Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
malá(4 a čtvrt roku) pořád noc co noc přechází z pokojíčku k nám do postele, někdy je to ve dvanáct hodin, někdy ve tři ráno, ale je to každou noc
Už jsem zkoušela jít s ní zpět do pokojíčku a počkat až usne, ale do půl hodinky je u nás zase..nevím jak jí tohoto zvyku mám zbavit, když jsem se jí zeptala, proč to dělá, dlouho vymýšlela a potom mi řekla, že se bojí strašáka, ale moc se mi to nezdá, protože k nám přechází bez pláče, či nějakého strachu, spíš si myslím, že je to jen zlozvyk..
4.1.2012 mám termín, čekáme druhé dítě a já bych ji to chtěla do té doby nějak odnaučit
Děkuji předem za názory a rady.. ![]()
Majda to dělá taky, ale jako bonus se budí pláčem a chce k nám (večer usne v pohodě u sebe v pokoji). Tak já nevím, zatím mi to nevadí, ale taky jsem uvažovala, kdyby přišlo miminko… ![]()
Obecně - nechat malé světýlko v pokojíčku (takové to noční), před spaním „vyhnat“ strašáky (otevřeným oknem nebo tak), a dávat bacha, abych ji tím někdy přes den nepostrašila…
A vracet zpátky, pořád, pořád dokola…
Já ji raděj nechám u nás ![]()
hm, těžkej oříšek, a nepotěším naše to dělá i v 8letech.
Což jsem jí ale minulý víkend už rázně řekla, že k nám do postele chodit nebude. pokud se vzbudí tak ať se otočí a spí dál, ale nebudu tolerovat v 8letech, přecházení k nám do postele.. Už nám to přerostlo přes hlavu.. Od té doby nepřišla..
Nechala bych jí, vadí to hodně? Bude mít teď sakra změnu, bude to pro ni hodně složité období, miminko bude s vámi, ji bych neodstrkovala. Klidně bych počkala. Naše pětiletá spí taky s námi, nijak mi to nevadí, ikdyž jsem za exota, teď při příchodu sourozence jí to nehodlám odnaučovat, navíc se těší, jak bude hlídat večer sestřičku.
Ono jde i o to, že se vůbec nevyspím, malá se hrozně roztahuje a pořád se převaluje, ale je fakt, že ke konci těhotenství, taky nevím jak bych si přelehla a jsem korpulentnější
Ale hlavně s miminkem budu vstávat na kojení atd., tak se trošku obávám, aby se nebudila také.. ![]()
Terezka to dělá také..jednou jsem se na to ptala dokonce psycholožky a ta mi řekla, že nechat tak, taky potřebuje pomazlení a přitulení, i když v našich očích je ta starší a rozumnější…nech jí být, pokud to není nějaký opravdu zásadní problém.
u nás je to třeba tak, že Honzík tu potřebu nemá, spí celou noc ve své postýlce - pravda, stále u nás v ložnici
a Terka holt chodí. Někdy utíkám do obýváku já, někdy chlap, někdy tak v pohodě spíme do rána. ale mě to neobtěžuje, však za chvilku to budou puberťáci a k Vám do postele už nevlezou.. ![]()
radu nemam ![]()
Rozarka k nam taky noc co noc chodi, pred narozenim Oldy jsem to resit nechtela, bala jsem, ze se bude citit odstrcena, proc ona ma spat celou noc u sebe, kdyz Olda je u nas a trosku jsem doufala, ze sama zjisti, ze miminko v noci place a ze se ji u nas spatne spi
ale Rozarce nejaky plac nevadi, spi jak drevo, takze je mame ted v posteli oba a jde to
(manzel se teda prestehoval do obyvaku
)
Ke mně taky ted přicházejí oba, a nejmladší se mnou..
. Je nás tam hodně, nepohodlí jim nevadí, hlavně, že jsou se mnou..... Já jsme se naučila spát v nepřirozených skrčených pozcích
.
Ale nevadí mi to, za chvilku už nepřijdou
Příspěvek upraven 10.12.11 v 11:41
A když tak dlouho přemýšlela proč k vám chodí spát není to spíš z toho, že se teď cítí odstrčená (tak nějak podvědomě, že nemá konkrétní důvod). jsi těhotná „miminko“ máš stále u sebe a spí s Vámi, i když stále v bříšku. Myslím, že nechce být sama. Ale vlastní zkušenost nemám. Jen mě to napadlo, když jsem to četla a vžila se do toho malého človíčka. Nechej jí u vás, neboj do 15ti s vám spát nebude
Držím palce ať se to urovná ![]()
Mi se líbil přístup známých. Narodilo se jim druhé miminko-chlapeček. A obě děti jednoduše v ložnici mít nemohli, tak tatínek si šel lehnout do pokojíčku ke starší dceři a maminka je zatím s malým v ložnici.
Malá nemá pocit, že je na druhé koleji, když se narodilo miminko ![]()
Asi to není dobré v dalších směrech, ale já to asi budu chtít udělat stejně
![]()
Tím to nebude, chodí k nám takto spinkat přes rok
Budu muset počkat až z toho vyroste, manžel mi taky vyčítá, že jsem ji nechala a tímto rozmazlila, ale bude to muset přežít ![]()
U nás to bylo taky tak, ale neřešila jsem to, odeznělo to samo.
Potřebuje v té posteli mít vás oba? Bych se odešla dostat do její postele a nechala jí tam s mužem, příště zase muže. Ono to postupně přejde…
Naši tehdy tříleťačku jsme naučili spát u sebe v pokojíčku. Tisíckrát za noc jsme ji odvedli zpátky, nikdy ne plačící. To vždy vyměknu
Hned po narození brášky začala zase trvat na tom, že bude spát u nás, tak jsme ji tam nechali, přesně proto, jak píšou holky - změn bylo až až. JENŽE náš malej uřvanec ji stále budil a ona sama jednoho dne řekla, že „tady se nedá spát, já jdu spát do svojí postýlky“
![]()
Třeba to tak bude i u vás! Moc držím palce, tohle není zrovna lehký úkol…
ejinecka píše:
Tím to nebude, chodí k nám takto spinkat přes rokBudu muset počkat až z toho vyroste, manžel mi taky vyčítá, že jsem ji nechala a tímto rozmazlila, ale bude to muset přežít