Únava dcery - nechutenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1069
19.11.11 20:14

Únava dcery - nechutenství

Ahoj. Chci se zeptat, zda máte někdo podobnou zkušenost a jak z ní ven. Moje dcera 5. let nikdy nebyla velký jedlík, ale myslela jsem, že to přejde. Na množství sní tolik, co můj syn snědl v 9-ti měsících (a nebyl žádný macík)a je opravdu málo jídel, která jí chutnají. Naštěstí aspoň jí ovoce a zeleninu a pije mléko. Poslední dobou je i hodně unavená. Kolikrát si i na krátké procházce sedne na zem a říká, že už nemůže a je úplně vyřízená. Dřív jsem jí to ani nevěřila, myslela jsem, že to na mě jen zkouší, ale teď vím, že ne. Připadá mi celkově slabá. Váží 16 kg měří asi 107cm .Někdy teď vynecháváme o víkendu odpolední spaní, ale jinak spí i odpoledne a chodí spát v osm večer a celou noc spí.
Uvažuji, že o tom promluvím s doktorkou, i když té se její váha nezdá úplně malá. Tak nevím… Díky za rady a zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
19.11.11 20:22
Saryna píše:
Ahoj. Chci se zeptat, zda máte někdo podobnou zkušenost a jak z ní ven. Moje dcera 5. let nikdy nebyla velký jedlík, ale myslela jsem, že to přejde. Na množství sní tolik, co můj syn snědl v 9-ti měsících (a nebyl žádný macík)a je opravdu málo jídel, která jí chutnají. Naštěstí aspoň jí ovoce a zeleninu a pije mléko. Poslední dobou je i hodně unavená. Kolikrát si i na krátké procházce sedne na zem a říká, že už nemůže a je úplně vyřízená. Dřív jsem jí to ani nevěřila, myslela jsem, že to na mě jen zkouší, ale teď vím, že ne. Připadá mi celkově slabá. Váží 16 kg měří asi 107cm .Někdy teď vynecháváme o víkendu odpolední spaní, ale jinak spí i odpoledne a chodí spát v osm večer a celou noc spí.
Uvažuji, že o tom promluvím s doktorkou, i když té se její váha nezdá úplně malá. Tak nevím… Díky za rady a zkušenosti.

Může to být projev chudokrevnosti,určitě bych to konzultovala s mudrou.A je dcerka bledá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
19.11.11 20:25

Pije dostatečně ? Určitě běžte k doktorce. To může mít víc příčin. Od nedostatku vitamínů, minerálů, přes nekvalitní spánek, až po různá onemocnění - nechci strašit.
Nějakou nemoc mohla i bez viditelných projevů prodělat a i tohle způsobuje únavu.

Největší pravděpodobnost beru jako nedostatečná nebo nekvalitní výživa - neber to osobně, mám s tím bohaté zkušenosti jako výživový poradce.

Můj první syn taky málo jedl. Oproti tomu ten druhý už měl v roce a půl 16kg :oops:

Co holčička všechno za den sní ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
19.11.11 20:48

Je bledá a mívá kruhy pod očima. Ta její výživa mě právě trápí. Jí jenom to, co jí chutná (moc toho není). Ráno většinou půlku rohlíku s pomaz. máslem kakao nebo mléko (čaj vypije jen někdy.)Během dopoledne třeba banán a půlku jablka. V obědě se většinou povrtá, ale alespoň jí polévky. Odoledne dělám třeba mrkvový salát s jablkem (to miluje). Večeře je někdy teplá (to třeba jí, ale jen málo) a nebo sní třeba půlku rohlíku se tvrdým sýrem (eidam-jiný nejí). Když to tak shrnu tak její oblíbené potraviny jsou: rohlík s pomaz. máslem, eidam, těstoviny, ovoce+zelenina, rybí filé, občas šunka, bramborové knedlíky, šišky s mákem, polévky. Ve školce toho taky moc nesní. Pije někdy víc a někdy zase málo. Trápí mě to, protože se bojím, aby se to nepromítlo na jejím zdraví :-( . U syna tohle neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
19.11.11 20:50
Saryna píše:
Je bledá a mívá kruhy pod očima. Ta její výživa mě právě trápí. Jí jenom to, co jí chutná (moc toho není). Ráno většinou půlku rohlíku s pomaz. máslem kakao nebo mléko (čaj vypije jen někdy.)Během dopoledne třeba banán a půlku jablka. V obědě se většinou povrtá, ale alespoň jí polévky. Odoledne dělám třeba mrkvový salát s jablkem (to miluje). Večeře je někdy teplá (to třeba jí, ale jen málo) a nebo sní třeba půlku rohlíku se tvrdým sýrem (eidam-jiný nejí). Když to tak shrnu tak její oblíbené potraviny jsou: rohlík s pomaz. máslem, eidam, těstoviny, ovoce+zelenina, rybí filé, občas šunka, bramborové knedlíky, šišky s mákem, polévky. Ve školce toho taky moc nesní. Pije někdy víc a někdy zase málo. Trápí mě to, protože se bojím, aby se to nepromítlo na jejím zdraví :-( . U syna tohle neznám.

