Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Za mě rozhodně ne. Brala jsem HA měsíc a z mého nízkého tlaku (100/60) jsem za ten měsíc měla 131/80. Okamžitě jsem vysadila, do kupy už se dávám druhý měsíc, klesá to pomalu. Neriskovala bych a divím se tvé mamce, že ti tohle radí. Na PMS snad někdo něco poradí, ale HA fakt ne.
A co na to řekl gynekolog? Jinak ono to PMS může být i příznak nepříliš dobře kompenzovaného vysokého tlaku ![]()
Ani omylem. Zůstal mi vysoký tlak po porodech - takže já to řeším nehormonálním tělískem. Kdysi jsem brala hormonální antikoncepci a i ta mi tlak zvyšovala. Existuje i tělísko pro ženy, co ještě nerodily.
Hormonalni antikoncepci by mely podle me brat jen dokonale zdrave zeny, v jejich rodine se nevyskytly zadne infarkty v mladem veku, embopie, trombozy nebo potraty. A maximalne tak 5 let za cely zivot.
Jakmile mas nejake obehove onemocneni, HAK smrdi prusvihem.
@Anonymní píše:
Ani omylem. Zůstal mi vysoký tlak po porodech - takže já to řeším nehormonálním tělískem. Kdysi jsem brala hormonální antikoncepci a i ta mi tlak zvyšovala. Existuje i tělísko pro ženy, co ještě nerodily.
Tělískem nevyřeší PMS…
Holky myslela jsem si to a co nějaké vitamíny nebo doplňky stravy jsem z toho pms opravdu hotová…
@Anonymní píše:
Holky myslela jsem si to a co nějaké vitamíny nebo doplňky stravy jsem z toho pms opravdu hotová…
Dostatek vitamínu D.
@Anonymní píše:
tinktura z kotvičníku
Magnezium, pupalka, hodně cvičit, nemít nadváhu- kvůli pocení a návalům, Gynex hormonální jóga - to vše se dá zkusit. Vyzkoušej a uvidíš.
Ne nebrala bych. Antikoncepce je opravdu svinstvo. Já byla úplně zdravá, to co se mnou udělala antikoncepce. Následky jsem léčila dost dlouho.
Ja mam hypertenzi pouze hranicni a s gynekolozkou jsme to hodne probiraly. Tabletky pro me neprichazi v uvahu to mi hned vyleti. Ale zavedla me telisko hormonalni akorat neni jako klasicke je v nem jen slabe zastoupeni hormonu a ted si nejsem jista ale rikala ze v praskach jsou zastoupeny dva druhy hormonu a ten jeden dela paseku a tady v tom telisku prave neni…Stim ze jsme byly domluvene ze kdyby to zlobilo muselo by ven. Mam ho uz pul roku a zatim ok. Bohuzel nazev teliska mi vypadl.
Můžu napsat jen zkušenost. Měla jsem před časem horm. léčbu na 14 dní a mám časté migrény a tedy, ta bolest hlavy byla ještě horší než obvykle (a to mi gynekolog říkal, že problémy s bolestí hlavy mít nebudu). Pak jsem si dala repete při rozjíždění dalšího cyklu-vlastně do teď to nepřestalo a už to je 14 dní.
E.
Zacni resit telo jako celek. Tipla bych to na vycerpane ledviny, ty pred menstruaci a behem ni zastoupi velkou roli. Jejich nedostatecna funkce se projevuje unavou, slabosti, omdlevanim a spatnym krevnim tlakem. Byt tebou zajdu na mereni energetickych drah jednotlivych organu napr od energy. Oni to vyhodnoti a doporuci jake bylinne preparaty nejlepe uzivat.
Souhlasím, hormony obecně nejsou nejlepší řešení, vím to na sobě. Na pozadí hormonální antikoncepce mi krevní tlak pořád skákal, hrůza! Odmítla jsem to. Mimochodem, zdá se mi, že s PMS a tlakem by Friocard vyrovnal. Vlastně je pro tlak, ale jsou tam sedativní bylinky (meduňka, hloh). Teoreticky by díky sedativnímu účinku měl pomoci.
Ahoj holky potřebuju řadu beru léky na hypertenzi amlozek 5 a mám šílený pms opravdu hrůza… Moje mamka si myslí že bych měla brát antikoncepci ale já nevím hormony na hypertenzi moje gynekologa by mi to napsala ale byla jsem v Praze na gynekologickém zákroku a tam ta docentka mi striktně antikoncepci zakázala kvůli té hypertenzi a bolestem hlavy… Ale je pravda že nevím kudy kam protože to pms je opravdu šílený mdloby únava vyčerpání… Poraďte nebo vitamíny já nevím