Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, teď jsem zjistila, ze má dcera 20 měsíců s největší pravděpodobností roupy
nechápu, kde k tomu přišla. Ale co teď? Dr už má zavřeno dá se v lékárně koupit něco bez předpisu nebo musím čekat do zítra? Moc dekuju
Počkej do zítřka a neber to tragicky. Roupy klidně může chytit na pískovišti.
Staci sahnout na kytku, hrabat se v pisku, nemyte ovoce ze zahrady..zitr k dr pro Vermox a nejlip pro celou rodinu.
Jsem z toho docela v šoku :-/ ještě si asi tři dny zpátky dělám srandu, ze se škrábe v prdce, aby neměla roupy a dnes jsem si všimla kolem konečníku bílých vlakynek a na bobku má bílé tečky. Takže asi je to jasné
nevíte, jak dlouho trvá se toho zbavit?
Roupy jsou u dětí celkem běžné, hlabní je zajít k lékařce a přeléčit. řekla bych, že lepší roupy než vši… http://nemoci.vitalion.cz/roupy/
Nepanikař, to není žádná trága. Chytnout to může úplně kdekoli, v kolektivu, na písku atd.Moc nad tím nedumej a skoč k doktorce zítra. Jinak nám máma dávala česnek a pomáhal taky, ale jelikož si to pamatuju, tak už jsem asi byla starší (6,8let?)
@Natalka123 zajdni k lékařce. Dostane cca 3-5 tablet na přeléčení. Většinou si i dospělí zajdou ke svému lékaři a také se pro jistotu přeléčí. Pak budete mít klid ![]()
Po každé velké potřebě důkladně mýt ruce a zadeček, přejdou samy, protože se tím přeruší jejich cyklus. Nenechat ji škrábat se a pak strčit ruku do pusy.
Pokud je to pro vás příliš hardcore přírodní přístup, tak zajděte k lékaři, příapadně se vzorky stolice ostatních členů rodiny, jestli jste je taky nechytli.
To že je chytla je ve své podstatě dost pozitivní, protože se tím zvyšuje šance, že nebude trpět autoimunitními chorobami. Střevní paraziti, kteří dále nepronikají do organismu, jako třeba rouby, jsou podle všeho spíš symbiotičtí spolubydlící.
http://www.rozhlas.cz/…ici--1387777
http://archiv.dotyk.cz/…prosto-happy
@Natalka123 dcera mela klid myslim treti den po uzivani Vermoxu. Hlavne zajistit zadek na noc, dala bych prez plinu nejaky overal, aby se nemohla skrabat. Rucnik jen na jedno utreni a pak sup do pracky. A dukladne si myt ruce, po kazdem prebalovani(pokud je ještě na plenách).Dusledne před kazdym jídlem atd..
Tak jo moc dekuju.
zítra ráno zabehnu k dr a snad bude brzy klid. Je právě už bez plen tak jsem si nevšimla asi hned. Po nocniku na mě udělá komín, já utru a hotovo.
no je do toho ještě nastydla a náchylná na laryngitidu tak má teda teď chudinka období :-/
Pamatujusi ze mamka to resila cesneckou a caste umyvani zadecku a ani k doktorce se sestrou nesla do par dnu byli pryc. ![]()
Přesně tak, hlavní je hygiena. Pak pomáhá ten česnek a hlavně nejíst sladké, to prý dělá pro červíky ideální živnou půdu ![]()
Ahoj, mám taky zkušenost u svých dětí. Jak radily holky, Vermox spolehlivě pomůže.
Jinak doktor nám radil ještě, že dobré je kyselé zelí nebo sušená semínka tykve.
Existují ještě přírodní přípravky z lékárny (už se nepamatuju jak se to jmenovalo, byly to takové kapsle hodně aromatické). Ty nám tedy nepomohly vůbec.
@Natalka123 tak na noc pod pyzamo kalhotky a ja teda prala denne i luzkoviny.
Dynovy semínka jsou dobry, ale ne kazde dite to da. A samozrejme cesnek. A zadny sladky. ![]()