Batolata s brýlemi

2591
1.2.12 08:49

Anketa-batolata s brýlemi

Ahoj holky :-)
Tak jsme byli včera se synem na kontrole na očním (chodíme tam od roka kvůli šilhání)a ode dneška má Lexík brejličky a zalepené levé očko. Byla jsem z toho nejdřív trochu přepadlá, večer jsem si pobrečela, ale vím, že je to pro jeho dobro, takže se nedá nic dělat a musím se s tím smířit.
Jen mě zajímá, kolik vašich batolátek má brýle? A jak jste se s tím vyrovnaly. Díky za každou odpověď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8707
1.2.12 08:54

Ahoj dcerka měla brýle od 3let,lepilo se očičko taky ,fakt jsem byla v tomhle směru přísná a lepit se muselo a k tomu malovat navlekat korálky atp… byla tupozraká a má dalekozrakost po otci…tupozrakost vycvičila za půl roku a pak už se lepit nemuselo dnes po 6,5letech má o něco málo slabší dp začínala na 3,5dp v brýlých jinak měla 4dp naměřené… dětičky z toho můžou v pubertě vyrůst,takže vydrž lepte cvičte oči a hlavu vzhuru bude to dobre jen to chce duslednost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
1.2.12 08:56

Ahoj, tak já tě můžu uklidnit, mám doma jednou dítko, co od 2let nosí brýle. Nijak mi to nevadilo, já sama je mám taky a přijali jsme to všichni doma jako fakt. Prostě to k ní patří, tak jako ke mě. Uvidíš, že si na to oba zvyknete a pak už ti to ani nepřijde. Spíš ti bude připadat diný, když ty brejličky mít nebude. Neboj se toho..Dneska už je to spíš modní doplněk, než něco odpudivýho jako za nás… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
1.2.12 09:01

Tobi má brýle od roka , mě k němu sedly hned jak jsem mu je nasadila, takže já se s tím nijak vyrovnávat nemusela..je to pro jeho dobro, navíc není jisté,že je bude muset mít napořád. A většina lidí říká,že mu sluší:))
A jak tu zaznělo, mě teď naopak přijde divný, když je na sobě nemá.
Já se bála hlavně toho, že si je nebude chtít nechat, protože do té doby čepice a všechno z hlavy hned letělo..ale překvapil, nechá si je uplně v pohodě hned od začátku:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
1.2.12 09:03

Vítek má vadu po mě a brýle od 14ti měsíců. Nebo třinácti? Už ani nevím. Kupodivu i já jsem musela jeho brýličky „skousnout“ a trvalo mi to tak měsíc. A přesně i ten měsíc si na ně zvykal. Když jsem tu nechuť zlomila v sobě, byl klid a brýle si nechával.
Na to, jak je živý - a fakt je, si brýle nikdy neztratil a ani nezničil. To já mu je dvakrát rozsedla. :lol:
PS: A stejně doufám, že mu jednou necháme oči spravit laserem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
1.2.12 09:14

Vaneska má brýle od 10 měsíců :-( šilháme a máme 2,5 dioptrie na každém očku…první dern sem to obrečela ted už si jí neumím představit bez nich !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
1.2.12 09:43

Můžu se zeptat, jak si děti na brejličky zvykly? Nesundávali si je nebo u nich je gumička, aby držely? Dcera zatím brýle nenosí, ale já i manžel ano, tak jen čekám, kdy se zhorší zrak i jí, ale nedovedu si vůbec představit např. u ročního dítěte, které mi pořád někde padá, aby se brejličky nerozbyly nebo aby si je vůbec nechala nasazené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
1.2.12 09:50

Malá má s gumičkou…a sklíčka jsou ,,nerozbitná´´…většinou si je nesundavá jen když je unavená a mžourá si očička…docela si zvykla takže bych se toho vůbec nebála !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
1.2.12 11:29

U nás je to jako u petjusky - sundá si je jen když má unavený očička, tak ho chvilku nechám odpočinout a pak si je zase nechá nandat:)
Máme od comobaby celé nerozbitné a vzadu je gumička:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
1.2.12 18:00

Tak musím Lexíka moc pochválit. Celý den náplast ani brýle nesundal, běhal stejně jako vždy a vůbec mu nevadily. To jsem teda fakt nečekala :) Snad mu to vydrží! Vypadá to, že se s tím smířil rychleji než já. Ale mě je po dnešku o hodně líp :palec: Děkuju všem za reakce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eiska
4.3.12 18:58

holky já se také optám pokud můžu,vidím že hodně dítek malých má brýle:-)my byli tento týden na očním kvůli tomu že naší dvouleté dcerce začlo ujíždět levé očičko,dr.to potvrdila,dostali sme kapky atropin,kapeme od 2.3 každý den 3× denně 1kapku do obou očiček.na kontrolu jdeme 6.3 kde jí pořádně vyšetří,tak mě zajímá zda dcerka dostane brýle nebo se to řeší nějak jinak zkraje?jen se bojím aby to nenechali být jako uvidíme časem…a nezhoršilo se to malý.já sama mám brýle na dálku.díky za každou odpověd:-)

• Citovat
  • Upravit
24837
4.3.12 19:06

eiska, my jsme tohle řešili se synem. Oko mu ujíždí, MUDr. nás posílala na oční, meli jsme mít jako vy rozkapáno Atropinem. Smiřovala jsem se s brýlemi, ale závěr byl úplně jiný, MUDr. nás poslala do Brna s tím, že syn zřejmě půjde na operaci. V Brně řekli lepit očko, na KO jedeme v květnu, poctivě lepíme, tak uvidíme, jak to dopadne :?
Tím tě samo nechci plašit, jen píšu, jak je to u nás… Třeba u vás budou ty brýle na místě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eiska
4.3.12 19:15

fragola děkuji,no my sme z chomutova to je do brna dálka tedy…nás by asi poslali jinam:-)ale dneska zrovna říká tchýně aby sme nesouhlasili s operací.náhoda že.tak doufám že až tak daleko to nedojde …mě jde o to aby něco stím udělali prostě a nečekali no.tak se jen ptám.joo a nemuseli ste potom kapak už?protože to je síla tedy pro malou.těšímm se normálně na úterý až to skončí a mi kápnem na posled :)

• Citovat
  • Upravit
eiska
4.3.12 19:17

a ještě holky kolik tak stojí brýle pro tak malé děti asi nejlépe plastové s ,,nerozbitnými"skly

• Citovat
  • Upravit
24837
4.3.12 19:18

eiska, ne, už nekapeme nic… Ale náš syn je starší, budou mu 4 roky a MUDr. v Brně právě říkala, že tam šance na zlepšení bez operace není a že by bylo nejlepší ji zvládnout v předškolním věku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí