Hyperaktivita u batolete?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mišelin
2.2.12 19:42

přečti si článek v časopise RODIČE (koupíš na poště), píšou tam super o takových dětech, kteří vyžadujíc mnoho pozornosti, říká se jim 24hodiňátkové. Je tam přesně můj názor, že prostě tyhle děti jsou náročnější, potřebují více fyzického kontaktu a pozornosti a když budeš naslouchat jejich potřebám a přistupovat k nim citlivě - ne ždáná pravdila co omezují, ne vyřvávací metody - tak ti to za čas oplatí. Budou sebevědomé, bezproblémové a budou umět dát najevo rodičům lásku a pocity…

Mě ted začala dcera také blbnout a bez dvou hodin denně kdy spí se jí nesutále věnuji. bud si s ní hraju nebo ji mám u sebe pokaždé, když něco dělám. večer už sama neusíná, takže ji třeba i 2 - 3 hodiny hladím v náručí. Je to hrozně vyčerpávající, ale vím, že ji dávám všechno a ona je uvnitř štastná.

Nevím, možná jsem magor, ale já ji prostě miluju a chci, aby se cítila co nejlépe. pokud ji něco chybí, ikdyž je to jen fyzický kontakt, chci ji to dát, chci aby věděla, že jse tu kdykoliv pro ní a že se na mě může spolehnout. Mám velké štěstí, že takový názor ctí i můj manžel, který před narozením dcery tvrdil, jak bude přísný!

• Citovat
  • Upravit
296
19.2.12 11:58
culito píše:
Fyasko píše:
taky mě napadlo, jestli to není nedostatkem spánku, ale dcera měla i „světlé“ období, kdy se vzbudila třeba v noci jen jednou, a její chování je stejné. Musím si také ale nasypat popel na hlavu, že jsem nikdy nedodržovala nějaký pevný striktní řád. Nemáme přesně dané hodiny, kdy jíme, nabídnu ji prostě jídlo zhruba co ě hodiny, říkám si, že já také nemám hlad každý den v přesně danou dobu. S denním spinkáním je to to samé, začnu ji uspávat zhruba 2-3 hod. po tom, co se naposledy vzbudila. K tomu se váže i můj další problém, a to ten, že jsem si malou naučila uspávat pouze za chůze v náručí. Už tisíckrát jsem si říkala, od zítřka nastolím pevný řád a usínání v postýlce, nakonec se vždycky zlomím, protože vím, že když ji vezmu do náruče usne za chviličku :roll: tohle potřebuji také odbourat. Všichni mi tvrdí, že ničím jiným než že ji dám do postýlky a prostě nechám dokud neusne, ji to nenaučím. Nějaké čtení pohádek před spaním apod. vzhledem k její aktivitě nemá smysl, nedokáže jen tak ležet a poslouchat mě, nebo koukat na obrázky. Možná je tedy i chyba ve mě, že jsem nedržela od narození pevnou ruku a řád :nevim: :zed:
Taky jsem dceru dlouho uspávala v náruči, ale kolem 9 měsíce jsem jí prostě už na ruce neunesla. Takže jsem do odbourávání chování před spánkem byla donucena. Upřímně pomohlo to a naučila jsem jí rituál: dceru si na sebe položím ona si na mé rameno položí hlavičku, já zazpívám jednu ukolébavku, vždy stejnou a na konci ukolébavky mi dá pusu a sama ukazuje již na postýlku, protože ví, že je čas jít spát. Trvalo to samožřejmě nějakou dobu, než přestala plakat ( to pro mě bylo fakt těžké), ale vyplatilo se to. A pokud je tvá dcera opravdu hyperaktivní tak jí řád jen prospěje. Těmto dětem to dělá dobře. Zkuste to postupně.

