Půjčka, ale která?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
73
26.8.15 13:30

pujčka ale ktera ?

Zdravim potřebuju pujčit nutně 10 tisíc ale nechci lichvaře příjem mi chodí tech 10 tisic měsičně ze začátku. s přítelkyni to mame 14 tisíc dohromady a muj dotaz zní ktera bankovní pujčka se nedivá na příjmy tak moc a pujči když se bude řádně splacet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1189
26.8.15 13:32

Anonyme vím, že se na to neptáš, ale nedá mi to: z příjmu 14 000 kč za pár celkem - určitě nebudete schopni splácet půjčku. Zvaž to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35700
26.8.15 13:33

Odhadla bych, že s vaším příjmem žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
26.8.15 13:34

Mozna kontokorent?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
26.8.15 13:35

Banka neví, jestli budeš řádně splácet. Slíbit můžeš modré z nebe. Banka se prostě jistí, že ty peníze dostane zpět.

Co vím, tak když jsme si nedávno zakládala účet, už do mě hustili půjčku, kreditku, hypotku, úvěr… podmínkou ale je doložit příjem a nějaký pohyb a zůstatek na účtu.

Deset tisíc není zas tak moc, není šance si je třeba půjčit od rodičů, přátel? Na druhé straně, pokud jeden nemá příjem, je třeba zvážit dobře, aby těch blbejch deset papíů ho nepřivedlo do pěkné dluhové smyčky. jestli ta půjčka má efekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
26.8.15 13:38
@Emilie @Emilie
@Emilie píše:
Banka neví, jestli budeš řádně splácet. Slíbit můžeš modré z nebe. Banka se prostě jistí, že ty peníze dostane zpět.

Co vím, tak když jsme si nedávno zakládala účet, už do mě hustili půjčku, kreditku, hypotku, úvěr… podmínkou ale je doložit příjem a nějaký pohyb a zůstatek na účtu.

Deset tisíc není zas tak moc, není šance si je třeba půjčit od rodičů, přátel? Na druhé straně, pokud jeden nemá příjem, je třeba zvážit dobře, aby těch blbejch deset papíů ho nepřivedlo do pěkné dluhové smyčky. jestli ta půjčka má efekt.

u jáke banky prosim to šlo že hend nabizely plno věci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
26.8.15 13:39

Dvakrát měř, jednou řež. Ve vaší situaci je to fakt o hu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
26.8.15 13:44

Kontokorent nebo kreditní karta. Ale s příjmem 14000 bych si nevzala půjčku ani 5000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35700
26.8.15 13:45
@anonym77 píše:
@Emilie @Emilieu jáke banky prosim to šlo že hend nabizely plno věci?

U každé, když mas lepší příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
26.8.15 14:25
@anonym77 píše:
@Emilie @Emilieu jáke banky prosim to šlo že hend nabizely plno věci?

Nevím, kolik ti je, ale mně kolik mi je a snad vypadám na to, že teda ikdyž můj příjem není o nic větší, moje celková finanční situace je přeci jen o fous lepší než vaše. Ikdyž mohu se jen domnívat - na základě toho, že řešíš tímto způsobem půjčku relativně malé částky - dle mého názoru, opět. Tudíž já zřejmě jako důvěryhodná osoba schopná splácet - tak mi byla nabídnuta automaticky, aniž kdokoli v tu chvíli zjišťoval, kolik vlastně fakt beru. Jen tak mezi řečí. Ale jasně, že bych ten výplatní lístek předložit musela. A bylo by to asi všude - nedělejme si iluze, že to ti asistenti na přepážkách nemají v náplni práce nabízet, nabízet a nabízet. Ovšem pokud - omlouvám se, pokud tipuju mylně - přijde mladý kluk, prakticky student, v ošoupaných riflích a keckách (ne že já bych chodila v kostýmku za padesát tisíc - já nechodím prakticky v kostýmku vůbec), pak asi existuje předpoklad, že si asi moc naspořit nestačil a práci za já nevím kolik najít taky nedokázal. Jak tedy bude splácet? Z ČEHO???

Další věc totiž je, že paradoxně si nemůžeš půjčit, když nic nemáš. Vyplatí se půjčit, když třeba přijde dobrá nabídka ke koupi bytu. Když současně už pár let oba spoří a něco na těch účtech je. Akorát se nevyplatí je teď ihned rušit. Když shodou náhod třeba se teda udělá svatba a snoubenci si řeknou o peníze. Když se pak sežene dobrá hypotéka či úvěr, kde jako hotovost se vloží „výtěžek“ ze svatby, a která počítá s tím, že jakmile doběhne spoření, z valné většiny se umoří právě tímto, a zbyde něco drobet, co se splatí za pár let.

Ale vzít si hypotéku na já nevím kolik a na já nevím jak dlouho… to je risk jak Brno. Ale chápu, je to těžké, když nemáš tak nemáš a prostě nelze šetřit. Je to těžké, ne že ne. Musí se to fakt dobře promyslet.

A ikdyž u tebe nejde o hypotéku na dva melouny, ale na deset litrů, lze se velmi slušně zasekat. Jedno dvě marození, a jen tisíc měsíce vám bude chybět tak, že budete uvažovat, jak vysekat klín klínem. Vzít si další půjčku, abyste mohli splácet. A nota bene dostaneš se do registru dlužníků a v budoucnosti budeš mít ještě horší podmínky k získání té hypotéky.

Příspěvek upraven 26.08.15 v 14:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
26.8.15 14:29

Já si dodnes pamatuju, jak jsem, čerstvě v práci, potřebovala půjčit na vybavení domácnosti, né moc, cca 50tis.
A nikdo se se mnou nebavil. Prostě chtěli doložit příjem, přes to nejede vlak. Nakonec mi půjčili jen s ručitelem (můj táta) a já byla dva roky posratá až za ušima, aby se něco nesemlelo a nešli po tátovi :roll:

Pokud máte ve dvou dohromady 14 tis. (partnerka má čtyřku - není na rodičáku?), takže možná i ve třech, tak vám nikdo solventní nepůjčí.
Jak moc nutně ty peníze potřebujete? Nešlo by to zařídit jinak? Např. pokud je to na vybavení, tak prolézt bazary?

Ještě tak možná nějaký provident, ten je schopen půjčit kdekomu (ale i tak minimálně budou kontrolovat platební historii), ale splátky chce týdně a má pěkně napálené úroky.
Abyste za rok neskončili s dluhem desetinásobným…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
26.8.15 14:34

A jak píše @Emilie já mám třeba nyní na účtu stabilní nabídku úvěru, kreditky a kontokorentu, v poměrně vysokých částkách, dokonce by ani nechtěli potvrzení o příjmu, kalkulují jen s pohybem peněz na účtu a s dlouhodobou historií splácení jiných úvěrových produktů.
Ale taky tam mám účet už patnáct let ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
26.8.15 14:40

To mi volají furt někdo, kdejaké průzkumy o spokojenosti s bydlením a pak z nich vypadne, že by mi půjčili na lepčejší… už říkám rovnou, jestli mi chcete půjčit, NECHCI, ztráta času mého i vašeho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
26.8.15 14:40

@Mar__tanka1983 bejvávalo, dneska půjčí a exekučně zabaví kodokoli cokoli. Řěším zase takovouto půjčku v rodině, člověk naprosto bez zodpovědnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
26.8.15 14:57
@matkabagristy píše:
@Mar__tanka1983 bejvávalo, dneska půjčí a exekučně zabaví kodokoli cokoli. Řěším zase takovouto půjčku v rodině, člověk naprosto bez zodpovědnosti

no bez zodpovědnosti možná, ale určitě měl nějaký stabilní příjem, ne?
neřikej mi, že někde půjčí bez přiznání příjmů, bez finanční historie a bez kontroly registru? Mluvím samozřejmě o solidních úvěrových poskytovatelech.
I blbej Homecredit kontroluje solus, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel