Hypotéka = past

Anonymní
31.12.11 14:17

Hypotéka = past

Je sice Silvestr, poslední den v roce, ale nedá mi to, abych nenapsala svůj názor na dnešní dobu a taky je to v podstatě něco k tématu, které nedávno založil Jura „Manželství a rozvody - co vy na to?“ . Jsem ráda, že jsem nikdy do hypotéky jít nemusela, vidím to u jedné velice blízké osoby, která je teprve 3,5 roku vdaná, přesto, že se svým protějškem žila u svých rodičů, tak ho zdaleka nepoznala jako až při samostatném bydlení. Mají mimčo 1,5 roku, nerozumí si spolu, on ji vyčítá vše, i co se potřeb pro dítě týká, myslí jen na sebe, řeknete si, proč jsou spolu? Proč? Kvůli hypotéky na byt, kterou mají na 30.let. Je mi z toho špatně, smutno, jak je to málo, co lidi spolu drží. Nehledě na to, že i ten malý bobek, to časem pozná, že vztah rodičů stojí za starou belu. V tom manželství není láska, pohlazení, úcta zkrátka nic. Ona nemá kam odejít, on řekne, že se sebere, že odejde a ať se ona stará a hypotéku si platí sama (nemá však z čeho, jediný příjem je rodičák), že on má kam jít (myslí byt, ve kterém bydlí jeho babička, který si ještě před manželstvím koupil).
Takže z mého pohledu, bydlet raději v nájemním bytě, ale bez toho šíleného břemene, neumím s představit, že tito dva lidé spolu budou.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2377
31.12.11 14:25
Anonymní píše:
Je sice Silvestr, poslední den v roce, ale nedá mi to, abych nenapsala svůj názor na dnešní dobu a taky je to v podstatě něco k tématu, které nedávno založil Jura „Manželství a rozvody - co vy na to?“ . Jsem ráda, že jsem nikdy do hypotéky jít nemusela, vidím to u jedné velice blízké osoby, která je teprve 3,5 roku vdaná, přesto, že se svým protějškem žila u svých rodičů, tak ho zdaleka nepoznala jako až při samostatném bydlení. Mají mimčo 1,5 roku, nerozumí si spolu, on ji vyčítá vše, i co se potřeb pro dítě týká, myslí jen na sebe, řeknete si, proč jsou spolu? Proč? Kvůli hypotéky na byt, kterou mají na 30.let. Je mi z toho špatně, smutno, jak je to málo, co lidi spolu drží. Nehledě na to, že i ten malý bobek, to časem pozná, že vztah rodičů stojí za starou belu. V tom manželství není láska, pohlazení, úcta zkrátka nic. Ona nemá kam odejít, on řekne, že se sebere, že odejde a ať se ona stará a hypotéku si platí sama (nemá však z čeho, jediný příjem je rodičák), že on má kam jít (myslí byt, ve kterém bydlí jeho babička, který si ještě před manželstvím koupil).
Takže z mého pohledu, bydlet raději v nájemním bytě, ale bez toho šíleného břemene, neumím s představit, že tito dva lidé spolu budou.

vzdyt spolu ale byt nemusi, vis co lidi se rozchazi a rozvadi s hypo?? proste nemovitost prodaji a hypo prevedou… to prece neni duvod byt za kazdou cenu spolu..

kdo chce tak resi a kdo nechce tak breci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
31.12.11 14:26

Řešení tu je: dům prodat a hypotéku přepsat na nové majitele, zas takovou tragédii v tom nevidím. S partnerem jsem 10 let a 4. rokem máme hypotéku. Občas nám to taky zaskřípe a čekáme druhé dítě, taky jsem nad tímto už několikrát uvažovala, ale v dnešní době to ani jinak nejde, do podnájmu bychom ani já a ani partner nešli. Tísnit se v bytě, nemít okolo domu zahradu a tím bezpečně nevypustit děti ven, jelikož jsme oba vyrostli v RD se zahradou. Nemít kam zaparkovat auto, natož když má rodina 2. Někomu může byt vyhovovat, ale mám dost kamarádek co žijou v bytě a nemůžou se pomalu ani hnout, protože tam nemají místo a větší byt nemůžou sehnat. Je to každého věc, ale určitě se daná situace dá vždy nějak řešit. Záleží na obou na jakém řešení se dohodnou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
31.12.11 14:30