Ahoj holky,taky nevím so dělat… takto u nás usínání probíhalo od malička..naprosto bez problému, cca kolem 20té hod. V září měla malá 2 roky /je taky hodně aktivní/ a protože čekáme v dubnu další přírůstek, řekla jsem si, že do vánoc odbouráme dudlík, na kterém byla celkem závislá. Až mě překvapilo, jak jednoduše jsme ho na začátku prosince odstranili, ale asi po měsíci začalo peklo s večerním usínáním, malá je vzhůru i do půl desáté a ne usnout, stále vymýšlí, nechce se nechat uklidnit a pak ji na chvíli vezmu do náruče a ona doslova umře. V noci někdy hodně pláče, že ji nemůžu uklidnit a někdy vstávám i 4× za noc. Zkoušela jsem homeopatika,ale žádný větší efekt nepřišel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
20.2.12 13:46
PavlaV1 píše:
culito píše:
Fyasko píše:
taky mě napadlo, jestli to není nedostatkem spánku, ale dcera měla i „světlé“ období, kdy se vzbudila třeba v noci jen jednou, a její chování je stejné. Musím si také ale nasypat popel na hlavu, že jsem nikdy nedodržovala nějaký pevný striktní řád. Nemáme přesně dané hodiny, kdy jíme, nabídnu ji prostě jídlo zhruba co ě hodiny, říkám si, že já také nemám hlad každý den v přesně danou dobu. S denním spinkáním je to to samé, začnu ji uspávat zhruba 2-3 hod. po tom, co se naposledy vzbudila. K tomu se váže i můj další problém, a to ten, že jsem si malou naučila uspávat pouze za chůze v náručí. Už tisíckrát jsem si říkala, od zítřka nastolím pevný řád a usínání v postýlce, nakonec se vždycky zlomím, protože vím, že když ji vezmu do náruče usne za chviličku :roll: tohle potřebuji také odbourat. Všichni mi tvrdí, že ničím jiným než že ji dám do postýlky a prostě nechám dokud neusne, ji to nenaučím. Nějaké čtení pohádek před spaním apod. vzhledem k její aktivitě nemá smysl, nedokáže jen tak ležet a poslouchat mě, nebo koukat na obrázky. Možná je tedy i chyba ve mě, že jsem nedržela od narození pevnou ruku a řád :nevim: :zed:
Taky jsem dceru dlouho uspávala v náruči, ale kolem 9 měsíce jsem jí prostě už na ruce neunesla. Takže jsem do odbourávání chování před spánkem byla donucena. Upřímně pomohlo to a naučila jsem jí rituál: dceru si na sebe položím ona si na mé rameno položí hlavičku, já zazpívám jednu ukolébavku, vždy stejnou a na konci ukolébavky mi dá pusu a sama ukazuje již na postýlku, protože ví, že je čas jít spát. Trvalo to samožřejmě nějakou dobu, než přestala plakat ( to pro mě bylo fakt těžké), ale vyplatilo se to. A pokud je tvá dcera opravdu hyperaktivní tak jí řád jen prospěje. Těmto dětem to dělá dobře. Zkuste to postupně.
Ahoj holky,taky nevím so dělat… takto u nás usínání probíhalo od malička..naprosto bez problému, cca kolem 20té hod. V září měla malá 2 roky /je taky hodně aktivní/ a protože čekáme v dubnu další přírůstek, řekla jsem si, že do vánoc odbouráme dudlík, na kterém byla celkem závislá. Až mě překvapilo, jak jednoduše jsme ho na začátku prosince odstranili, ale asi po měsíci začalo peklo s večerním usínáním, malá je vzhůru i do půl desáté a ne usnout, stále vymýšlí, nechce se nechat uklidnit a pak ji na chvíli vezmu do náruče a ona doslova umře. V noci někdy hodně pláče, že ji nemůžu uklidnit a někdy vstávám i 4× za noc. Zkoušela jsem homeopatika,ale žádný větší efekt nepřišel.

Tak tohle mi dcera taky dělala, usla během okamžiku v náručí. Usoudila jsem, že si to prostě vždy vykřičí, vyzuzá, apod. Odmítla jsem, pár dní bylo peklo, ale nakonec prostě stějne usla, chodila jsem za ní k postýlce co 10 minut a vždy jsem jí pohladila řekla něco ve smyslu, že už musí spinkat aby byla silná a odešla jsem (samozřejmě že stála v postýlce a křičela na celé kolo). Byla to otázka asi 3 dnů a usnula do 20 minut a nakonec se to úplně odstranilo. Pokud jde o noční vstávání tak to máme taky. Jsou noci kdy spinká celou noc, ale jindy se probere třeba v 1 hodinu a do 5 hodin je vzhůru a pak usne na hodinu. Je pravda, že většinou si jen tak kňourá, asi nemůže usnout, jinak mě nenapadá co by to mohlo být. Má to skoro obden. Na to jsem nějak rezignovala, ale pokud máte někdo stejnou zkušenost a povedlo se vám to vyřešit dejte prosím vědět. Budu ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
20.2.12 14:03

to PavlaV1:
Dudlík bych na spaní vrátila, zároveň začala učit na usínání při určitém rituálu, podle zájmu Vaší dcery - písnička, pohádka, pochování, pomazlení… Čemu připisujete noční pláč dcery? Chybí jí dudlík? Má v postýlce nějakého „usínáčka“ (hračku na spaní)? Jaký má denní program? Není příliš náročný? Někdy děti v noci neutišitelně pláčou, když přes den zažívají věci, které zatěžují jejich psychiku natolik, že jim nedovolí zklidnit se ke spánku, nebo je ze spánku budí. Spí dcera ještě během dne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
20.2.12 21:52

