Hypotéka a vše kolem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
16.9.20 18:27

Hypotéka a vše kolem

Zdravím vás všechny. Mám dotaz ohledně hypotéky. Nikdy jsem si žádnou nebrala, nemám žádné zkušenosti. Chtěla bych si vzít hypo na pozemek a pak následně i na stavbu domu. Zítra mám schůzku v KB s úvěrovou poradkyní, kde já sama mám mít prý připravené otázky co se hypo týče. vy co už s tím zkušenost máte, můžete mi prosím poradit, na co si dávat pozor, na co se specializovat a čemu se radši vyhnout? I co se podmínek týče.
Jsem samoživitelka, plat mám myslím že na naše poměry v ČR hodně dobré a tak mě i zajímá, zda mohu vůbec jako samoživitelka žádat.
všem moc děkuji za odpovědi
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16052
16.9.20 18:31

To je dost málo informací, napiš sem, jaký máš čistý příjem, jaké máš aktuálně náklady (vyživovací povinnost, další úvěry), kolik máš našetřeno (resp. kolik z toho chceš dát na základ hypotéky), jaká je kupní cena pozemku, jaká je odhadovaná cena domu, kolik si chceš půjčit a na jak dlouho (resp. jakou měsíční splátku si představuješ)…
Jinak nevím, jestli je to stále stejné, ale schůzky přímo v bance výhodné nebyly - nějak se už zaznamenával zájem a pak případné zamítnutí úvěru a snižovalo to šanci ne dobrý úrok jinde - proto byl lepší nezávislý poradce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55911
16.9.20 18:45

Co bys nemohla. Zalezi na prijmu a na tom, co mas nasetrene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
16.9.20 19:03

Nech si vysvětlit, co přesně znamená fixace úroku (banky nabízejí na 2-5 let a pak se mění výše úroku).
Jakým způsobem budeš hypotéku čerpat - jestli najednou nebo po částech - to má vliv na splácení, banka ti také uloží, do kdy musíš úvěr čerpat a do kdy předložit listiny - podle toho, na co hypotéku potřebuješ - dokládáš stavební povolení, rozpočet stavby, dokončení stavby a na to jsou také ve smlouvě určené termíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
16.9.20 19:08

Najdi si finančního poradce a neřeš to sama, zvlášť pokud si potřebuješ vzít úvěr i na pozemek. Řešit to sama je cesta do hypotečního pekla.

• Citovat
  • Upravit
2044
16.9.20 20:38

Ano, i jako samoživitelka můžeš žádat, i já dostala se dvěma dětmi 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.9.20 20:47

@LucijeLu zadat určitě můžeš.. Já dostala hypo v březnu bez problémů a to mám 2 vyživovane děti :think: stačí mít dobrý příjem a nasetreny základ.. Co se týče koupě pozemku a pak teprve stavba, tam to bude horší :think: Pro me bylo důležité, aby mi peníze uvolnili najednou, protože mám koupi plus rekonstrukci a ta je nutná dokládat, nwm, jak to hude se stavbou :think: takze určitě zjistit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
16.9.20 20:47
@safina píše:
Nech si vysvětlit, co přesně znamená fixace úroku (banky nabízejí na 2-5 let a pak se mění výše úroku).
Jakým způsobem budeš hypotéku čerpat - jestli najednou nebo po částech - to má vliv na splácení, banka ti také uloží, do kdy musíš úvěr čerpat a do kdy předložit listiny - podle toho, na co hypotéku potřebuješ - dokládáš stavební povolení, rozpočet stavby, dokončení stavby a na to jsou také ve smlouvě určené termíny.

Přesně taková informace je pro mě důležitá.
Jinak je jasné, že vše závisí na příjem/výdej/našetřeno.
Spíš jsem trochu bloumala nad tím, zda je možné i samoživitelce vůbec umožnit nějakou větší hypotéku.
ZA VŠECHNY PŘÍSPĚVKY DĚKUJU :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
17.9.20 09:54
@LucijeLu píše:
Přesně taková informace je pro mě důležitá.
Jinak je jasné, že vše závisí na příjem/výdej/našetřeno.
Spíš jsem trochu bloumala nad tím, zda je možné i samoživitelce vůbec umožnit nějakou větší hypotéku.
ZA VŠECHNY PŘÍSPĚVKY DĚKUJU :kytka:

Co by to mozne nebylo. Samozivitelka je clovek jako uplne kazdy jiny.
Banky zajimalo a uplne vzdy bude v 1.rade zajimat zisk, jinymi slovy, aby neprisla o pujcene penize.
Jestli mas vysokej prijem a dost nasetreno, tak pro banku jsi naopak zajimavej klient a takovemu vzdy rada pujci = vydela na tom.

Ale urcite bych radil, jak uz zaznelo zkuseneho hypotecniho maklere, protoze kdyz s tim nemas vubec zadnou zkusenost, tak je milion veci na kterych si muzes vylamat zuby. A urcite bych se poradil i s temi co uz stavbu absolvovali s koupi na hypo, jsou na to servery, ktere se tomu venuji. Postavit kvalitni barak, tak abys financne nevykrvacela a neznicila si zdravi, neni rozhodne nic snadneho. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí