Hysteráky u dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5100
14.12.11 21:21

Holky, já jsem tak šťastná, že v tom nejsem sama! :potlesk: :lol: Bára bude mít v březnu 3 a tak poslední dva týdny je to s ní na palici. Hysterák propukne nejčastěji v noci kolem 1 hodiny, kdy se madam rozhodne, že půjde spát za mnou a já nesouhlasím.Ono se to v noci tak krááásně rozlíhá… :roll: :? , že taky čekám, kdy dorazí sociálka. Pak jsou poměrně pravidelné hysťáky v podvečer, kdy už je trochu utahaná( potvora už po obědě nespí) a tam je spouštěč v podstatě cokoli.
A dnes máme za sebou první scénu na veřejnosti - dalo by se řící na mezinárodní úrovni, byli jsme ve Vídni, podívat se na trhy. V autobuse sluníčko, pak pěkně šlapala, papala, koukala a pak najednou šlus a hysťák u Stephansdomu. No lidi čuměli jak blbí a já jsem přemýšlela, jestli ji mám přidusit nebo co jako. A pak cestou domů v autobuse zase za andílka.
Já jsem trochu vzteklá, takže bych při těch jejích záchvatech občas rozchroupala šprušle od postýlky… :zed: :zed: :zed:
A nezabírá nic - po dobrým, po zlým, studená voda( zatím jen na obličej) Jak dlouho to proboha může trvat, než ji to přestane bavit? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
14.12.11 21:40

U nás to samé.. Asi je to věkem… Syn teď taky hysterčí kvůli maličkostem… Samozřejmě já mu nevyhovím pokaždé.. Myslela jsem si, že když se mu budu víc věnovat, zlepší se to. Ale ne. Je třeba 10min v klidu.. Ale pak se to v něm sekne a je to tu zas… Ignoruju co nejvíc, ale jsem jen člověk.

Přesně jde o zmáčknutí knoflíku kdekoliv (výtah, přechod). Nekoupení lízátka (jelikož už ten den měl nebo před chvílí zlobil či porušil nějakou naši dohodu…).

Říká, že mě nemá rád, tak to mu říkám, ať si sbalí a jde si hledat jinou maminku. Čímž mu sice vztek ještě zvýším, ale ví, že tímhle mě nedostane. Nebo taky zkouší vysvětlovat, proč je naštvaný a většinou ve výsledku prostě jsem špatná já, že jsem mu cosi nedovolila. Tak jen zopakuju, proč. Tím končím. Ale když mě začne vzteky kopat, tak počítám do 3 a pak dostane :nevim: nebo přeruším činnost, kterou zrovna dělá (koupání- viz dnešní případ, hraní, pohádka…)

A příběhy ostatních lidí… Stalo se mi, že s kamarádkou jsme jeli zastávku autobusem a děti se smály. Ne nějak příšerně nahlas, kdyby ten dotyčný slyšel jekot, který dokáže z úst starší vydat, asi by si vybral ten smích. Ale on se do mě začal navážet sprostě. Že jsem kráva a že si ho mám ztišit a že ho neumím vychovat a tykal mi. Tak to jsem nevydržela. jako pardon, ale šlo fakt o jednu zastávku a to začaly až před vystoupením. Tak jsem se jen zeptala, zda si tykáme a že to je moje věc.

Taky se mi stalo, že jsme vystupovali na konečné, spoustu času, prázdný bus. vystupovala jsem já s dětmi a před námi paní o holích. My jsme čekali, až vystoupí, v pohodě, bez keců. Ale ona se strašně začala rozčilovat, že jsme si vybrali zrovna tyhle dveře 8o . Byla opět sprostá, že takovýhle běhny mají pak vychovávat děti a tak to dopadá 8o . Tak jsem jí řekla slušně, že na ní nikdo netlačil, že my počkáme a že nám to nevadí, máme čau dost. A že teda nevím, kdo je z nás inteligentnější, dle vyjadřování. Paní čuměla jak puk. Asi nečekala, že se ozvu. Ale to má asi příčinu v tom, že vypadám mnohem mladší. Tak se lidi naváží.

Scény na veřejnosti jsou testem pro rodiče podle mě:D. Ignoruju okolí a říkám si, že to skončí :nevim: . Většinou ho vezmu pevně za ruku a táhnu nebo držím jen. Jeho to bolí, ale nikdo nic neřekne:D. A mě je líp :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
14.12.11 21:43

Jo a scény, když začnou děti zlobit z nudy.. Tak nejdřív vysvětluju, že chápu, že je to nuda- např. čekání u dr. Ale potom, když začnou přitlačovat, tak třeba v pondělí jsem s radostí snědla čokoládu, kterou jsem pro ně měla za odměnu za to čekání:D. Během té doby měly totiž sušenky a dobré pití, časopis.. Takže to mohla být prevence, aby fakt vydržely. No a to byl potom pohled:D. Naprosto jsem je tím dostala:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
14.12.11 21:49