Tak je určitě chudokrevná,příznaky odpovídají,kruhy,bledost.Může to být i něco jiného,ale nač malovat čerta na zeď :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
19.11.11 20:54

Já bych právě chtěla doktorce říct o odběr krve a taky donést její moč. Už jsem s ní několikrát o její váze mluvila, ale říká, že je sice hubenější, ale že v tomto věku prý ty váhové přírůstky nemusí být takové. Já sama se léčím se štítnou žlázou a než mi na to přišli, byla jsem hrozně unavená, že v deset hodin dopoledne jsem byla zase zralá na spaní. Tak jsem si říkala, aby taky neměla tento problém. Mojí kamarádky dcerka se léčí už od 9 let!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4691
19.11.11 21:00

Hele a nemohla by to být celiakie? Tam někdy ta alergická reakce na lepek způsobí nechutenství a pak je ten člověk celý mátožný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
19.11.11 21:03
Lucink-a píše:
Hele a nemohla by to být celiakie? Tam někdy ta alergická reakce na lepek způsobí nechutenství a pak je ten člověk celý mátožný.

To taky připadá v úvahu,ale třeba kamarádky syn je pořádky kus chlapa,nikdy neměl žádné problémy,byl akorát hyperaktivní a astmatik a ted mu náhodně zjistili celiakii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
19.11.11 21:07

Mě to příjde jako celiakie :think: Ty příznaky hodně dobře znám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4691
19.11.11 21:07

Určitě jsou příznaky různé a taky může být u každého jinak závažná. No každopádně už jsem slyšela o případech, kdy děti špatně jedly a málo přibíraly, maminky a doktoři nevěděli co s tím, až se náhodně přišlo na celiakii. Možná bych si nějaký test na celiakii vyžádala, automaticky ho nedělají a je lepší na to přijít dříve než později. Pak se s tím už dá pracovat a jídelníček se dá krásně upravit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
19.11.11 21:08
Katka86 píše:
Lucink-a píše:
To taky připadá v úvahu,ale třeba kamarádky syn je pořádky kus chlapa,nikdy neměl žádné problémy,byl akorát hyperaktivní a astmatik a ted mu náhodně zjistili celiakii.

jsi mě předběhláááááááááááááááááááááááááááááááááá  :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4691
19.11.11 21:09
nikita066 píše:
Katka86 píše:
Lucink-a píše:
jsi mě předběhláááááááááááááááááááááááááááááááááá :lol:

No :mrgreen: ale snad se pleteme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
19.11.11 21:11

tipovala bych tu chudokrevnost a málo vitaminů ségra měla totéž taky jsem jí to nevěřila myslela jsem že je jen líná mršinka :oops: a pak se nasadil vitamin K a stopové prvky a dost se toho zlepšilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
19.11.11 21:11

Tak či onak,bez mudra se to neobejde.Snad to bude jen ta chudokrevnost :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
19.11.11 21:14
Lucink-a píše:
nikita066 píše:
Katka86 píše:
Lucink-a píše:
jsi mě předběhláááááááááááááááááááááááááááááááááá :lol:
No :mrgreen: ale snad se pleteme…

no jako celiakie je mazec, ale dá se s tím žít a pak je fakt líp :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík