Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, syn hypotonik, 16 měsíců nesedí, neleze, je bud na zádech, na břichu, na čtyřech nebo překážkový sed. Ráda bych se zeptala, zda nemáte nějaký tip na dárky.
Ahoj a jaký typ hraček má teď rád? Dokáže si třeba mačkat tlačítka? Ma rád svítící nebo třeba hudební? U nás měla třeba oblíbeného pejska fisher price cca v té době, ale chuderka si ho tehdy ani nezmáčkla museli jsme ji ho mačkat.
@Denisa1993 syn má rád hrací hračky, pejska máme doma, ale poslední dobou už ho nebaví ![]()
Mačkat si to zvládne, většinou si nějak poradí
moc nekupuji blikací hračky, jelikož má epilepsii, tak to nechci pokoušet, ale nějaký mírný blikání nevadí
A co hraci stolek, mate? Syn byl taky hypotonicky, ucila jsem ho u nej jit do kleku a nasledne si stoupnout, dost mu to pomohlo. Prinejhorsim se daji sundat nozicky a dat to uplne dolu nebo na sikmo, aby dosahl, ale morivovalo ho to se zvednout.
@Janee19 nemáme, ale mohla bych se po něm mrknout
Já dávám syna do kleku u krabice s hračkama
Velký rhb míč, jestli nemáte. Když byl syn starší, asi dvouletý, se mi líbila knížka Dýchej jako medvídek, jistě je více knížek podporujících rozvoj, hravé cvičení.
Mně se moc líbí takové hračky na rozvoj jemné motoriky celkově. Asi bych zkusila například senzorické míčky, montessori kostku, kde může otáčet třeba ozubenými kolečky, nebo vkládat tvary ![]()
@Semtex nejradši má nějaké hudební hračky, ale těch má spoustu