Ahoj Pavli,tay čekáme druhé,malému budou ted dva a dudlíka teda hodlám nechat pokud ho sám nepředá miminku,myslím,že příchod sourozence bude dostatečně velký zásah.A taky jak píše SlaJa,co usínáček?je toho hodně co na batolátka působí.U nás občas spí krásně celou noc občas si hodinku v noci pobrečí.Hodně sil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
22.2.12 10:15

Holky já už vyzkoušela všechno, dudlík ona zpět nevyžaduje,má malého králíčka usínáčka, bez kterého neusínáme ani po obědě, z postele uteče, spí se starší dcerou v pokojíčku na velké posteli…nemám šanci ji tam udržet. Pokud čteme pohádku, je to jak injekce energie, místo toho, aby se uklidnila, začne si se mnou vykládat… Teď byly poslední 4 noci celkem v pohodě, sice ráno přijde kolem šesté, ale to už mi nevadí, hlavně, že s tím břichem nemusím několikrát za noc vstávat. Možná je chyba, že ji mám na vysílačce a kdykoli zakňourá, tak ji slyším,a jsem hned vzhůru, ale když to přijde,nechci ji nechat dlouho plakat, jak kvůli tomu, aby se třeba nebála,tak kvůli té starší, která chodí do školy. Já jen doufám, že se to snad během pár měsíců uklidní a bude dobře. Je to malý svéhlavý torpédo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
22.2.12 10:16

Holky a moc děkuju za názory!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
llodicka
25.2.12 19:14

Můžu se zeptat, kde je to centrum pro nadměrně plačící děti, jsem už ze synka a jeho fnukání uplně na nervy má 14 měsíců. DEkuju!!!

• Citovat
  • Upravit
229
8.3.12 22:17

Hyperaktivita ADHD

Maminky, máme jen živější děti! Neříkejte tomu hyperaktivita! Je to pojem, kterej si vymysleli farmaceutické společnosti, aby mohli polapit více „pacientů“!!! Nic takovýho není! Naše děti byly, jsou a budou rozdílné! Někteří jsou peciválové a někteří vypadají jak kdyby byli na speedu. Ale to je normální! Není na tom nic divnýho, nenormálního. Farmaceutičtí giganti rozšiřujou hranice, které definují, kdy je daný člověu UŽ nemocný! Nenechte se takhle lacině polapit. Nečtěte nesmyslný výzkumy. Faramceutickej byznys nezajímá naše blaho ani zdraví! Potřebujou mít obraty. Obraty větší a větší a ještě větší! ADHD bylo specifikováno z jedinýho důvodu. Potřebovali zvýšit obrat. Léky, které se píšou na deprese, začali psát i dětem s vymyšlenou ADHD. A tyhle ty úžasný „léky“ umí uvézt mozek do tak úžasnýho stavu, kdy lidi a děti páchaj sebevraždy (i vraždy). Takže ruce pryč od těchhle debilních pojmů… Taky mám dceru, které je 14 měsíců, nemluví, nedělá paci paci, vařila myšička neexistuje a tak. Lítá si po bytě jak z vystřelených vajec a já to neřeším. Je živá a já šťastná. :dance: A když řve a řve? Smůla. Pokud nezjistim problém, nechám ji vyřvat. Nedávno jsme ji zavřela v pokojíčku a čekala, až se tam doslova vyzuří. trvalo to asi 10 minut šílenýho křiku, vrčení a zuření a já čekala za dveřmi, ani nedejchala a čekala až ji to přejde. A přešlo a hned jak byla v klidu jsem za ní přišla jako by nic, vesele ji přivítala a smály jsme se a hrály si a tak. Tohle jsme se naučila při výcviku našeho psa. Když naše Alfa byla štěně a rozhodla se, že bude kňučet za dveřmi. Říká se tomu pozitivní motivace. ŘVe a vzteká se, nezájem, když je to dobře, radostí se můžu pominout a chválím a chválím a chválím. A na tom, že je živá a divoká není nic špatnýho ani nenormálního. Přebalování nenávidím, ale přežiju to. Nic jinýho mi nezbejvá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
8.3.12 22:24

