Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tohle je spíš na odlehčení ![]()
nám bude za týden 8 měsíců, už se dost plazí, pěkně rychle
teď poslední 3dny dělá, jakože je na čtyřech a peruje na kolinkach? Nevím jjestli se tomu říká nějak odborně ![]()
Když ji posadime, sedí a hraje si, nepadá. Sama si ještě nesedne. Co následuje po tom kolinkovani? ![]()
Momentálně se nám klube druhy zub.
A to je asi tak vše
co umí to vaše nebo umělo v 8 měsících? ![]()
Tak moje se v 8 měsících uměla otočit na bříško a zpátky na záda
Po pérování na kolínkách následovalo lezení
Zub jsme neměly ani jeden. Malou jsem taky občas dala do sedu, ale až tak v 10 měsících, kdy - jak říkáš - nepadala a měla pevný záda. Krátce nato se dostala do sedu z pozice na čtyřech při tom perovani na kolinkach. Ale každý dítě to má jinak ![]()
Příspěvek upraven 22.04.16 v 18:47
Ještě mr napadlo, jestli si už drží samy flašku? My teda ještě vůbec, kamarádky malá to umí už od 6 m.
a co se týče flašek, nechce pít z žádné krom té nejmenší s tou nejmenší savickou co je od 0-6 m
zkoušela už jsem i na tu její flašku dat větší savicku-nechce to.
jinak dudlik na, dudlani máme od 5 měsíců ten větší od nuku 6-12 m.To jí nevadí evidentně
Starší syn se v tomto věku otáčel na břicho a zpět, plazil se. To bylo asi všechno. Zlomových u něj bylo 9 měsíců, kdy se postavil, posadil, začal chodit kolem nábytku i pérovat na kolínkách a taky mu narostly první tři zuby zaráz. Mladší syn v tomto věku lezl, stál, seděl a chodil kolem nábytku. O měsíc později už lítal sám po dvou. Měl dva zuby. Flašku si v těch 8 měsících už drželi oba.
@Dojcanis nas malej si flasku nedrzi ani v roce
jinak v 8 mesicich uz pekne lez, sedel, a začínal si stoupat v postýlce ![]()
@Dojcanis no prvně jestli máš jen 2 zuby a neumíš držet flašku a k tomu všemu máš dudlík je to na pováženou
promiň ale to extrémní mykání je šílený. Jinak je podle mě blbost srovnávat, každý má jiné tempo, moje dcera v 8m seděla sama, lezla a začala si stoupat u nábytku. Jo a já bych tedy neposazovala, určitě ne tak brzy, ale je to tvoje věc ![]()
Naší malé bylo 8 měsíců teď v úterý. Flašku si sama nedrží, ale umí to, asi to ale považuje za zbytečné, když ví, že maminka podrží.
Jinak se teda plazí bleskovou rychlostí, když chce, leze hezky po kolínkách (hlavně na pěnovém puzzle, na plovouče jí to asi moc klouže) a umí si stoupnout o oporu. (v postýlce, u gauče, o židli) a „ujít“ cca 1m. Bohužel to umí nahoru, ale dolů už ne.
Sama zatím nesedí, pokud nepočítám, že párkrát se usadila s nožkama na stranu. Jo a zub nemá zatím ani jeden. ![]()
Naše malá má 8,5 měsíce. Plazí se, válí sudy, péruje v kolínkách, udrží lahvičku s uchama, co má na pití. Hodně vykládá, baba, mňam, vava a jiné neidentifikovatelné zvuky. Vsedě se sama moc dlouho neudrží. Zatím se ještě ani nezvedá. Zub ani jeden ![]()
@saadet píše:
@Dojcanis no prvně jestli máš jen 2 zuby a neumíš držet flašku a k tomu všemu máš dudlík je to na pováženoupromiň ale to extrémní mykání je šílený. Jinak je podle mě blbost srovnávat, každý má jiné tempo, moje dcera v 8m seděla sama, lezla a začala si stoupat u nábytku. Jo a já bych tedy neposazovala, určitě ne tak brzy, ale je to tvoje věc
Vysvetlis mi co je na pováženou? první tři řádky fakt nechápu ![]()
@Charlie18 baba mnam? Teda, to ta naše dost holduje jídlu a mnam neumí
ale umí táta
ale asi tím nemyslí.,co si myslí ostatní
@Alushka.S no jako ta naše si občas tu flašku chytí, ale neudrží, i když zrovna není plná, tak když potřebuju něco doma udělat tak.ji tam dám jako drzatko polštář, ale to nechce, prostě moje.ruka je asi lepší ![]()
@Dojcanis píše:
Vysvetlis mi co je na pováženou? první tři řádky fakt nechápu
Mykani znamená, že o sobě a dítěti mluvíš jako „my“. @saadet nechápe, jaktoze mas dva zuby a neumíš držet láhev ![]()
@Dojcanis v osmi měsících zacale lézt a za týden si sedla. Perovala na kolinkach přes měsíc. Láhev si nedržela, neboť byla kojená. Prikrmu snedla malou skleničku (125).
Aha, takže ono se fakt v každé. diskuzi najde. nějaká ehm, co se jí něco nelíbí
a jestli se jí. nelíbí že „mykám“ tak ať jde tykat někam jinam, já jsem tohle založila, protože mě zajímá, jak na tom jsou dětičky v jejím věku.