Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Emilie hele mě jen běhe léta otravovali minimálně pětkrát, z toho dvakrát z mojí banky.
Né, nechci si půjčovat, už nechci úvěry ani vidět, až doplatím to, co už mám, tak si nepůjčím už ani desetikorunu ![]()
@Mar__tanka1983 jo, stálý příjem 9000, bez registru. Půjčka 8000. Člověku, co skoro celý příjem dá za bydlení. Jak dojde na exekuci, nechají mu asi 6000, co bude dál ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
@Emilie hele mě jen běhe léta otravovali minimálně pětkrát, z toho dvakrát z mojí banky.
Né, nechci si půjčovat, už nechci úvěry ani vidět, až doplatím to, co už mám, tak si nepůjčím už ani desetikorunu
Moc pěkně to vysvětlil nějakej mladej ekonom někde. Jak já tomu nerozumím, tak to vysvětlení bylo jednoznačný. To si nepůjčujeme od banky, ale sami od sebe a od své budoucnosti, potažmo od svých dětí. Musíme si proto sakra rozmyslet, jestli to má smysl, jestli se ta půjčka „vyplatí“. V případě bydlení určitě ano, pár let zatnout zuby… a odtrhnout si od úst. V případě auta, posuďme sami, jaký přínos přinese vlastní přesun versus MHD… V případě dovolených, nových televizí, telefonů… to zhodnotil, že pokud třeba ten novej supr tablet není určen pro podnikání a nutný (e-mail a net kdekoli s sebou), že je to prostě zbytečnost. Opravdu si to spočítat, ne dát na pocit, že pak to „bude lepší“.
Vidím to u kamarádky, sice mají kamery, tablety, nový auto, satelity a já nevím co, a dovolená u moře nutnost, ale rozpadá se jim barák, a to tak, že žijí jak socky. Na hypotéku na opravu jim prostě přes plátky půjček už nezbývá. Ostatně mě je vlastně jedno, jestli jim stačí fakt, že jim za chvíli poteče skrz děravou střechu na hlavu, hlavně když byli u toho móře.
Akorát že jsem byla u jednoho jejího výstupu na úřadu, když si stěžovala, že prostě na poplatky nemá.
@Emilie jako my jsme se taky před pár lety zamotali do dluhové pasti a málem to skončilo fatálně, sem tam se o tom v diskusích zmíním, tak možná víš ![]()
Jako půjčit si na Vánoce nebo na dovolenou může fakt jen úplnej negramot…
u nás měly dluhy mnohem sofistikovanější důvody…
mimochodem, zakladateli, teď mi tu pod touhle diskusí vyskočila reklama na půjčku bez registru do 30ti minut. Tak pokud si chceš dát základ na pěkně posr*anej život, tak si klikni ![]()
Příspěvek upraven 26.08.15 v 15:30
Je smutne, ze lide potrebuji k zivotu pujcky ve vysi 10-ti tisic. Chapu, ze pro nekoho jsou to ohromne penize, pro jineho to je pakatel. Z ciste lidskeho hlediska, selskeho rozumu a minimalniho pohledu do budoucna bych doporucil, aby jste tento zamer vypustila z hlavy. Stat se muze cokoliv a kvuli 10-ti tisicum mit hlavu v „peru“, vytloukat klin klinem a zit v nervech? za to to nestoji.
ale jak jiz bylo mnohokrate receno, kdo chce kam, pomozme mu tam…
verim, ze najdete spoustu lichvaru a spolecnosti, ktere rady pujci bez potvrzeni prijmu atd.
preji hodne stesti, dobre rozhodnuti a hlavne rozum v hrsti
Jinak leckdy opravdu záleží, na co si člověk půjčí, můj chlap si před několika lety od kamaráda půjčil 17 tisíc na řidičák „C“ a byla to ta nejlepší ivnestice v jeho životě ![]()
@matkabagristy píše:
@Mar__tanka1983 jo, stálý příjem 9000, bez registru. Půjčka 8000. Člověku, co skoro celý příjem dá za bydlení. Jak dojde na exekuci, nechají mu asi 6000, co bude dál
no to je ale banda hyen… ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
no to je ale banda hyen…
A co jsi tím chtěla říct? Podle mě trouba, co si půjčí, hyena, co ví, že člověka svlékne z kůže ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
Jinak leckdy opravdu záleží, na co si člověk půjčí, můj chlap si před několika lety od kamaráda půjčil 17 tisíc na řidičák „C“ a byla to ta nejlepší ivnestice v jeho životě
No jistě.
