Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Po lýtkách se mi udělala taková to vyrážka, k lékaři jsem již objednaná, ale nevíte, co by to mohlo být?
No tak to je mi jasné…myslela jsem…zda nemá někdo s něčím takovým zkušenost…
Já měla jednou něco podobného, byla to alergická reakce, zabralo mazání Fenistilem. ![]()
Podle mě je to alergie. Měla jsem něco podobnýho, když jsem si namazala nohy samoopalovacím krémem a do dvou dnů jsem měla vyrážku.
Jenže já to mám už delší dobu, nic mi na to nezabírá a pomalu se to po lýtkách šíří…už jsem byla u dvou mudr…každý jiná diagnoza…mastičky nepomohly…zkusím ten Fenistil…
Fenistil ti asi moc nepomůže, jen na to, aby to nesvědilo a dokonce může vyvolat vyrážku.
Mě na to dal dokonce kortikoidy, taky nic nezabíralo a nakonec jsem koupila v lékárně něco na odkyselení těla. Dalo se to do vany a vykoupat se v tom. No, a to zabralo. Jenom nevím jak se to jmenovalo. Kouknu se doma, jestli to ještě mám. Kdyžtak písnu název.
A ještě dotaz. Nejsi ve stresu? I ten na to může mít vliv, jak mi bylo řečeno. Ale nevím co je na tom pravdy.
No tak první fleky se mi udělali po velkém stresu…teď už je období lepší a stejně se mi to nelepší… ![]()
Tohle se mi dělává z horka, když se zpotím a ta kůže se k tomu mechanicky podráždí anebo si to rozškrábu. Asi bych to namazala něčím na zklidnění (kalciovka, bepanthen, ambiderman?) a když to nepomůže, tak asi k Dr..