Lakynka: dobrý s tou čokoládou, je to uričtě pro všechny rodiče náročné, u nás to teprve začíná .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
15.12.11 09:46
Lakynka píše: … Říká, že mě nemá rád, tak to mu říkám, ať si sbalí a jde si hledat jinou maminku. Čímž mu sice vztek ještě zvýším, ale ví, že tímhle mě nedostane …

Na tohle jsem jednou zkusila mile a tiše odpovědět, že já ho mám moc ráda. Ihned se uklidnil a jen na mě zíral 8o
S tou čokoládou to taky někdy zkusím. Sice jsem přesvědčená, že děti zboří barák, ale mohly by si to aspoň zapamatovat :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
15.12.11 20:09

Vzpomínám si jak jsme jeli cca před rokem a půl v době, kdy jsem měla ještě kočárek a druhého syna jsem vláčela za sebou v tramvaji, nízkopodlažní, bylo vedro v létě byl to víkend, v Praze nikdo nikde, prazdné tramvaje, prázdná nástupiště a pod… a my jeli tramvají až na konečnou a když jsme vystoupili, přišel za mnou řidič tramvaje a říkal, slečno nebo paní příště až budete nastupovat s kočárkem tak mi dejte rukou znamení. Já jsem mu na to řekl, že jsem to nepovažovala za důležitý, protože nikdo nikde nebyl a tudíž jsem nezdržovala výstup ani nástup do tramvaje a že jsem prostě situaci vyhodnotila, že to vše proběhne rychle a že to teda není zapotřebí… no a on, buďte ráda, že mám dobrou náladu, jinak bych vás seřval před celou tramvají a tak jsem mu řekla, no to jste klidně měl, já bych vám odpověděla to samé, (v tramvaji bylo celkem 5 lidí :-))) No tak jsme odcházeli a já jsem se otočila a řekla mu, no jo vám je asi líto, že jsme vám nezamávali, že jo ? no tak papa a řekla jsem synům ať na pána zamávají… myslím, že jsme ho dostali chachaá… :potlesk: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
15.12.11 20:39
KláraNem píše:
Vzpomínám si jak jsme jeli cca před rokem a půl v době, kdy jsem měla ještě kočárek a druhého syna jsem vláčela za sebou v tramvaji, nízkopodlažní, bylo vedro v létě byl to víkend, v Praze nikdo nikde, prazdné tramvaje, prázdná nástupiště a pod… a my jeli tramvají až na konečnou a když jsme vystoupili, přišel za mnou řidič tramvaje a říkal, slečno nebo paní příště až budete nastupovat s kočárkem tak mi dejte rukou znamení. Já jsem mu na to řekl, že jsem to nepovažovala za důležitý, protože nikdo nikde nebyl a tudíž jsem nezdržovala výstup ani nástup do tramvaje a že jsem prostě situaci vyhodnotila, že to vše proběhne rychle a že to teda není zapotřebí… no a on, buďte ráda, že mám dobrou náladu, jinak bych vás seřval před celou tramvají a tak jsem mu řekla, no to jste klidně měl, já bych vám odpověděla to samé, (v tramvaji bylo celkem 5 lidí :-))) No tak jsme odcházeli a já jsem se otočila a řekla mu, no jo vám je asi líto, že jsme vám nezamávali, že jo ? no tak papa a řekla jsem synům ať na pána zamávají… myslím, že jsme ho dostali chachaá… :potlesk: :dance:

Tak to nemá chybu!!! :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1710
15.12.11 23:07

Nemůže si tím starší syn vyžadovat tvojí pozornost? Že by žárlil a tím,že začne tohle tropit se mu dostane pozornosti byť negativní?Zkoušet ignorovat,obrnit se? Řeším obdobné s mojí dcerou teda tam je to spíš to,že ubližuje bráchovi a ten se nechá a ona ho kouše a pěkně se v tom všichni plácáme.Ale já nechci mlátit,nezabírá to a je mi z toho pak zle.Takže pročítám všechny možné chytrosti a teď s tím tady machruju. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
16.12.11 00:59

Já mám také „dráždivější“ děti, ale u mně to bude tím, že jsem sama pěkněj vztekloun (a dle rodičů vždycky byla), takže já znám příčinu … snažím se hodně vysvětlovat, ale pokud přeteče pohár trpělivosti je zle, to rázem zapomínám na poučky typu „respektovat a být respektován“ a kloním se spíš k plácnutí na zadek. Pyšná na to nejsem, ale jak tu už holky psaly, jsem také jenom člověk. Myslím si, že je nejdůležitější, aby děti cítily, že i přesto všechno je mám moc ráda a vždycky mít budu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
1.3.14 14:02

Tak to ně příjde že je máme každou chvíli kvůli každé hlouposti :cert: chce si vynucovat věci jenže má smůlu ale jak je doma tatínek tak to pomine :roll: asi dělám něco špatně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
2.3.14 11:59

Určitě nic špatně neděláš, je to holt složitější. chce to pevný nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí