Hypotéka u ČSOB - sleva za příjem 15.000,- Kč

22.8.25 17:36

Hypotéka u ČSOB - sleva za příjem 15.000,- Kč

Ahoj, máme hypotéku u ČSOB a v rámci ní máme slevu 0,3 % pokud mi na účet přijde každý měsíc 15.000,– Kč. Nesmí se však jednat o peníze, které by mi přišly z účtu v rámci ČSOB Poštovní spořitelna, nesmí být odeslané ve stejném měsíci zpět na účet mimo ČSOB Holding a nebo nesmí být vybrané z hotovosti a vráceny zpět na účet. Pokud by to zjistili, mohou mi slevu odebrat. Teďka k tomu, co mě trápí - půjdu na rodičák a chci si ho nastavit tak, že ho vyberu co nejrychleji a zainvestuji. Peníze by mi posílal manžel ze svého účtu. Jak přesně se posuzuje to „zaslané z účtu mimo ČSOB a v témže měsíci zaslané zpět“? Orientují se pouze na stejnou částku? Čistě teoreticky jak prokážou, že to jsou ty stejné peníze, co mi na účet přišly, když mám na účtu určitý polštář? A další dotaz - jak aktivně banky zjišťují, zda jsou tyto podmínky dodrženy? Pouze na udání? A nebo prostě pokud je člověk rizikový? A po jak dlouhou dobu bych musela tyto podmínky neplnit, aby si toho někdo všiml? Předem díky, pokud s tím má někdo praktickou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21600
22.8.25 18:08

Tak si tam nech posílat peníze od manžela a průběžně je čerpej na provoz domácnosti. To ti 15 tis. měsíčně dá s přehledem. Klidně i víc. Oni budou mít nastavenou automatickou softwarovou kontrolu, takže na neplnění podmínek přijdou hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36110
22.8.25 18:15

Tak si každý měsíc nejdříve převeď peníze na jiný účet a až pak je pošli zpět na účet ČSOB. A pak další měsíc je zas pošleš pryč, takže to nebude ve stejný měsíc a až pak pošleš zpět do ČSOB. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
22.8.25 19:06

No, taky mám kvůli hypotéce účetu ČSOB a věř, že to, že přidají nějakou další podmínku, kolikrát zjistím nejdřív z toho, že si zas strhnou nějakej poplatek, protože jsem poctivě neprostudovala změnu zaslané dokumentace. To se neboj, že by nesplnění podmínky nepotrestali okamžitě. Jak hypo skončí, okamžitě odcházím, protože vrstvení nesmyslných podmínek, abych dostala zadarmo to, co moje banka dává zadarmo bez jediné podmínky, mě dosti sejří. Ale asi to mám ještě furt postaru, protože mi zatím stačí si velký obnos peněz poslat tam a druhý den si ho zase poslat zpět. To mi poradili oni s odůvodněním, že si váží klientů, kteří jim tam posílají velké peníze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
22.8.25 21:35

@králíček123 plnění se sleduje velmi aktivně a všimnou si okamžitě. Banka má kontrolní mechanismy, to opravdu neprověřuje na udání. Přijdou na vás hned :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel