Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Taky bydlime na vesnici asi 10km od mesta, nemam ridicak, takze bud jezdim busem, ktery primo z vesnice jede jen tak obcas, nebo chodim 3km do vetsi vesnice
ale jelikoz jsem tady vyrostla a jsem zvykla se tak dopravovat, tak mi to nikdy jako problem neprislo ????
9km neni takova vzdalenost, vzdyt kolikrat doprava po meste trva dyl, nez cesta z vesnice do mesta.
9 kilometrů není zadna vzdálenost, to odridis jako nic, s manzelem natrenujes. V krajním případe se dá do prace jet na kole, něco pokryje ČSAD, možná vlak a v nouzi, v akutním případe pomůže soused nebo taxi. Ale než na to dojde, budeš už ridit v pohodě
ja to mam do většího města 30 a zpočátku jsem to dělala tak, ze jsem zaparkovala na kraji u obchodního centra a dal pesky a MHD. Když jsem po cestě chytla větší množství aut a znervoznela, zastavila jsem na vhodném miste a počkala, az všechny prejedou
Ted už se tomu usmívám, jezdím po cele ČR, s výjimkou centra Prahy
Je v té vesnici alespoň nějaká základní vybavenost? Školka, škola, obchod…? Pokud ano a baráček je ve slušném stavu, vůbec bych se nerozmýšlela a šla do toho.
My bydlíme nyní 2 km do centra města hned u hlavní cesty v domě u tchánů a už se těším až vypadneme do skoro 20 km vzdálené vesnice u lesa. Řídit se časem naučíš, já řídím ráda, tak mi to nevadí. Rozhodně bych takovou příležitost nenechala jen tak, hlavně pokud se vám domeček líbí. My hledali skoro dva roky až jsme konečně našli. Není to žádná hitparáda, na domě bude ještě x let práce než bude obyvatelný, ale byl skoro zadarmo a my se tu cítili hned od začátku strašně dobře. To ticho a klid co tato obec nabízí je až strašidelné. Držím palce ať už se rozhodnete jakkoliv
9 km, to je nic. Ono jezdí hodně lidi i ve městě sem tam, kde MHD nejezdí často. Aby stihly děti školu, kroužky…
My to tak máme, vesnice, asi 7 km větší město, kam chodí děti do školky, půjdou do školy a máme i tam manželovi rodiče. Je pravda, že občas je to těžší, ale já bych se v bytě zbláznila. 2+1 je fakt hodně malé.
Jo a to řízení, neboj rozjezdíš se. Chce to v klidu, postupně, prvně známé cesty, postupně poznávat město.
My si poridili novostavbu barak, stred 10km od jednoho i druheho mesta.
Pracuji na ZS, takze nikam nedojizdim.
Manzel dela stridave v CR nebo v zahranici. Je tady vse co treba i supermarket mame, vlaky, autobus se stridaji.
5 let jsme zili v centru jednoho mesta v baraku, ale i tak se nam nelibilo.
A jak je to velka vesnice? Je tam MS a ZS? My jsme v podobne situaci ale do cizi vsi bych asi nesla.
Sanzelem a dvou letym synem bydlime v byte 2+1 a uz od zacatku tu mam stisneny pocitb:( ja i manzel sme puvodne z baracku. Ja z mesta on z vesnice. O co mi jde.
Delsi dobu koukame po vetsim byte nebo domu. Uvolnil se dum za dobre penize + neco mame nasetrene (600 000 ) a hypo chc vzit ve vysi 1 200 000 na 30 let s t ze muzeme kazdy rok (pokud budou penize) platit vysi vastku a tim si dobu zkracovat a platit mesicne nevelych 5000.
U me je problem ze neumim dobre ridit a rizeni se bojim. Ve meste jsem zvykla. Mam tu rodinu co obcas pohlida a v te vesnici nikoho neznam a spatne si hledam pratele. Domy ale tu v medte sou 2× tak drazsi nebo nejsou vubec. A byty stejne drahe jak domek na vesnici a maly vyzaduje adpon malou zahradu. Musime se rozhodnout rychle a ja uz z toho zacinam byt na nerva
Co myslite vy? Ja sem jeste na rodicaku a manzel ma na neurcito za 35 000 hrubeho mesicne