Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, zajímalo by mě, jaká je vaše a vašich dětí nejchutnější kaše. Myslím, i jestli třeba ta kaše co dáváte dětem chutná vám? Já začala synovi dávat kaše od Nutrilonu. Zkusila jsem rýžovou, ta mi chutnala, tak jsem mu ji zkusila dát a už jsme na kaších od Nutrilonu zůstali. Jednou jsem koupila sice kaši Hami, ale ta byla oproti Nutrilonu strašně taková hutná. A tak si říkám, že by to po těch 4 měsících chtělo už nějakou změnu. Díky za vaše tipy
Nejlepší kaše je kalsická krupice z plnotučného mléka (nejlépe z automatu) s troškou másla a medu
Dávám ji asi od sedmého měsíce a malému se zdá, že scucne i ten dudlík ![]()
Me nejvic chutnala Sunarka. Kluk mel ABKM tak jsem mu delala nemlecnou jen z vody a taky to bylo dobry. Jinak detem to bylo asi jedno. A v sedmi mesicich kravske mleko a med? To bych teda nedavala, ale ja bych si i dala
.
Moc se mi nechtělo podporovat ten dětský byznys, tak jsem se na to ptala doktory a říkala, že v pohodě, ať to zkusím a pokud mu nic nebude, tak v tom nevidí probklém. Ale střídám to samozřejmě i s jinými kašemi vč. instantích (pohanková, rýžová, vícezrná Nutrilon atd.)
já dceři dávám každý den jinou a mám vždy tak 6 druhů ,které střídám. Chci tak zabránit tomu, že pak bude vybíravá. Moje sestra dávala pouze jeden druh příkrmu, jeden duha kaše a holka ji ted nechce skoro nic než vanilkovou, na kterou byla zvyklá a kuřecí, na které byla zvyklá. Musím se pochlubit, že moji 10ti měsíční dceru mi každý chválí - tedy to jak jí. neříkám, že zdlabe všechno, ale 90 % toho, co ji dám. Radím obměňovat, střídat. Eliška má ráda úplně všechny kromě HAMI a NESTLE ovocných, ale ostatní příchutě od této značky ji jedou. Výborné jsou NUTRILON - ty miluje nejvíce a HIPP
Me nejvice chutna vanilkova a taky malinova od Hami.
.Ale jinak mi prijde,ze je malymu uplne jedno od koho a jaka prichut to je..Vetsinou pouzivame Hami a Sunarku,nekdy Nutrilon.
alviola píše:
Moc se mi nechtělo podporovat ten dětský byznys, tak jsem se na to ptala doktory a říkala, že v pohodě, ať to zkusím a pokud mu nic nebude, tak v tom nevidí probklém. Ale střídám to samozřejmě i s jinými kašemi vč. instantích (pohanková, rýžová, vícezrná Nutrilon atd.)
No jo, ja mam spatnou zkusenost s obojim dcera mela z medu do 15 mes. vzdycky prujem a cerstve mleko do dvou let vyzvracela. Pritom na UM byla od narozeni, alergie nikdy na nic. Mleko varene-treba v omacce taky nevadilo. No a kluk mel tu ABKM to uz je ok, ale med jsem mu jeste nedala(2 roky). Mam strach i me totiz dela problemy.
Malá je zatím „bezlepek“ (mám cukrovku a děti diabetiků někdy lepek hůře snáší, pokud se podává brzy) a nejvíce jí chutná banánová kaše od Nestlé. Pak taky obstála „moje první kaše“ taky od Nestlé a jejich mlíčka s kaší
Dávala jsem od Nutrilonu ta byla opravdu dobrá,pak jsem zkusila koupit v Rosmanovi sušenkovou(teď nevím jaká značka) a ta malé taky moc chutnala ![]()
Ahoooj
my měli rýžovou sunarku, s malinama, jahodama, banánem … všechny super. A pak obilnou nestlé čokoládovou … ale po roce jsem začala dávat instantní krupičnou s myškou od vitany a ta u nás teprve frčí
dozdobíme dle libosti-nejlépe grankem, slazená už trochu je. tak tu malá opravdu miluje
Klara123: A to tu krupicovou kaši mícháš s kravským nebo UM?
marketta1 píše:
Me nejvice chutna vanilkova a taky malinova od Hami..Ale jinak mi prijde,ze je malymu uplne jedno od koho a jaka prichut to je..Vetsinou pouzivame Hami a Sunarku,nekdy Nutrilon.
tyto mi taky nejvíc chutnali ![]()
Není mléčná, ale mně nejvíc chutnají kaše ze zdravé vyživy. Ty „komerční“ mi přijdou moc sladké