Hyperkativní dítě

2393
26.8.14 09:59

Hyperkativní dítě

Dobrý den, chtěla bych se poptat, jak se u vašich dětí prokázala hyperaktivita, jaké byly náznaky už okolo 22m. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
444
26.8.14 10:49

Mám holčičku 21 měsíců. Nevím jestli je hyperaktivni, ale už asi tři měsíce nesnáší sedět v kočárku nebo nákupním vozíku. Nakupování s ní je za trest. Pobíhá kolem, přebírá věci v regálech. je prostě živá a zvědavá. Některé děti jsou klidné, některé živější a některé už si koledují o diagnózu, která ale nemusí mít hlubší opodstatnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
26.8.14 13:58

Dobrý den, mám dvě děti 5 letou holčičku a 2 letého chlapečka a ani jeden nevydrží sedět neustále musí něco dělat. S malou chodím na logopedii kdy paní je zárověn psychložka a ta nám řekla že hyperaktivita se pozná až ve škole :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
26.8.14 14:49

Já říkám, že nemám hyperaktivní dítě, ale že si jen umí užívat života :mrgreen: Fakt se to v dnešní době s hyperaktivitou přehání. To mají ty děti furt sedět v koutě a být ticho jako myšky? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
26.8.14 19:17

Myslim ze se to takhle brzy nepozna. Moje dcera byla a je hooooodne hooooodne ziva, co umela. chodit, tak v kofaru. nesedela, zdrhala a dalsi a dalsi
Syn vypada, ze bude jeste horsi :-D ten ani chodit neumi a uz v kocaru byt taky nechce :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
26.8.14 21:17

Hyperaktivitu takto brzo nelze poznat. To, že je dítě živé, akční a neposedné, ještě neznamená, že je hyperaktivní - to už je opravdová diagnóza. Ty úplně prvotní náznaky bych hledala až tak kolem 5 - 6, spíše až 7 let. Není to jenom o neposednosti, taky děti neustále musí něco dělat, hýbat se (klepat nohou, mlít rukama, čmárat po papíře,… a u ničeho neudrží pozornost. Pokud tu touhu po pohybu a různých stereotypech neukojí, je pak hodně nervózní, podává horší výkon. U 22m dítěte to moc zhodnotit nejde právě proto, že je ve fázi poznávání světa a těkání pozornosti od jednoho k druhému, podle toho co je zrovna zajímavější, je v pořádku.

Jinak máš krásný nick :-) ale to už jsem Ti myslím kdysi dávno psala. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí