Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Milé maminky,mám dotaz.Syn chodí první rok do školky,tak ještě nevím,jak to chodí.Budeme mít vánoční besídku.Můj dotaz nosíte na vánoční besídku nějaký dárek pro deti? pro učitelky?
A co kupujete,pokud něco nosíte?
Ješte jakou dáváte masku na mikuláše? Stačí třeba jen rohy a dítě je za čerta?
Nemáme penez na zbyt,tak hledám rady.děkuji ![]()
Na mikuláše masky nedávám žádné.
Co se týká dárků. Besídku pro rodiče nemají. Mají jen pro sebe ve školce, posezení pod stromečkem.
Dárečky pro pani učitelku - myslím, že nejvíc ji potěší to, co děti sami nebo s tvojí pomocí vyrobí.
My jsme loni dělaly pro pani učitelky pečený čaj, dali do sklenic, víko ozdobili a zavázali mašličku se štítkem a věnováním.
Po Vánocích se mě učitelky ptaly, co v něm bylo, že byl výýýborný, že to neznaly a clé rodině chutnal.
Tak snad jsem se opravdu zavdečila.
Letos má syn pani učitelky nové a doufám, že se zavdečím zase.
No my mívali besídku pro rodiče a pod stromečkem měly děti dárečky. Rodiče něco koupili do 50kč a zabalili dalo se to pod stromeček a pak si děti losovaly dárečky. Ale určitě bych se poptala ve školce, každá to má jinak.
Nic nedáváme, za tímto účelem se vybírají dobrovolné příspěvky, učitelky dětem nakoupí didaktické hračky a pomůcky, které potřebují a potom nám vyvěsí paragony na nástěnce.
Dávat hračky od dítěte konkrétnímu dítěti je zakázáno, aby to ostatním dětem nebylo líto.Pokud někdo přinese drobnost pro všechny děti, je to jeho volba. Děti dostanou od školky drobnůstku, kterou si odnášejí domů.
Učitelkám maximálně drobné presenty, ne květiny, to je u nás ve školce zakázané, vyjímka je jen poslední den roku(k vůli alergikům).
Vždy žádají, jestli dětem dáme na ochutnání do školky trochu cukroví, jestli pečeme. Já nepeču ve velkém, tak vždy malý balíček koupím..Myslím, že nejsem jediná..
U nás jde hlavně o to, aby si i ve školce děti prožily Vánoce, zvyky, tradice, tu atmosferu.
děkuji za rady.my právě máme na stránkách školky napsáno,že dárek pro deti vítán..asi sponzorský,na to hold fakt nemám finance..
s tím čajem to je dobrý nápad.to by me ani nenapadlo.cukroví budu pect taky pomálu,tak tam krabičku vezmu.
Tak to já vůbec nevím,že se na vánoční besídky tohle dělá,dcera chodí první rok,ted 14dní nebyla ve školce tak se třeba něco dozvím pak.Jedině bych donesla třeba cukroví…
Ahoj, u nás mají vánoční besídku děti pro rodiče, takže paní učitelky poprosí, zda by maminky neupekly trochu cukroví, přinese se na besídku, děti zazpívají…a potom p. učitelky vaří rodičům kafčo, posedí se, popovídá a pojí cukroví. Je to moc hezký
. Žádné dárky se nekupují, ani ostatním dětem ani učitelkám. Školka sama koupí nějaké stavebnice a nové hračky pro děti a ty mají pod stromečkem. Ale děti samy sobě nic nenadělují.
Nosíme jen bonbóny když má svátek a narozeniny a na konci roku kytku pro učitelku. Ještě třeba na velikonoce peču pro děti perníčky, zhruba na počet dětí ve třídě. Jen tak na zobnutí. Toť vše.
Ahoj, kdyby jste byla ucitelka ve skolce dostala by jste radeji bonbonieru nebo svicku nebo neco jineho do 100 kc mam limit na 1 ucitelku, budeme davat i reditelce tak at me to nezruinuje
![]()
@JanaJeli já bych dala asi něco čokoládového.. já dávala ty vážené čokoládové věci.. Např ořechy v čokoládě, bílé, hnědé, ovoce v čokoládě- takové to vážené a nechala jsem si navážit takovoý kornout a dekorativně zabalit..
Vím, že jeden kornotu učitelky pojedly hned první den.. ![]()
Já, když jsem učila ve škole, tak mě nejvíc potěšily takové ty věci, jako třeba dárkové balení sýrů (teď v Lidlu myslím za 60 Kč - 3 druhy v krabičce), nebo kornoutek se směsí ořechů, jednou jsem dostala i takové ty teplé ponožky a nosím je doteď. Svíčky a bombošky mě moc nenadchly, to jsem pak posílala dál.
Asi záleží na učitelce. Moje máma učí na základce a kažoročně dostane takových 14 svíček a 5 hrnečků, takže preferuje „žrací dárky“. Nemusí to být ani čokoláda. Když to shrnu, tak za poslední roky měly největší úspěch tyto: ozdobná krabička se směsí čajů, kornoutek se směsí sušeného ovoce, mrazem sušené ovoce, perníčky, sklenice medu, výborná „značková“ marmeláda, mix zdravých tyčinek a jednou i šiška tvrdého salámu ![]()
Do školky jsem dávala do dárkové takšky zabalenou vánoční květinu a vánoční ubrousky k tomu. paní učitelkám se líbilo, tak mě to potěšilo.
My měli s malou připravené perníčky, sama vykrajovala a zdobila, já to jen zavážu a dáme, jen teda zajdeme extra, nebo přineseme až po novém roce, malá opět marodí.
Muj syn take chodi prvni rok do školky - jsme male město ve školce jen 50 dětí a je to takove familiarní…takže ted na besidku ponese malej ředitelce láhev vína dobrýho a učitelce lepší bonbonieru a školce jako takove bych chtěla dát 500 kč.. no snad se neurazí