Jinak co se týče spinkání, musím říct, že to je anděl. Od narození má ale přesnej režim. Stále ve stejnou hodinu stále stejný věci. Teď je jí 14 měsíců, v 8 je snídaně, v 11 oběd, ve 3 svačina a v 6 večeře, pak koupání a v 7 jde spát. Pořád stejně pořád stejně a nic jinak. Jen výjimečně. V postýlce řve jen když se před spaním pokadí a nebo má nějaký vrtochy, ale na vrtochy nereaguju. Občas to zkouší, ale nevidím, neslyším, však ona se vyřve a usne. Jsem zlá máma? Nevim, výhodou toho vyřvání je, že když to vydržím, vím, že mám na hodně dlouho klid (několik měsíců než to zase zkusí). Tak proč bych ustupovala, když se pak budeme opakovaně trápit obě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.17 20:40

Dobry den maminky, snad pomůžete i mne????Malej ma rok a 2mesice. Tehotenstvi samo o sobě bylo stresující. Od malinká byl moc šikovnej, brzy zacal zvedat hlavičku, lest. v 11mesicich zacal chodit.Od nějakých 10mesicu spaval co 2-3h ale maximalne pul hodky a to jsme meli období kdy chodil spavat az o půlnoci. Ted jde spat dopoledne-spi maximalne 40min.,kdyz jsme doma tak vetsinou kolem 16h-stále tak 30min. A pak usne v 21h nebo kdyz jsme na návštěvě nebo venku tak nespí a usne treba v 20h.Moje chyba, ale uspavame od malá na ruce.Ted uz je to lepsi. lehneme si spolu na gauc nebo do postele a usne v klidu jedine kdyz s nim nekdo je. Vubec neposloucha, nebavi ho pohádky ani zadny hracky. Vubec v ničem neposloucha. Dokaze si vylest na židli a kdyz ho člověk sunda nebo neco nesmí tak se zacne vztekat az lezi na zemi, mlátí se do hlavy nebo po me neco hází a kouše. Urcite se zajdu poradit s dr.jen bych rada vedela vase rady.Moc dekuji

• Citovat
  • Upravit
3086
22.3.17 20:57

V roce žádné dítě neposlouchá. Mám skoro 2 letaka, který sice rozumí, ale nikdy neudělá to co chci. A že se vzteka je přece taky normální. U nas není dne, který by se bez záchvatu vzteku obešel. Prostě vzteklinu čapnu, odnesu do pokojíku a neresim. Nevidím na vašem příspěvku nic k řešení s pediatrem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3086
22.3.17 20:58

Jo a pohádky a hračky ho nebaví taky :lol: celý den tahá v ruce jedno auto, ale že by si nějak hrál. Na to má ale ještě čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.17 21:04

Popisujes uplne normalni rocni decko :-)
Muj syn take neposloucha a kdyz mu cokoliv zakazu, neskutecne se vzteka.
Doporucuju uz zavest jen jedno spani po obede, po par dnech si zvykne a bude chodit spat v 8 a budes mit cas pro sebe.

Uspavani na ruce je zlozvyk, da se vyresit behem 2 dni. Syn uz usina v postylce, jsem tam s nim - a jsem tam s nim mooc rada :srdce:

• Citovat
  • Upravit
23.3.17 21:41

Moc dekuju za odpovědi. Asi se vazne vzteka, protoze potřebuje pořad pozornost.Moc jste me uklidnili. Spousta lidi kolem nas mi stále rika jestli je to v pořádku, ze si lehne na zem, blati se do hlavy nebo kouše. Neznam deti kolem nas co by to nekdy udělali. Mate pravdu, uspavani je zlozvyk.Vim,ze by se v postýlce naučil spinkat, ale je pro me strasne těžké nechat ho proste rvat dokud by neusnul ???? O spaní mi ani nejde.Jsem rada kdyz se tuli a potřebuje me. Prijdou časy kdy me uz chtít nebude jen me stve, ze spi co pul hodiny.Uz se několikrát stalo, ze sel spat po obědě a pak az vecer :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí