Noční přecházení k rodičům do postele

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4293
10.12.11 10:42

Noční přecházení k rodičům do postele

Ahoj maminky,
malá(4 a čtvrt roku) pořád noc co noc přechází z pokojíčku k nám do postele, někdy je to ve dvanáct hodin, někdy ve tři ráno, ale je to každou noc :? Už jsem zkoušela jít s ní zpět do pokojíčku a počkat až usne, ale do půl hodinky je u nás zase..nevím jak jí tohoto zvyku mám zbavit, když jsem se jí zeptala, proč to dělá, dlouho vymýšlela a potom mi řekla, že se bojí strašáka, ale moc se mi to nezdá, protože k nám přechází bez pláče, či nějakého strachu, spíš si myslím, že je to jen zlozvyk.. :nevim: 4.1.2012 mám termín, čekáme druhé dítě a já bych ji to chtěla do té doby nějak odnaučit :roll: Děkuji předem za názory a rady.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
10.12.11 10:48

Majda to dělá taky, ale jako bonus se budí pláčem a chce k nám (večer usne v pohodě u sebe v pokoji). Tak já nevím, zatím mi to nevadí, ale taky jsem uvažovala, kdyby přišlo miminko… :think:

Obecně - nechat malé světýlko v pokojíčku (takové to noční), před spaním „vyhnat“ strašáky (otevřeným oknem nebo tak), a dávat bacha, abych ji tím někdy přes den nepostrašila…
A vracet zpátky, pořád, pořád dokola…

Já ji raděj nechám u nás :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.11 10:49

hm, těžkej oříšek, a nepotěším naše to dělá i v 8letech.

Což jsem jí ale minulý víkend už rázně řekla, že k nám do postele chodit nebude. pokud se vzbudí tak ať se otočí a spí dál, ale nebudu tolerovat v 8letech, přecházení k nám do postele.. Už nám to přerostlo přes hlavu.. Od té doby nepřišla..

• Citovat
  • Upravit
69235
10.12.11 10:54

Nechala bych jí, vadí to hodně? Bude mít teď sakra změnu, bude to pro ni hodně složité období, miminko bude s vámi, ji bych neodstrkovala. Klidně bych počkala. Naše pětiletá spí taky s námi, nijak mi to nevadí, ikdyž jsem za exota, teď při příchodu sourozence jí to nehodlám odnaučovat, navíc se těší, jak bude hlídat večer sestřičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4293
10.12.11 11:05

Ono jde i o to, že se vůbec nevyspím, malá se hrozně roztahuje a pořád se převaluje, ale je fakt, že ke konci těhotenství, taky nevím jak bych si přelehla a jsem korpulentnější :) Ale hlavně s miminkem budu vstávat na kojení atd., tak se trošku obávám, aby se nebudila také.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4688
10.12.11 11:06

Terezka to dělá také..jednou jsem se na to ptala dokonce psycholožky a ta mi řekla, že nechat tak, taky potřebuje pomazlení a přitulení, i když v našich očích je ta starší a rozumnější…nech jí být, pokud to není nějaký opravdu zásadní problém.

u nás je to třeba tak, že Honzík tu potřebu nemá, spí celou noc ve své postýlce - pravda, stále u nás v ložnici :oops: a Terka holt chodí. Někdy utíkám do obýváku já, někdy chlap, někdy tak v pohodě spíme do rána. ale mě to neobtěžuje, však za chvilku to budou puberťáci a k Vám do postele už nevlezou.. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
10.12.11 11:12

radu nemam :)
Rozarka k nam taky noc co noc chodi, pred narozenim Oldy jsem to resit nechtela, bala jsem, ze se bude citit odstrcena, proc ona ma spat celou noc u sebe, kdyz Olda je u nas a trosku jsem doufala, ze sama zjisti, ze miminko v noci place a ze se ji u nas spatne spi
ale Rozarce nejaky plac nevadi, spi jak drevo, takze je mame ted v posteli oba a jde to :) (manzel se teda prestehoval do obyvaku :lol: )

• Citovat
  • Upravit
byron
10.12.11 11:18

Ke mně taky ted přicházejí oba, a nejmladší se mnou.. :mrgreen: . Je nás tam hodně, nepohodlí jim nevadí, hlavně, že jsou se mnou..... Já jsme se naučila spát v nepřirozených skrčených pozcích :zed: .
Ale nevadí mi to, za chvilku už nepřijdou

Příspěvek upraven 10.12.11 v 11:41

• Citovat
  • Upravit
677
10.12.11 11:19

A když tak dlouho přemýšlela proč k vám chodí spát není to spíš z toho, že se teď cítí odstrčená (tak nějak podvědomě, že nemá konkrétní důvod). jsi těhotná „miminko“ máš stále u sebe a spí s Vámi, i když stále v bříšku. Myslím, že nechce být sama. Ale vlastní zkušenost nemám. Jen mě to napadlo, když jsem to četla a vžila se do toho malého človíčka. Nechej jí u vás, neboj do 15ti s vám spát nebude :lol: Držím palce ať se to urovná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
10.12.11 11:20

Mi se líbil přístup známých. Narodilo se jim druhé miminko-chlapeček. A obě děti jednoduše v ložnici mít nemohli, tak tatínek si šel lehnout do pokojíčku ke starší dceři a maminka je zatím s malým v ložnici.

Malá nemá pocit, že je na druhé koleji, když se narodilo miminko :think:

Asi to není dobré v dalších směrech, ale já to asi budu chtít udělat stejně :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4293
10.12.11 11:25

Tím to nebude, chodí k nám takto spinkat přes rok 8) Budu muset počkat až z toho vyroste, manžel mi taky vyčítá, že jsem ji nechala a tímto rozmazlila, ale bude to muset přežít :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
10.12.11 11:28

U nás to bylo taky tak, ale neřešila jsem to, odeznělo to samo.

Potřebuje v té posteli mít vás oba? Bych se odešla dostat do její postele a nechala jí tam s mužem, příště zase muže. Ono to postupně přejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3960
10.12.11 11:36

Naši tehdy tříleťačku jsme naučili spát u sebe v pokojíčku. Tisíckrát za noc jsme ji odvedli zpátky, nikdy ne plačící. To vždy vyměknu ;) Hned po narození brášky začala zase trvat na tom, že bude spát u nás, tak jsme ji tam nechali, přesně proto, jak píšou holky - změn bylo až až. JENŽE náš malej uřvanec ji stále budil a ona sama jednoho dne řekla, že „tady se nedá spát, já jdu spát do svojí postýlky“ 8) :lol:

Třeba to tak bude i u vás! Moc držím palce, tohle není zrovna lehký úkol…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
10.12.11 11:57
To je zvláštní, že má manžel potřebu to vyčítat. Nerozmazlila, oni to prostě potřebují, nebude to dlouho trvat a budeme muset puberťákům klepat na dveře pokojíku, abychom mohli milostivě dovnitř, takže já si to užívám. My máme ale velké místnosti, takže jsme v pohodě k letišti přirazili třetí postel a máme místa všichni dost, ještě jsme teď přistavili postýlku a pořád je místo. tak je budeme mít berušky obě u sebe a jak já, tak manžel si to užíváme. však ony se jednoho dne odstěhují dobrovolně.
ejinecka píše:
Tím to nebude, chodí k nám takto spinkat přes rok 8) Budu muset počkat až z toho vyroste, manžel mi taky vyčítá, že jsem ji nechala a tímto rozmazlila, ale bude to muset přežít :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
10.12.11 12:03

Co bych dal za to, kdyby přišel. On ječí a musíme valit my :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie