Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, vím, že tato diskuze je stará, ale zkouším to…mému bratrovi se před měsícem narodil syn a byla mu diagnostikována tato nemoc. Jsou z toho nešťastní
a nyní jsou v nemocnici v Praze. Jaký byl postup u vás a co obnáší potom domácí péče.
Moc děkuji pokud se ozvete. ![]()
Martina
U nás se hyperinzulinismus neprokázal, tak bohužel neporadím. Ještě máme před sebou nějaké testy a kontrolu v nemocnici.
Ahoj, teď mě napadlo najít někoho s podobou zkušeností. Mám dvou měsíčního chlapečka a má hyperinzulinismus. Budu ráda za jakékoliv výměnu zkušenosti.
@EvaMata Ahojky, mám dceru (3,5 roku). Hyperinzulinismus ji diagnostikovali ve 4 měsících. Klidně napiš zprávu a ptej se ![]()
Ahoj, vím ze je tato diskuse už starší, ale snad se najde někdo, kdo by mi mohl poradit a trochu nás uklidnil… Obracím se na diskusi, protože nám není nikdo z odborníků schopen nic konkrétního říct… Mám syna 7 měsíců, od narození trpěl na hypoglikemie, ve dvou měsících přišli doktoři na to, ze je to způsobeno hyperinsulinismem. Od te doby papá prášek Proglycem a musí mít pravidelný příjem stravy (všechno striktně dodržuji, v noci poctivě budím). Pravidelně ho kontroluji glukometrem. Naše endokrinoložka nám řekla, ze by neměl mít naměřeny hodnoty pod 4mol, protože jsou ty glukometru v nižších hodnotách dost nepřesné, ale pravidelně měříme i kolem 3 ; 2,9; 3,3 ; 3,5mol. Dolní hranice u dospělého je prý 3,3 a u novorozence 2,2…u sedmimedicniho prcka netuším, mám hrozny strach, aby se mu nepoškodil mozek nebo tak něco… Když doktorce volám, tak mi na to řekne, ze pokud nemá klinické příznaky, tak je to u nej ASI v pořádku, ze ASI bude mít nižší hodnoty a ze se mu to ASI věkem upraví… ALE ta nejistota mě ubiji. Prosím, podělte se o své zkušenosti. Neznám žádný případ, kdo by měl stejnou diagnózu jako my.
Pokud se někdo ozve, moc děkuji
Lucie
Ahoj. My jsme na jiném léku, ale princip by měl být stejný. Máme, že glymči by neměli být pod 3,0. Hypoglykémie pod 4 je u cukrovkářů.
Přímo za sebe ti musím říct, že glykémie máte krásné. My se někdy dostanem i ke 2. I mě dokoři říkají, že dokud nemá klinické příznaky je to v pohodě. Ale na to se moc nespoléhej, protože nikdy nevíš kdy záchvat dostane. Když jednou zvládne 2 neznamená to, že ho zvládne i podruhé. Jestli ches založila jsem FB, kde je nás maminek malinko víc a můžeme se pobavit tam a co hodně pomáhá jsou tam mamči i se staršími dětmi - Skupina Hyperinzulinismus. Jesli nechceš přes FB tak prosím do soukromých zpráv. Ráda se podělím o zkušenosti
Eva
Strašně moc ti děkuju, konečně mi někdo dal odpověď ohledně spodní hranice glykemie. Každopádně teď jsme tři týdny na nižším dávkování léku a gly jdou dolu… budu rada, když se budu moct přidat k vaši skupině na fb. Moc děkuji ![]()
Dobrý den,
objevila jsem tuto diskuzi jelikož u našeho 2 týdenního syna je podezření na hyperinsulinismus. Mohla bych někomu kdo má zkušenost napsat zprávu, abychom se o této nemoci dozvěděli více a hlavně abychom se dozvěděli co nás čeká až nás pustí domů?
@TynaL17 Krásný den, pokud máte Facebook, doporučuji skupinu,,Hyperinzulinismus". Je nás tam víc a,, žije" to tam
Můžete si tam přečíst hodně příběhů. Tady už moc nejsem. Náhodou mi přišel mail s upozorněním. Ale ráda poradím