Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry vecer, chtela bych se zeptat, zdase někdo z vás maminek nesetkal s tímto pojmem u deti. Syn 6 a půl uz od února zhluboka dýchá. Porad se jakoby zhluboka nadechuje. Ze začátku jsem to i s Mudr. Prisuzovala tomu, ze mel dvakrát po sobě chycene prudusky, bral stb a biseptol podruhé. Pak jsem odstranili nosní mandli v květnu a chvili se me to zdalo lepsi. V červenci mame za sebou alergo. Ma alergii na brizu, trávy, žito a minimálně kočku. Bere denně aerius 2,5. Pred asi dvěma měsíci za mnou vecer přišel, ze se nemůže nadechnout a brecel. Bylo to dva večery po sobě a myslím, ze tomu předcházelo to, ze jsem se ho spatne zeptala, jestli se mu dobre dýchá. Mysela jsem, jestli nema ucpany nos…pak už to bylo vše další dny ok. Dávám mu horcik a bcko b komplex. Změnu nepozoruji dýchá tak porad a dnes večer asi po měsíci od té první večerní příhody zase brecel, ze mu nejde se nadechnout. Napadlo mě, jestli kdyz se tak několikrát zhluba nadecne, nemůže dpjit k hyperventilaci a tim se mu pak to dýchání zhorsi. Nebo tik? Který trvá uz tak dlouho??? Je tedy citluvejsi a bohacnejsi, proste cela maminka;(. Jsem z toho nestastna. V zari nastupuje do školy. Mam z toho hrůzu.
Třeba to je momentální alergická indispozice.
Jsem alergik a večer se mi „ucpává“ nos a celkově kolem určité hodiny je mi hůře.
A co se týká tvého podezření na hyperventilaci, tak opět třeba mi se stává, že se mi „nechce“ dýchat, mám mělké dýchání (u mne je to většinou po určitém léku a u astma), takže se záměrně musím párkrát prodechnout zhluboka.
Pokud se ti něco nezdá, prokonzultuj to s lékařem.
Ahoj, Zuzuza zajímalo by mě jak se problém s dýcháním u vás posunul? Já to u syna pozoruji od včera. Vždycky jednou tak za 6 nádechů-nepravidelně-se nadechne strašně zhluboka a nahlas. Jdu s ním dneska kvůli tomu k mudr, ale zajímá mě co to bylo u vás?
@leila můžete mi prosím napsat, jak jste dopadli? Syn to samé- občas se nadechne zhluboka. děkuji