To já myslela tím tabletem. Tablet na hraní je pitomost, ale jestli je to věcička, kdy tím, že člověk je na příjmu, obsáhne více zakázek, je to prostě pomocník v práci… pak to je investice, která má smysl. Kamarádka podnikatelka lektorka si teda musela půjčit, aby si koupila jeden lepší kousek, ale bere ho s sebou na kurzy, má tam galerii návodů, atd atd. Jakoby si s berou nosí veškerou kartotéku, knížky, diář, kalendář, plánovač, připomínkovač, no víte samy, co ta hračka umí. Když se to umí správně použít. A nemyslím tím, že jeden si přečetl návod.
@anonym77 píše:žádná.. s takovým příjmem pro 2 lidi se nečapete.. z čeho to chceš platit?
Zdravim potřebuju pujčit nutně 10 tisíc ale nechci lichvaře příjem mi chodí tech 10 tisic měsičně ze začátku. s přítelkyni to mame 14 tisíc dohromady a muj dotaz zní ktera bankovní pujčka se nedivá na příjmy tak moc a pujči když se bude řádně splacet?
Nechci zakládat nové téma, zeptám se tady.
Prosím zachovat anonymitu.
Prosím neřešit důvody, co, kde, jak, proč… Prostě a jasně je sitace taková:
Rozvedená žena, 57 let, OSVČ, cca 30.000,– čistého
Měsíčníé náklady cca 8.000,– ( nájem, eon, mobil, internet)
BYLO dluhů za milion, sesplatěnné úvěry, exekuce… vše splaceno BEZ oddlužení.
UŽ NENÍ záznam v Solusu.
PRAVDĚPODOBNĚ NENÍ záznam v nebankovním registru.
PRAVDĚPODOBNĚ JE záznam v bankovním registru. - ale půjčky už jsou splacenny asi 2,5 roku, takže ten záznam, pokud je, je minimálně takhle starý.
Ale pokud si instituce vedou i staré záznamy o klientech, tak pravděpodobně každá běžná instituce má u klientky černej puntík.
FÚ, OSSZ, VZP vše bez dluhu.
Půjčí někde? Může to být i cofidis atp. Zas takové zlo to není, pokud člověk platí včas.
NE to, jak chodí po týdnu domů vyzvedávat splátky.
@Anonymní píše:
Nechci zakládat nové téma, zeptám se tady.Prosím zachovat anonymitu.
Prosím neřešit důvody, co, kde, jak, proč… Prostě a jasně je sitace taková:Rozvedená žena, 57 let, OSVČ, cca 30.000,– čistého
Měsíčníé náklady cca 8.000,– ( nájem, eon, mobil, internet)BYLO dluhů za milion, sesplatěnné úvěry, exekuce… vše splaceno BEZ oddlužení.
UŽ NENÍ záznam v Solusu.
PRAVDĚPODOBNĚ JE záznam v bankovním registru. - ale půjčky už jsou splacenny asi 2,5 roku, takže ten záznam, pokud je, je minimálně takhle starý.
Ale pokud si instituce vedou i staré záznamy o klientech, tak pravděpodobně každá běžná instituce má u klientky černej puntík.FÚ, OSSZ, VZP vše bez dluhu.
Půjčí někde? Může to být i cofidis atp. Zas takové zlo to není, pokud člověk platí včas.
Šla bych do banky kde máš učet a nějakou platební minulost a uvidíš co ti tam řeknou… myslím že i banka jako taková by ti mohla půjčit ale to ti řeknou až v bance ![]()
Krátkodobé půjčky: zaplo.cz, kredito24.cz, pujckomat.cz, japonskapujcka.cz, všechny tyto mám vyzkoušené a bez problémů. Dále pak Provident, Home credit, Proficredit a bez problémů je i Airbank. Ti, co vybírají peníze: Express cash-ale půjčí téměř komukoli a do 50.000 bez zástavy a zajištění.
Nejlepší krátkodobá půjčka je mít kreditní kartu a dluh splatit v bezúročném období (až 50 dnů).
Otázka je, jestli ti nějaká banka kreditku dá, ale za zkoušku nic nedáš.
@Anonymní píše:
Nechci zakládat nové téma, zeptám se tady.Prosím zachovat anonymitu.
Prosím neřešit důvody, co, kde, jak, proč… Prostě a jasně je sitace taková:Rozvedená žena, 57 let, OSVČ, cca 30.000,– čistého
Měsíčníé náklady cca 8.000,– ( nájem, eon, mobil, internet)BYLO dluhů za milion, sesplatěnné úvěry, exekuce… vše splaceno BEZ oddlužení.
UŽ NENÍ záznam v Solusu.
Ale pokud si instituce vedou i staré záznamy o klientech, tak pravděpodobně každá běžná instituce má u klientky černej puntík.FÚ, OSSZ, VZP vše bez dluhu.
Zkus zonky.cz - tam lidé půjčují lidem… No, koukni na ten web a uvidíš. Mně se tento projekt líbí, proto doporučuji.