Hypertenze a antikoncepce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.4.16 07:57

Hypertenze a antikoncepce

Ahoj holky potřebuju řadu beru léky na hypertenzi amlozek 5 a mám šílený pms opravdu hrůza… Moje mamka si myslí že bych měla brát antikoncepci ale já nevím hormony na hypertenzi moje gynekologa by mi to napsala ale byla jsem v Praze na gynekologickém zákroku a tam ta docentka mi striktně antikoncepci zakázala kvůli té hypertenzi a bolestem hlavy… Ale je pravda že nevím kudy kam protože to pms je opravdu šílený mdloby únava vyčerpání… Poraďte nebo vitamíny já nevím

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
901
28.4.16 08:05

Za mě rozhodně ne. Brala jsem HA měsíc a z mého nízkého tlaku (100/60) jsem za ten měsíc měla 131/80. Okamžitě jsem vysadila, do kupy už se dávám druhý měsíc, klesá to pomalu. Neriskovala bych a divím se tvé mamce, že ti tohle radí. Na PMS snad někdo něco poradí, ale HA fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
28.4.16 08:14

A co na to řekl gynekolog? Jinak ono to PMS může být i příznak nepříliš dobře kompenzovaného vysokého tlaku :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.16 08:15

Ani omylem. Zůstal mi vysoký tlak po porodech - takže já to řeším nehormonálním tělískem. Kdysi jsem brala hormonální antikoncepci a i ta mi tlak zvyšovala. Existuje i tělísko pro ženy, co ještě nerodily.

• Citovat
  • Upravit
43027
28.4.16 08:42

Hormonalni antikoncepci by mely podle me brat jen dokonale zdrave zeny, v jejich rodine se nevyskytly zadne infarkty v mladem veku, embopie, trombozy nebo potraty. A maximalne tak 5 let za cely zivot.
Jakmile mas nejake obehove onemocneni, HAK smrdi prusvihem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
28.4.16 08:44
@Anonymní píše:
Ani omylem. Zůstal mi vysoký tlak po porodech - takže já to řeším nehormonálním tělískem. Kdysi jsem brala hormonální antikoncepci a i ta mi tlak zvyšovala. Existuje i tělísko pro ženy, co ještě nerodily.

Tělískem nevyřeší PMS…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.16 08:50

Holky myslela jsem si to a co nějaké vitamíny nebo doplňky stravy jsem z toho pms opravdu hotová…

• Citovat
  • Upravit
7974
28.4.16 08:54
@Anonymní píše:
Holky myslela jsem si to a co nějaké vitamíny nebo doplňky stravy jsem z toho pms opravdu hotová…

Dostatek vitamínu D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
28.4.16 08:58
@Anonymní píše:

tinktura z kotvičníku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
28.4.16 09:27

Magnezium, pupalka, hodně cvičit, nemít nadváhu- kvůli pocení a návalům, Gynex hormonální jóga - to vše se dá zkusit. Vyzkoušej a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
28.4.16 09:36

Ne nebrala bych. Antikoncepce je opravdu svinstvo. Já byla úplně zdravá, to co se mnou udělala antikoncepce. Následky jsem léčila dost dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
28.4.16 09:44

Ja mam hypertenzi pouze hranicni a s gynekolozkou jsme to hodne probiraly. Tabletky pro me neprichazi v uvahu to mi hned vyleti. Ale zavedla me telisko hormonalni akorat neni jako klasicke je v nem jen slabe zastoupeni hormonu a ted si nejsem jista ale rikala ze v praskach jsou zastoupeny dva druhy hormonu a ten jeden dela paseku a tady v tom telisku prave neni…Stim ze jsme byly domluvene ze kdyby to zlobilo muselo by ven. Mam ho uz pul roku a zatim ok. Bohuzel nazev teliska mi vypadl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.16 09:55

Můžu napsat jen zkušenost. Měla jsem před časem horm. léčbu na 14 dní a mám časté migrény a tedy, ta bolest hlavy byla ještě horší než obvykle (a to mi gynekolog říkal, že problémy s bolestí hlavy mít nebudu). Pak jsem si dala repete při rozjíždění dalšího cyklu-vlastně do teď to nepřestalo a už to je 14 dní.
 E.

• Citovat
  • Upravit
Verun83
28.4.16 10:42

Zacni resit telo jako celek. Tipla bych to na vycerpane ledviny, ty pred menstruaci a behem ni zastoupi velkou roli. Jejich nedostatecna funkce se projevuje unavou, slabosti, omdlevanim a spatnym krevnim tlakem. Byt tebou zajdu na mereni energetickych drah jednotlivych organu napr od energy. Oni to vyhodnoti a doporuci jake bylinne preparaty nejlepe uzivat.

• Citovat
  • Upravit
cherrypie
5.9.22 09:34

Souhlasím, hormony obecně nejsou nejlepší řešení, vím to na sobě. Na pozadí hormonální antikoncepce mi krevní tlak pořád skákal, hrůza! Odmítla jsem to. Mimochodem, zdá se mi, že s PMS a tlakem by Friocard vyrovnal. Vlastně je pro tlak, ale jsou tam sedativní bylinky (meduňka, hloh). Teoreticky by díky sedativnímu účinku měl pomoci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1