Problém je asi pokud exmanželé spolu nekomunikují případně jsou na nože. To je pak těžký dohodnout se i na maličkostech. Ale řešit to lze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
31.12.11 14:54

Hypotéka je řešitelná kdyby spolu opravdu nechtěli být ak spolu nebudou,vždy je nějaký způspb jak břemeno z manželství vyřešit.
my teda hypo máme ne tak vysokou ale za nás zas lepší hypotéka než cpát do nájmu či podnájmu a nic z toho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.11 15:13
beruska2× píše:
Anonymní píše:
Takže z mého pohledu, bydlet raději v nájemním bytě, ale bez toho šíleného břemene, neumím s představit, že tito dva lidé spolu budou.

vzdyt spolu ale byt nemusi, vis co lidi se rozchazi a rozvadi s hypo?? proste nemovitost prodaji a hypo prevedou… to prece neni duvod byt za kazdou cenu spolu..

kdo chce tak resi a kdo nechce tak breci ;)

Přesně tak :palec: My jsme taky byt zatížený hypotékou prodali, doplatili bance dluh a ještě nám pár statisíců zůstalo. Ale my byt prodávali z jiných důvodů než je rozvod.

• Citovat
  • Upravit
4361
31.12.11 15:17

ahoj

já za sebe můžu napsat, že se na hypotéku kterou plánujem snad už v příštím roce (hurá začíná zítra) strašně moc těším. Já ani manžel nemáme nic svého, nemáme po kom co dědit, nemá nám kdo finančně vypomáhat, nemáme kde půjčovat když je ouvej, prostě žádná bohatá rodina v okolí není, takže bydlíme v podnájmech s našima dvěma dětma, který stojí skoro stejně jako máme předběžně spočítanou hypotéku na levnější barák, sice bude dřina udělat ho podle svých představ, ale máme svoje plány a sny a ty se budem snažit zrealizovat, podnájmy jsou na nic, nic není po našem, nemůžem si sami vymalovat po svým, nemůžem si nic zrekonstruovat a ani to neděláme, protože nikdy člověk neví jak dlouho v podnájmu bude, je to nejisté bydlení( v podnájmu nelze s normálním příjemem ušetřit na něco vlastního), proto se na hypotéku ohromně těším, budeme mít konečně všichni stejnou adresu, svoje trvalé a vlastní DOMA. Taky není u nás vždy veselo, ale neplánovat kvůli tomu vlastní budoucnost ke které vyřešené bydlení patří bych nikdy nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
31.12.11 15:33

Anonymni: a neni problem spis v tom ze spolu predtim nebydleli sami nez v hypotece??A kdyby to bylo jak pises tak vse je resitelne.prodat byt koupit dva male a jine reseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
31.12.11 16:09

Přesně tak - i hypotéka lze řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
31.12.11 16:13

Ahoj,tak ja mam zname [blizke] a ted resi neco podobneho,ne teda kvuli rozvodu.Bytu se nemuzou zbavit,nikdo ho nechce,maji hypo celkove skoro 4 miliony na 30let.A uprimne,ani se nedivim,na tak dlouho bych si hypo nevzala,prave z duvodu treba toho rozvodu,nebo ztraty zamestnani.Rozvod-kdo bude hypo platit po dobu,co budu v rozvodovem rizeni?Jak dlouho to budu platit,nez byt prodam?Prodam ho vubec?Ztrata zamestnani-je tam sice pojisteni,ale taky nemam zaruku,ze si praci do nejake doby najdu,abych mohla platit dale.
Ja se proste hypo bojim.

