Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, mám doma 16 denního chlapečka, když je vzhůru chce být neustále u prsa a jen si ho dudlá. Nemůžu doma nic pořádně udělat :/ když ho položím tak knourá, celý dopoledne ho mám „nalepenýho“ na prsu
Jestli je to normální nebo není..já mám už bradavky uplne popraskany
Tak je to spravne. Ted bys mela byt jen s miminkem a kojit. Rodina by mela pracovat. ![]()
Popraskane bradavky jsou bohužel taky normou. Neboj za dva tři dny se bradavky zahojí, koj i přes bolest.
Příspěvek upraven 20.04.16 v 19:36
@donutka nedávej prso místo dudlíku
nakojit - kdyžtak převážit, abys věděla, jestli vůbec něco natahá.. a jestli chce nosit, tak šátek a máš klid
9 m se v břiše houpal, to víš, že mu to chybí.. ale neuč ho na prso - zaměř se na to, jestli Ti vůbec něco natahá (přibírá?)
Dej mu dudlíka. pokud nemáte jinak problémy s kojením a přibíráním, tak bych se s tím nepárala. Jsou děti, které jsou dudlací a potřebují mít pořád něco v puse. Takový byl můj mladší, už v porodnici dostal dudlíka a byli jsme spokojení oba. Kojila jsem plně do 6 měsíců (pro rejpalky, které by chtěly varovat před narušením kojení)
@donutka píše:
měla jsem to s jedním z dětí stejný, časem to přejde ![]()
můžeš zkusit šátek, hacku,… třeba to trochu pomůže
Boha hlavně nevazit! Na co? Co tím zjistíš? Dítě se ted kojí v podstatě pořád, je to normální, není to tak, jako u dvou měsíčního, že se nakoji a je po zizni. Je zvyklý z dělohy na neustále pití. To chce čas.
@donutka píše:
Je to normální. Každopádně bych si nechala zkontrolovat techniku kojení, zda máš správné přisátí, zda se mimčo dostane k zadnímu mléku… atd. Domluvila bych si laktační poradkyni, aby na vás koukla a případně odstranila chyby. Je ale klidně možné, že žádný problém v technice není a mimčo zkrátka jen potřebuje tebe a prso. Je to přirozené, je maličký. Dítko jsem v tomto věku kojila též co 10 minut, víc jak hodinu nevydržel ani v 5 měsících… Pokud nemáš doma další dítě, o které je potřeba se postarat, není co řešit. Zalezla bych s mimčem do postele a odpočívala. Práce doma neuteče. Můžeš zkusit taky dudlík, pokud proti němu nic nemáš, ale v tomto věku jsem s ním třeba neuspěla ani u jednoho dítka.
@donutka U prsa určitě nechce být neustále
, prso není dudlík, nech ho nabaštit a konec, žádné dudlání
, jinak si na sebe šiješ bič, z kterého se jen těžko budeš dostávat ![]()
Ta hláška " sijes si na sebe bič " je z let separace a studeného výchovy a očekávala bych ji tak od šedesátilétě paní. Nepoužívat. Opravdu je normální, že se několikadenní dite chová a saje.
Příspěvek upraven 20.04.16 v 19:44
Normálně ho kojím 45minut a pak většinou usne..ráno když jse vzbudí tak ho nakojím pak se kouká a začně knourat a chce být jen u prsa a tak to je než se unaví a za 3hodiny usne
Jediná rada je, že máš kojit co to jde. Moje rada je dudlík nedávat, kazí to v 97% kojení
my jsme před týdnem odbourávali, protože jsem dala z nevědomosti. Nechci samozřejmě diktovat co máš dělat, jen na to upozorňuji, zda si vezmeš radu k srdci už záleží jen na tobě ![]()