Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Barca12345 píše:
A, chytracisko lopata…![]()
![]()
Vyslchnout, pomoct a poradit, to umi dokonale!!!![]()
![]()
Anonymni, sice Te taky nechapu, nicmene preji zdarny konec…
lopata aspon píše pravdu a nehraje si tu na nějakýho vykupitele.. paní to bude stát pokutu v řádu desetitisíců, jestli už smlouvu podepsala.. a notabene podepsala smlouvu aniž by měla přislíbené peníze.. nojo,, ale blbec jsem já…
pak se nedivim že je v naší zemičce tolik exekucí, když je každej druhej chytrej jak radio a podepíše kde co… můžeš se zeptat paní poradkyně, jestli to za tebe zatáhne, když tě do toho nahuškala, koza.
@lopata píše:
lopata aspon píše pravdu a nehraje si tu na nějakýho vykupitele.. paní to bude stát pokutu v řádu desetitisíců, jestli už smlouvu podepsala.. a notabene podepsala smlouvu aniž by měla přislíbené peníze.. nojo,, ale blbec jsem já…pak se nedivim že je v naší zemičce tolik exekucí, když je každej druhej chytrej jak radio a podepíše kde co… můžeš se zeptat paní poradkyně, jestli to za tebe zatáhne, když tě do toho nahuškala, koza.
lopata tu jen zbytečně straší, ani by věděl(a) nějaké konkrétní informace.
Paní v první řadě musí zjistit proč byla hypotéka zamítnuta. Jestli jak tvrdí poradkyně - mimochodem to taky vidím na chybu poradkyně - kvůli hříchům mládí, nebo z jiných důvodů - např. „právní vada na nemovitosti“. To ji řeknou jenom v bance.
Jestli příjde o zálohu, to se uvidí. Není vždy zvykem, že se platí záloha a není vždy zvykem, že se záloha nevrací.
Jen se bojím, aby anonymní neudělala nějaký unáhlený krok a nešla si půjčit mimo bankovní sektor ![]()
Tak aby se o nás nemluvilo jak o úplných blbcích, tak se vše vyřešilo a zítra jdeme podepsat hypotéku, kde se já nepočítám pouze manžel a to za skoro stejných podmínek.
Chybami se člověk učí…byla to hloupost a oba dva to víme. Naštěstí to dopadlo dobře a do budoucna víme, že musíme víc poslouchat svůj rozum.
@Anonymní píše:
Tak aby se o nás nemluvilo jak o úplných blbcích, tak se vše vyřešilo a zítra jdeme podepsat hypotéku, kde se já nepočítám pouze manžel a to za skoro stejných podmínek.
Chybami se člověk učí…byla to hloupost a oba dva to víme. Naštěstí to dopadlo dobře a do budoucna víme, že musíme víc poslouchat svůj rozum.
@lopata píše:
lopata aspon píše pravdu a nehraje si tu na nějakýho vykupitele.. paní to bude stát pokutu v řádu desetitisíců, jestli už smlouvu podepsala.. a notabene podepsala smlouvu aniž by měla přislíbené peníze.. nojo,, ale blbec jsem já…pak se nedivim že je v naší zemičce tolik exekucí, když je každej druhej chytrej jak radio a podepíše kde co… můžeš se zeptat paní poradkyně, jestli to za tebe zatáhne, když tě do toho nahuškala, koza.
No, po bitve je kazdy general… zakladatelka (tazatelka) sama vi, ze to byla chyba a netreba se jeste vice do ni navazet, tim ty dalsi „blbce“ neomezis…
Dobrý den, chtěla bych se zeptat:
Chceme si vzít hypotéku ve výši 3.000.000,– Na dvougenerační dům v hodnotě 4.500.000,– k tomu máme další nemovitost (byt 2+1). Jinak žádnou jinou finanční hotovostí kromě financí běžný chod domácnosti nedisponujeme. Celkem by byli 3 žadatelé s příjmem celkem 55.000,– na jiné splátky jde z toho cca 6.000,–. Dva ze 3 mají životní pojištění. Problém je v tom, že pouze 1 z těch 3 má výbornou platební minulost a dva zbývající měli i exekuce, ty jsou ovšem splaceny a jiný problém není. Je nějaká reálná šance hypotéku dostat?
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat:Chceme si vzít hypotéku ve výši 3.000.000,– Na dvougenerační dům v hodnotě 4.500.000,– k tomu máme další nemovitost (byt 2+1). Jinak žádnou jinou finanční hotovostí kromě financí běžný chod domácnosti nedisponujeme. Celkem by byli 3 žadatelé s příjmem celkem 55.000,– na jiné splátky jde z toho cca 6.000,–. Dva ze 3 mají životní pojištění. Problém je v tom, že pouze 1 z těch 3 má výbornou platební minulost a dva zbývající měli i exekuce, ty jsou ovšem splaceny a jiný problém není. Je nějaká reálná šance hypotéku dostat?
