Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, včera se mi najednou udělalo špatně - motání hlavy, slabost, na omdlení, studený pot po celém těle a k tomu hlad. Bohužel jsem u sebe nic neměla, cca za 10 min to odeznělo. Na netu jsem našla, že by to mohl být příznak hypoglykemie. Máte s tím prosím někdo zkušenosti? Může se hypoglykemie objevit i jen jednorázově nebo je lepší to hned řešit? Díky moc!
Když to bylo jen jednou, co bys chtěla řešit?
Jestli se bojíš, jdi k doktorovi. ![]()
Stává se mi to. Musím pravidelně jíst, vyhýbat se pokud možno rafinovaným cukrům a jídlům s jednoduchými sacharidy (třeba ovocné smoothie nesnesu, max. s přídavkem nějakýho tuku, např. lněného semínka). Pro případy nouze s sebou vždycky nosím hroznový cukr. U doktora jsem to zatím nikdy neřešila.
Občas se stane, když mám hlad a k tomu jsem unavená. Stačí se najíst, napít a odpočnout si. Může to být i poklesem tlaku ![]()
@petula1108 píše:
Ahoj, včera se mi najednou udělalo špatně - motání hlavy, slabost, na omdlení, studený pot po celém těle a k tomu hlad. Bohužel jsem u sebe nic neměla, cca za 10 min to odeznělo. Na netu jsem našla, že by to mohl být příznak hypoglykemie. Máte s tím prosím někdo zkušenosti? Může se hypoglykemie objevit i jen jednorázově nebo je lepší to hned řešit? Díky moc!
Hypoglykemii jsem si uhnal na střední. Ráno jsem dlouhodobě nejedl, peníze na oběd šly na cigarety, to bylo hned. Uprostřed vyučování jsem sebou seknul a byl asi hodinu mimo. Blbá škola ani nezavolala záchranku, nemohli vědet, zda to nebylo něco vážnějšího. Doktor pak řekl, pít pár dní džus a jíst normálně. Už se to nikdy nezopakovalo.