• Citovat
  • Upravit
50145
31.12.11 18:19
tatranka1 píše:
Neprihlasena Jaruna píše:
Ahoj,tak ja mam zname [blizke] a ted resi neco podobneho,ne teda kvuli rozvodu.Bytu se nemuzou zbavit,nikdo ho nechce,maji hypo celkove skoro 4 miliony na 30let.A uprimne,ani se nedivim,na tak dlouho bych si hypo nevzala,prave z duvodu treba toho rozvodu,nebo ztraty zamestnani.Rozvod-kdo bude hypo platit po dobu,co budu v rozvodovem rizeni?Jak dlouho to budu platit,nez byt prodam?Prodam ho vubec?Ztrata zamestnani-je tam sice pojisteni,ale taky nemam zaruku,ze si praci do nejake doby najdu,abych mohla platit dale.
Ja se proste hypo bojim.
no,tak to musí mít teda luxusní byt,ne?A dost velký splátky :think: to se nedivím,že to nemůžou prodat.za ty prachy je hodně slušnej barák.tedy zaleží kde ten byt mají.my máme hypo na 1300000 taky na 30 let

Jestli ten byt mají v Praze, tak to nemusí být nějaký luxusní, stačí novostavba 4+kk nebo mezonet. Byty 3+kk se prodávají kolem 3 milionů běžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.11 20:18

no jo, jenže-hypotéku mají na byt v plné výši (mají splaceny dva roky), hypotéka byla ve výši 950.tis. kč, je to byt 2+1, jenže nyní tento typ bytů je problém prodat kolem 500.tis. a co teď. On vyhrožuje, že ji přestane platit a odejde, jeho názory na manž. život, na výchovu atd. jsou deprimující, chová se jak hulvát (slovník šílený). Když čekali mimi, tak ho nezajímalo za co se koupí výbavička, co má, co nemá, co chybí, vidí jen sám sebe, on taky to či ono neměl jako dítě. Jako ženskou ji považuje za služku, o cokoliv je požádán, aby udělal, pomohl, tak řekne, že to je ženská práce. To vše je v podstatě vedlejší, jaký je problém mezi nima, ale ta hypotéka je drží u sebe, spíše vedle sebe.

• Citovat
  • Upravit
24320
31.12.11 21:03
Anonymní píše:
no jo, jenže-hypotéku mají na byt v plné výši (mají splaceny dva roky), hypotéka byla ve výši 950.tis. kč, je to byt 2+1, jenže nyní tento typ bytů je problém prodat kolem 500.tis. a co teď. On vyhrožuje, že ji přestane platit a odejde, jeho názory na manž. život, na výchovu atd. jsou deprimující, chová se jak hulvát (slovník šílený). Když čekali mimi, tak ho nezajímalo za co se koupí výbavička, co má, co nemá, co chybí, vidí jen sám sebe, on taky to či ono neměl jako dítě. Jako ženskou ji považuje za služku, o cokoliv je požádán, aby udělal, pomohl, tak řekne, že to je ženská práce. To vše je v podstatě vedlejší, jaký je problém mezi nima, ale ta hypotéka je drží u sebe, spíše vedle sebe.

V tom pripade nechapu ze snim sla koupit byt. :roll:  :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.12 05:43

jenže jinak se choval, když žili spolu u rodičů, jinak se choval, když ještě neměli dítě a oba chodili do práce), podotýkám, že dítě si přáli oba a moc. Neznali se přitom krátce.

• Citovat
  • Upravit
2377
1.1.12 09:12
Anonymní píše:
jenže jinak se choval, když žili spolu u rodičů, jinak se choval, když ještě neměli dítě a oba chodili do práce), podotýkám, že dítě si přáli oba a moc. Neznali se přitom krátce.

tak to uz ted je docela jedno ne? prece nebude zit leta ve vzpominkach jakej bejval.. bud to chce resit, nebo ne.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel