Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám 8.mesicniho chlapecka a včera nám spadnul z postele. Já jsem mu šla. dělat veceri a přítel uklizel prádlo. Byl u nej, ale jen dával prádlo do skříně a malý se přetočil a já už z kuchyně viděla. jak letí
. Rychlé. jsem utíkala a přitom rvala na přítele
. okamzite jsem volala.do nemocnice, malému se na hlavičce udělala. hned boule. Měli jsme pro jistotu přijet. Ale byl tam šíleně neprijny doktor a hned začal nadávat. Prý jak nam spadl jednou, spadne víckrát
prý u něj teď budeme pořad. Mě. je z toho šíleně hrozně. Vím, že se musí hlídat ale.byla to záležitost vteřin
. celou noc jsem ho hlídala
ještě teď z toho mám šílený pocit a mám obavy zda to budu zvládat. Až začne. lézt, běhat… Mám teď z toho šílený strach, je to naše první dítě
![]()
Mi teda nikdy dítě nespadlo ale nedělej si s tím starosti, nic vážného se nestalo… ber to tak, že si dáte aspoň většího majzla ![]()
Neboj, takových boulí ještě bude. Musí se dávat pozor, to je jasný, ale jsme jen lidi, nemáme oči na zádech. Hlavně, že se nic nestalo
Já když dávám malou na postel tak jí obestavim polštářema a dekama. Jsou jí necelé 3 měsíce, ale člověk opravdu nikdy neví.
Pokud se ti chce hledat, tak tady najdes asi stovku diskuzi na tema padu z postele a ke kazde spoustu kometaru o tom, ze se to stalo i mnoha dalsim.
spis si gratuluj, ze se to stalo az v 8 mesicich
doktora neres, nekteri jsou svihli, nevim proc by vam mel padat znova. spis po necem takovem si clovek dava obzvlast pozor, protoze uz vi, ze tech 5 sekund nepozornosti staci.
@Lucc23 myslim ze vetsine maminek nekdy dite odnekud spadlo. Mi ze sedacky, sestrence z postele… Nic si nevycitej a na doktora se vyprdni ![]()
Mne z postele nespadlo, ale už má uražený zub, zlomenou klíční kost, několikrát nabourala na ko! e, spadla ze schodů.. O to malé miminko má člověk strach větší, časem tak nějak otupis. Zkontrolujeme dítěti životní funkce a jde se dál.
@Lucc23 klídek, mě děti padali jak hrušky. z postele to není nijak vysoko. Boulí si určitě ještě pořídíte hafo
Asi tak, mě starší holka spadla postele někdy ve čtyřech měsících - taky jsem jančila. To je normální. Od té doby si za ty roky udělala tolik modřin a úrazů, že to ani nespočtu ![]()
Doktorovu poznámku pusť z hlavy.
Mě spadla malá víckrát a nikdy se jí nic nestalo a ani jsem nikdy nikam nevolala ani nejela.
Mě se to stalo v noci. Jsem si vzala dceru do postele, po kojení mi ležela na břiše a já nějakým způsobem na minutku usnula a otočila jsem se na bok, protože jsem zapomněla, že na mě leží a ona se skutálela na zem
Naštěstí máme v ložnici koberec, takže měla trochu otisk koberce na čele, jinak dobrý
To jí muselo být míň jak rok. Pak mi slítla ještě několikrát a občas si říkám, že má anděla strážného, který teda má pěkně těžkou šichtu, protože padá naštěstí tak šikovně, že jí zpravidla nic není. Už jsou jí přes 3 roky. V létě mi upadla hlavou těsně vedle cihly, to ve mě fakt hrklo.
Mně spadla 3mesicni
hrozne jsem se klepala a to se divim, ze ji nic nebylo-postel mame dost vysoko. Hrozne jsem si tehdy nadavala, ale prezili jsme to v zdravi a vim, ze toho bude mnohem vic az bude starsi-tam se odre tam bouchne atd. atd. ![]()
@Lucc23 klid, to se stane asi každému… já měla mimino na gauči, obložené kojicím polštářem, kolem gauče polštáře zapřené stolem - a zajela mi po hlavě dolů a zaklínila se mezi gaučem a polštářem, byla jsem od ní metr
naštěstí se zarazila kousek nad zemí, tak tam tak „visela“ a kníkala, byly jí tak 4 měsíce a obvykle ležela jak placka ![]()
na doktora kašli ![]()
V tomhle věku jsou děti gumové, nerozbitné a omyvatelné
nadsázka pochopitelně, ale myslím si, že jste udělali co jste v danou chvíli mohli a jede se dál. Nemá cenu teď nad dítkem stát neustále
za chvíli poleze, bude se stavět- to bude pádů, narážení do věcí, zasekávání se všemožně i nemožně ![]()
Hele, my si na to s manželem dávali pozor a přesně v roce u něj oba čumíme, já 10cm od něj, manžel půl metru a i tak nám spadl rovnou na hlavu. ![]()
Trošku přeháníte, ne? Nebo už jsem tak otužilá?
Většinou je průser u nevinných pádu, někdy mám pocit, že čím hůř to vypadá na pohled, tím lépe to dopadá ![]()