Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera měla roupy před 1,5 rokem, všichni jsme se přeléčili vermoxem a problém už se neopakoval.
Jen dvě poznámky:
doktorka říkala, že vermox se má užít ráno na lačno
a povlečení bych v každém případě prala minimálně na 60.
Co šlo prát jen na 40 jsem hooodně důkladně žehlila.
Dobry den, je mi 12, a nasla jsem 1 roupa… ale jen toaletni papirem, ve stolici nic nebylo… zvysila jsem o hodne hygienu, mam se neceho bat? K doktorovi nechci, a mamce to nereknu za 100%, mela jsem je uz vickrat
Ahojky prave jsem se vratila s 6tiletou dcerou z dětské oslavy a na jejim konci jsem se dozvedela, ze jedna petileta holcicka, se kterou si tam dcera hrala, ma roupy…
nevim proc ji maminka brala na oslavu, holcicka neni zalecena… Chci se zeptat jak moc je velke riziko prenosu takhle za jedno odpoledne? Vzdy sem cetla, ze to deti chytaj ve školce, kde sou spolu furt a rucniky a zachody…diky za info
Tak nikdo neví, zda měla vajíčka a nehtama a sáhla na něco, na co pak tvoje dcera, která si následně olizla prsty.
Vermox funguje, uziva se jednorazove 1 tableta nebo 5 ml sirupu na roupy, opakovat po 2-4 tydnech. Na skrkavky 1 tableta rano a 1 vecer po dobu 3 dnu. Je hodne silny, tak opatrne, je lepsi si ho vzit o vikendu nebo ve volnem dni, muze po nem dost bolet zaludek, muzete byt hodne ospale. Je dobre ho vzit bud nalacno nebo tesne pred spanim. Vermox bez předpisu - https://euhealth247.com/cs/drug/vermox
Příspěvek upraven 20.09.24 v 09:24
Nazdarek dámy, mladě nám chytlo roupy. Léky od doktorky jsme nasadili, přidali probiotika a česnek. Doma převlékání 2× za týden, ručníky měním denně, peru a žehlim jak šílená. Sanytolem stříkám jak o život
![]()
Jak dlouho mám udržovat tohle šílené dezinfekční rodeo?
@Sion My jsme doma měli roupy dvakrát (několik let po sobě) a nikdy se takové dezinfekční rodeo nekonalo a znovu jsme je nechytli. Nehrotila bych to.
@Sion Prevlekla jsem jeste cca 3 dny po druhe davce leku a pak teda konec. Sanytolem jsem nestrikala. Nejnebezpecnejsi je zivy rezervoar v okoli, coz byl nas pripad (synovec, jak se ukazalo o dost pozdeji), takze jsme se mohli udesinfikovat a stejne to bylo k nicemu, kdyz jeho nikdo neodcervil
.
Holky, já jsem nešťastná. U dcery (7) jsem o víkendu objevila roupy a jsem si celkem jistá, že už v tom lítám taky. Včera večer jsme si všichni i s manželem a synem vzali Vermox a od té doby jenom peru a dezinfikuju. Do všeho jídla cpu česnek, ke každému jídlu je salát z kyselého zelí. Sladkosti jsem všem zakázala. Asi se z toho zblázním. Pořád všechny honím, aby si myli ruce, ale stejně mám pocit, že to nezvládám. Před chvílí dcera chtěla pro něco dojít do auta a vzala si můj klíč. Vzpomněla jsem si, že jsem ho nevydezinfikovala, tak jsem hned ječela, stříkala Sanytol a hnala holčinu po padesátý do koupelny. Jak můžu všechno uhlídat a stihnout? Pračka a sušička jedou v kuse - četla jsem, že se má po užití Vermoxu ložní prádlo měnit každý den a ručníky co nejčastěji. Tak jenom peru a peru. Ale povlečení nechci prát více než na 40, aby by se nezničilo. Tak do pračky přidávám Sanytol dezinfekci na prádlo a pak to ještě házím do sušičky. Teď se půjde spát a ráno zase všechno znovu prát a tak pořád až do konce týdne. Čím víc čtu zkušenosti a články o roupech, tím víc se bojím, že se toho jen tak nezbavíme. A já už nechci znovu! Někdo dokonce psal, že se toho nejde zbavit vůbec. Za 14 dní máme jít k pediatrovi na test (na tu nálepku) a pak se domluvíme co dál (předpokládám, že nám dá ještě každému po dvou tabletkách, za 14 dnů a za měsíc). Ale kdoví, jestli se po tom testu nenakazíme znovu z vajíček, která můžou zůstat kdekoliv, třeba na klice nebo na nějaké hračce. Někde jsem psala, že v dobrých podmínkách vajíčka vydrží i 3 týdny! Luxuju, utírám prach, stříkám Sanytol dezinfekci na hračky, ovladače, telefony, kliky atd., ale je tolik věcí, za kterých by se teoreticky dalo nakazit. Prosím, napište mi někdo, jestli jste se toho zbavili hned na první pokus.
.
PS: Možná mi už roupy napadly i mozek. Když to tak po sobě čtu, vidím, že mi solidně hrabe
Díky za jakékoliv pokud možno pozitivní info.
Anonym - doufám, že chápete.