Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, prosím o radu.Deti mají neštovice a za devět dnu nejsou fit. Manzel byl na paragrafu a ten byl napsaný na jedno dítě. Da se prodloužit dalších devět dnu na dítě druhé? Tak aby to bylo zaplacené? Ja na paragraf nemůžu jsem v práci chvilku. Dekuji
@santape Může,stačí na 1 den přerušit a napsat 9 dní na druhé dítě.
Teď může na paragraf na 9 dní s druhým a nebo, jeden den buď do práce nebo dovolenou a muze znovu 9 dní na to první dítko.
Pokud půjde na paragraf s druhým. ditetem, nemusí být ten jeden den pauza
@Gabulle píše:
Teď může na paragraf na 9 dní s druhým a nebo, jeden den buď do práce nebo dovolenou a muze znovu 9 dní na to první dítko.
To s tim prerusenim neni tak uplne pravda, na jrdnu diagnozu smi byt jen jeden paragraf, ale je fakt, ze se to tak vseobecne toleruje…
@santape může si bez přerušení nechat napsat paragraf na druhé dítě
Placené to bude.
Je, tak to je super, já už se bála ze to nejde. a ještě dotaz když v sobotu mu skončil paragraf a v úterý jde na kontrolu, jde to zpětné vystavit od neděle na toho druhého?
@santape Paragraf neskoncil, pouze ty dalsi dny nebudou placene. A od nedele novy doktor napsat nemuze, pokud manzel v nedeli neplacuje, prvni den musi byt pro nej pracovni.
@j.a.n.i1 píše:
To s tim prerusenim neni tak uplne pravda, na jrdnu diagnozu smi byt jen jeden paragraf, ale je fakt, ze se to tak vseobecne toleruje…
všeobecně asi ne, můj ex měl zaměstnance, který měl jednou se sociálkou kvůli opakovanému paragrafu problém, musel od doktora doložit potvrzení, že se opravdu jedná o nový případ ošetřování. tehdy jsem tak trochu vyzvídala mezi mzdovkama (já sama dělala mzdy jenom pro manžela a jinak jsem oborem úplně mimo) a prý občas sociálka problémy dělá… ale už je to pár let nazpátek.
@sagina Jo, obcas jo, ale na to ze je to vlastne dost okate obxhazeni zakona zas ne tak casto.
Takže holky jde to, dnes jsem mluvila s mudr. Očr -paragraf byl napsán na jednoho syna, který se ukončil v pátek a od ponděla znovu bude brát paragraf manžel na druhého syna (placeny). Tak kdyby někdo v tom tápal, tak jak já ať ví. Díky za rady.