chci jen uklidnit, že nic nezanedbávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
21.4.16 14:41

@budi
Děkuji. Taky mi to dělá :) Lozí, spíše se plazí, a pak volá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
21.4.16 14:42
@Mar__tanka1983 píše:
Sice se na to neptáš (a omlouvám se, pokud se ti to bude zdát jako moralizování), ale proč to dítko učit? Nechala bych ho svému osudu, naučí se to, až na to bude mít posílené tělíčko ;)

V pořádku :) Děkuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
21.4.16 14:42

@Daja94 nezanedbáváš, neboj. naopak, většina (informovaných) matek i lékařů by ti dala co proto, kdybys dítko vysazovala ;)
Divizny nech ať se diví, ty dítku nejlépe prospěješ tím, že se mu do vývoje (ať už lezení, chůze nebo sezení) nebudeš montovat nijak.

Příspěvek upraven 21.04.16 v 14:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
21.4.16 14:49

@Mar__tanka1983
Lepší později než dříve že? :andel:

@Bora-Bora
Jsem hned klidnější… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
21.4.16 14:56

Nech tomu volný průběh a hlavně nesrovnávej! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
21.4.16 15:00

@Daja94 a kolik mu vlatně je měsíců?? A co umí jiného? Dost možná dítka ostatních co ti to říkají sice sedí, ale nelezou atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
21.4.16 15:04

@ilonka12 a nebo sedí vysazováním…a pak budou mít záda jak paragraf. @Daja94 přesně, nic mu neuteče ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
21.4.16 15:10

@Mar__tanka1983 No já není to tak dlouho řešila s kamarádkami vodění za ruce, když jsem jim řekla, že vodit nehodlám že mi neva když budou dvojčata chodit déle, ale že budou mít jistější chůzi, když se to naučí sami tak mě málem sežrali a nevěřili že VODĚNÍ škodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
21.4.16 15:31
@Daja94 píše:
@budi
Děkuji. Taky mi to dělá :) Lozí, spíše se plazí, a pak volá.

Tak jestli se plazí, tak zásadní věc pro jeho vývoj je, aby začal lézt po čtyřech… protože plazení není až tak dobré a neměl by to dělat moc dlouho… pár týdnů, ale pak je třeba nějak zvednout břicho ze země :D :D
naše malá se plazila a to byla hrozná otrava - protože měla stehýnka plná třísek z terasy (bylo horko)… a taky mi nějaká fyzio říkala, že ji mám hodně motivovat, aby zvedla břicho a začla lézt. takže jsem malé pohrozila, že jestli nezačne sama, dám jí za bodyčko balonek :mrgreen: :mrgreen:
naučila se to pak rychle.

jo a motivace k lezení je třeba to, že si sedneš na zem, dáš nohy před sebe a děcko na jednu stranu a na druhou stranu tvých nohou dáš hračky – takže ať prcek přelézá přes tvoje natažené nohy. musí se trochu zvednout na ruce a na kolínka.

myslím, že když začneš řešit tohle, aby prcek lezl po čtyřech - že pak to sezení přijde samo :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11268
21.4.16 15:38

@budi hracky rovnalo se u nas televizní ovladač :) musi to byt super extra hračky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí