Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Taky nam to delala dcerka po prichodu z porodnice. Hlavne v noci. Nenazvala bych to placem, ale hekanim a tlacenim. Zacali jsme davat espumisan a byl klid.
PS: rezim u takoveho miminecka je nesmysl. Zatim nevi, kdy je noc a den a plac jde zatim ztezi rozklicovat. Ale videla bych to na zkraceni krmeni plus kapicky.
@Anonymní píše:
@Mis1983 nevím ještě nemám doma váhu, ale Na kontrole u doktorky v pondělí přibralaještě si říkám jestli se dostane k tomu zadnímu mléku jestli bych třeba neměla něco odstříkat
přední, zadní mléko je nesmysl… kor v šestinedělí - to je mléko tučné celé…
Režim neuděláš, je na to malá… radu nenosit, aby se nerozmazlila, neuznávám… byla v bříšku a najednou má někde ležet bokem? Evidentně citlivé miminko bych neodkládala - NAOPAK! kup si šátek a nos v úvazu kolíbka - bude se u tebe cítit jako v bříšku.
Vypadá to na prdíky… já mám dobrou zkušenost s BabyCalm - před každým kojením 8kapek. Měla jsem Espumizan a měl z toho křeče. a vynech ze stravy mléčné výrobky…
Koj vyloženě podle ní - myslím, že to děláš dobře… je to normální, že pije i hodinu. jedno prso - odříhnout, pak druhé - opět odříhnout… třetí přiložení bych už asi nedělala, ale pokud vidíš, že chce a sají, tak dej. Je i pravda, že ona neví, kdy má dost - je jí u prsa dobře… ale pak se třeba přepíjí…
a co kočár? v něm by se neuklidnila?
A to spaní bych také nechala na ní - jak píšeš, že usne po dlouhé době… pak ji budit na další kojení - to bych nedělala… kojit dle dítěte jak se hlásí - žádné intervaly!, nebudit, nechat spát… ona si sama kojí a spí, jak jí to její tělo dovolí, jak je nastavená… kdyb hubla nebo nepřibírala, to je jiná situace…
maximálně bych se zamyslela nad buzením večer před půlnocí… aby neměla moc dlouhou pauzu - třeba od 20hod. do 3hod. ale nebudit úplně - jen lehce a dítě „v limbu“ přiložit k prsu.
Také jsme na počátku kojili 20 minut z každého prsa, postupně se to zkracovalo a teď ve třech měsících 7 minut jedno prso. Malá také brečela po jídle, ale bylo to hlavně tím, že se přepíjela - jedno prso bylo málo, obě už moc. Z obou prsou na jedno krmení kojíme pořád, podle některé laktační poradkyně to je ok, jiná poradí, že se musí prsa střídat (jedno kojení levé, další kojení pravé). Takže se člověk dozví dost protichůdných rad i u odborníků. Mě pomohly stránky http://www.*** Našla jsem tam dost užitečných rad. S tím zadním a předním mlékem je to opravdu v šestinedělí hloupost. Laktace má také svůj vývoj. Pokud by jsi chtěla zjistit, kolik toho vypije, musíš to spočítat za celý den, miminko nepije pokaždé stejné množství mléka. Ale pokud dost čůrá a přibírá, je zbytečné se stresovat ještě vážením.
Editace adminem 22.4.2016 - odstranění odkazu
Dobrý den maminky, omlouvám se, že se „nabourám“ do této diskuze, ale mám s mimčem taky problém s usínáním
mám dotaz: miminko se mi dneska probudilo o půl 7 ráno a od té doby nespinká
zkoušela jsem jí houpat, mít v kočárku, kojila jsem jí už asi 3×, vykakaná je, od prdíků jsem se jí snažila pomoci trubičkou, ale pořád nechce spinkat
má chvilky, kdy je sice v klidu a jen kouká, ale má taky chvíle, kdy hystericky brečí
myslela jsem si, že mimča spinkají většinu dne, ale my tohle máme prakticky každý den
maličké je 10 dní, první asi 3 dny mi spinkala většinu dne, teď poslední 3 dny jsou tyhle stavy
jsem z toho už na pokraji zoufalství a kdykoli začne hystericky brečet, tak já úplně šílím
myslíte, že jí něco bolí, třeba prdíky nebo je to něco vážnějšího?
@Mis1983 nevím ještě nemám doma váhu, ale Na kontrole u doktorky v pondělí přibrala
ještě si říkám jestli se dostane k tomu zadnímu mléku jestli bych třeba neměla něco odstříkat