nejjednodužší je zajít do banky a zeptat se.. tohle tu nikdo nevymyslí, jestli se banka rozhodne hypo dát nebo nee… záleží, zda jsou dlužníci z minulosti v solusu a na spoustě dalších věcí ![]()
A taky hodně záleží na tom, kdy ty exekuce měli. Můj přítel měl taky zápis i když už je vše splacené, tak je veden jako dlužník a s bankou to nehlo… Ale zkusila bych tam zajít, je to otázka pár minut a budeš vědět reálnou šanci:)
Nevím..ale když mi zařizovali hypotéku na 3 miliony před 5 lety, tak člověk nesměl být dlužník..a hlavně pokud měl nějakou půjčku, musel ji hned doplatit aby mu vůbec hypotéku dali…
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat:Chceme si vzít hypotéku ve výši 3.000.000,– Na dvougenerační dům v hodnotě 4.500.000,– k tomu máme další nemovitost (byt 2+1). Jinak žádnou jinou finanční hotovostí kromě financí běžný chod domácnosti nedisponujeme. Celkem by byli 3 žadatelé s příjmem celkem 55.000,– na jiné splátky jde z toho cca 6.000,–. Dva ze 3 mají životní pojištění. Problém je v tom, že pouze 1 z těch 3 má výbornou platební minulost a dva zbývající měli i exekuce, ty jsou ovšem splaceny a jiný problém není. Je nějaká reálná šance hypotéku dostat?
nevím jaká je šance s těmito podmínkami, ale pokud mohu poradit co se týká těch exekucí, tak jediná Hypoteční banka poskytne úvěr i člověku se záznamem v Solusu…nejsem naháněčka HB, ale měli jsme podobný problém a oni nám vyšli vstříc jako jediní
Dobrý den,
exekuce je problém. Od ukončení exekuce by měly uběhnout aspoň dva roky.
Nepochopil jsem záměr - chcete koupit nemovitost za 4 500 000Kč a půjčit si chcete 3 000 000Kč. Kde vezmete zbytek? Prodejem bytu 2+1? Banka může chtít prokázat, že máte kupce, nebo aspoň, že cena je reálná. Prodej může trvat dlouho, kde vezmete peníze na zaplacení, nebo prodejce RD počká?
Příjem 55 000Kč je z jakých činností? Pozor co z toho je uznatelné. Jsou příjmy ze zaměstnaneckého poměru na dobu neurčitou? Pak je to OK. Ostatní příjmy mohou být krácené nebo neuznané úplně… 3 dospěláci - kolik dětí? Kolik domácností? Banky akceptují většinou jen 2.
Životní pojištění vliv na to zda hypotéku dostanete vliv nemají. Mají vliv na výši splátky.
Vliv může mít věk těch dospěláků na dobu splatnosti a tím výši splátky.
Není to moc složité, ale informací je žalostně málo…
Petr
Dobrý večer, využila bych toho, že je tady někdo zřejmě z oblasti, tudíž ji rozumí. Zakladatelce se předem omlouvám.
M8m podobný problém, chceme pořizovat dům, jsme dva, ovšem vzhledem k tomu, že doplácím exekuci, o hypotéku může žádat pouze přítel. Problém je, že by na ni sám nedosáhnul. Dá se udělat, že by o hypotéku žádal pouze přítel, a přitom by uvedl i můj příjem? Sdílíme totiž jednu domácnost, máme jedno mimčo, ale díky evidenci v CERD žádat s ním nemohu. Dá se to nějak řešit?
Děkuji za odpověď.
Ivona
Anonymní, podle mě se to tak jak píšeš nedá. jedině sehnat dalšího spoludlužníka, sourozence, kamaráda. Ale jinak máte smůlu. taky jsem to řešili a sehnat spoludlužníka i když by měl půl nemovitosti je dost problém.
@PetrKac píše:
Dobrý den,exekuce je problém. Od ukončení exekuce by měly uběhnout aspoň dva roky.
Nepochopil jsem záměr - chcete koupit nemovitost za 4 500 000Kč a půjčit si chcete 3 000 000Kč. Kde vezmete zbytek? Prodejem bytu 2+1? Banka může chtít prokázat, že máte kupce, nebo aspoň, že cena je reálná. Prodej může trvat dlouho, kde vezmete peníze na zaplacení, nebo prodejce RD počká?
Příjem 55 000Kč je z jakých činností? Pozor co z toho je uznatelné. Jsou příjmy ze zaměstnaneckého poměru na dobu neurčitou? Pak je to OK. Ostatní příjmy mohou být krácené nebo neuznané úplně… 3 dospěláci - kolik dětí? Kolik domácností? Banky akceptují většinou jen 2.
Životní pojištění vliv na to zda hypotéku dostanete vliv nemají. Mají vliv na výši splátky.
Vliv může mít věk těch dospěláků na dobu splatnosti a tím výši splátky.
Není to moc složité, ale informací je žalostně málo…
Petr
Nemovitost je prodávána hodně pod cenou za 3.100.000,–. Příjem je ze zaměstnaneckých poměrů smlouvou a potvrzením o příjmů doložitelný. Celkem 2 domácnosti z toho 4 dospělí a 2 děti (9m a 19 let) Dva dospělí 39let a jeden 26 let