Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kacula02 píše:
@martina.se tak záleží jak vysoká by byla částka… ale co se dívám na jiné diskuze viz. https://www.emimino.cz/…tera-235474/ tak s takovou mzdou těžko někde dostanou hypotéku…
jasné. Jako třeba u našich se ceny bytů pohybují kolem 150 tis, tam by na to možná došáhli, ale s takovým příjmem je to šílené ![]()
@martina.se to je šílené… spíš se divím, že vůbec uvažují nad hypotékou s takovým příjmem.
@Kacula02 píše:
@martina.se to je šílené… spíš se divím, že vůbec uvažují nad hypotékou s takovým příjmem.
tak nějak
ale přečetla jsem až poté, co jsi dala odkaz ![]()
Tak s příjmem 14000 nedají hypotéku nikomu to by byli blázni… já bych stěží vyšla natož nad něčim podobnym uvažovat… moji rodiče mají dohromady příjem asi 60 000kč a stejně jim odmítli dát 100%…
@Kriss Tina píše:
Tak s příjmem 14000 nedají hypotéku nikomu to by byli blázni… já bych stěží vyšla natož nad něčim podobnym uvažovat… moji rodiče mají dohromady příjem asi 60 000kč a stejně jim odmítli dát 100%…
otázkou je, kolik to těch 100% bylo. To je hodně indivindy.. sami máme 120% a takový příjem nemáme ![]()
@Kriss Tina píše:
@martina.se nevim přesně něco kolem 2 milionů
to my máme míň
takže good ![]()
Jinak hypoteku daji clovekovy i co videlava 15 tisic cisteho treba znam lidi co videlavaji 10 tisic cisteho a nabidly mu hypoteku az milion
@B4RC3LON4 píše:
Jinak hypoteku daji clovekovy i co videlava 15 tisic cisteho treba znam lidi co videlavaji 10 tisic cisteho a nabidly mu hypoteku az milion
nevěřim, že člověku, co má 10 čistého někdo nabídne mega. Na to musí být kapánek vyšší příjem
pokud tedy nemá aspoň půl mega naspořeno a nebere si úvěr ze stavebka ![]()
Taky se mi tomu nechce moc věřit… a nebo musí ručit drahou nemovitostí a banka už si mne ruce ![]()
@martina.se píše:
nevěřim, že člověku, co má 10 čistého někdo nabídne mega. Na to musí být kapánek vyšší příjempokud tedy nemá aspoň půl mega naspořeno a nebere si úvěr ze stavebka
co znamena uver ze stavebka?
Teda kdyz jsem si projela nazvy drive zalozenych diskuzi, tak bych hypoteku pustila z hlavy…
@B4RC3LON4 píše:
co znamena uver ze stavebka?
překlenovák - stavební spořitelny mají většinou lepší úroky, nižší splátky atd.. ale je to vázáno na stavebko atd.. např ségra si vzala na část překlenovák, na část hypotéku, takže i když neměla takové příjmy, dostala mega a půl úplně v klidu a platila menší částku, než já na mega.
Já byhc si v mládí hypotéku nevzala ani za zlatý prase, co ty víš co přijde, v 18ti je ještě brzy, začala bych tím že bych si našetřila nějaké peníze, ne hned hrrrrrrr do pujčky, v 18ti si mají mladí trochu užívat a ne se hned dostat do kolotoče pujček… navíc v 18ti ti stačí garsonka, ve 30ti potřebuješ třeba 4+1 šla bych do bytu ve chvíli stabilního přijmu, vybouření a případného založení rodiny…
@anonym77 Já si vzala první hypošku hodně brzo. V 18 ne, protože jsem začínala pracovat a nic jsem neměla našetřeno. Ale kdo má bohaté rodiče, může i v osmnácti. Takže jsem si brala první úvěr na byt asi tak kolem 22 let. No a od té doby jsem z hypo nevyšla
Z bytu do bytu atd. Ale vždy jsem si brala tolik, abych to dala i s menším příjmem. Důležité je si brát hypo max do 20% příjmu.