Nachlazení a návštěvy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.11.11 16:40

Nachlazení a návštěvy

Mám 2 děti, 2 a 4 roky.
Co začalo sychravější počasí, pořád jednomu či druhému teče z nosu. Starší už smrká, mladší se snaží. Říkám tomu „provozní rýma“, která bohužel zřejmě přejde až na jaře (stejně jako vloni).
Běžně chodím na návštěvu, i k nám chodí takto „nemocné děti“.
Samozřejmě nechodíme k miminkům,ale ke stejně starým dětem jo

Tak mě zajímá,máte to přes zimu stejně, nebo se nachlazeným dětem s rýmou vyhýbáte? A pokud by k vám přišel někdo s rýmou, byly byste naštvané?

Pokud bych čekala až se vyléčí, půl roku bychom se nikam nedostali.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6945
13.11.11 16:51

nevýhýbám a mě by to nenaštvalo,ale asi jiného ano,nejlepší je se té maminky s ezeptat,zde můžeš jít s nachlazeným dítětem nebo ne

Příspěvek upraven 13.11.11 v 16:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
13.11.11 16:55

Mně přišla kamarádka s rýmou k týdenímu miminku, a to i přesto, že jsem se jí přímo zeptala, jestli je zdravá. To mě teda naštvalo celkem dost. Jak s větším dítětem, to nevím, ale možná bych se asi taky radši zeptala té maminky, jestli jí to nevadí. Přecejenom jsou děti, před kterýma se může o rýmě jenom promluvit a hned to chytí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
13.11.11 17:11

Vyhýbáme se. Mě všechny kamarádky s dětma samy hlásí, že mají rýmu,… A já dělám totéž.
A jsme zdraví ! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
13.11.11 17:16

S rýmou mezi děti nechodíme. Ani když mám rýmu já. A když má přijít návštěva s malými dětmi, hlásím to a ptám se, jestli nechtějí raději návštěvu zrušit. Tuhle jedni rušit nic nechtěli a malej pak skončil se zánětem středního ucha. Jestli to bylo od rýmy naší malé (je očkovaná na pneumokoky) nebo to chytil někde jinde nevím, ale nepotěší to. Ovšem, varovaní byli.

Příspěvek upraven 13.11.11 v 17:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
13.11.11 17:16

Mám roční dítě a vadí mi to. Pořádala jsem oslavu, bylo tam dítě s „provozní rýmou“ a všechny ostatní děti jsou od té doby nachcípané. Já s nastydlým dítětem do kolektivu nechodim. Nicméně uznávám, že když má člověk děti dvě je to na palici,skoro pořád bude aspoň jedno nastydlé a když nebude chodit kvůli rýmě mezi děti, tak budou do jara úplně sociálně izolovaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
13.11.11 17:22

me to nevadi a neresim…ve skolce tece z nosu vsem… :mrgreen: nase mala mela rymu jendou za zivot asi tri dny…jinak je zdrava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
13.11.11 17:35

Mě by to naštvalo a s nachlazeným prckem mezi děti nechodím… :nevim: Radši se v noci vyspím, než utěšuju nachlazenýho prcka… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
13.11.11 18:04

od doby co děcka začaly chodit do školky rýmu neřeším. Půl roku by do školky nechodily, kamarády neměly… Ale moc by se jim to prý líbilo - děcka už povyrostla a prý by nemusela kvůli rýmě chodit do školy. Je fakt, že do školy jdou i s kašlem a tužší rýmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21993
13.11.11 18:21

Mám stejně staré děti - 2 a 4 roky.

S rýmou běžně existujeme, chodíme do kroužků a všude. Je-li to bez teplot a bez kašle, jenom čisté, bezbarvé soplíky z nosu, pak fungujeme tak, jako bychom ji neměli. Jinak to nejde - to bychom byli zavřeni doma od října do dubna.

Nicméně KDYKOLI se máme sejít s někým, kdo má děti, předem na to upozorňuji a nechávám na druhé straně, jestli návštěvu zruší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
13.11.11 18:44

Jako novopečená matka jsem to řešila :roll: ,pak jsem došla k tomu,že bysme nevytáhly paty z baráku a nikdo k nám nesměl,tak jsem se na to vykašlala.pokud nejsou nemocní - chřipka,angína,tak to už neřeším.Pokud jdu na tu návštěvu já,upozorním,ale vesměs to taky už neřeší… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
13.11.11 19:04

Osobně s myslím ze zkušeností co mám :mrgreen: , že všichni kdo někam jdou a enbo někdo má přijít, tak se má říct, jestli vadí nevadí..
Osobně hlásím všechno, protože opravdu to někomu vadí. Moje švagrová má věčně nemocné děti a říkala, že ji to už leze na nervy, když někdo řekne jsme zdraví a přijde a nudle jako šráky.. Prý ji tak přišla jedna kamarádka, prý je už dítě zdravé, že mělo vyléčené nějaké průdušky, ale dítě soplilo, a samozřejmě ji děti onemocněly..
A hlavně každý má jiné měřítka, kdy je dítě zdravé.. Někdo to bere, že nemá teploty ale dítě má rýmu jak šráky a někdo už u rýmy řekne, že je dítě nachlazené, že mezi děti ne..
Takže u mě, ptm se hlásím, a podle toho pak je návštěva neni..
Třeba po očkování by mě i rýma naštvala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
13.11.11 20:34

Já taky upozorňuji.Momentálně máme rýmu co 14 dní.Dneska zase začala :cert: Bez teploty.
Jednou jsem nic neřekla a už se na mě dívalo divně,že jsem nic neřekla :roll: Ale my by jsme byli naprosto izolovaný od září až do jara.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
13.11.11 21:45

Tak ale já zase chápu maminky, co mají dítě, že jim často marodí a jsou rády, že konečně dobré a přijde jin na návštěvu soplící dítě :think:
Prostě každý to má jinak. Moje známá říkala, že toto vůbec nehrotí, že ji to i přijde divné řešit usoplené děti, že jsou to děti, ale zase její dcera marodila do 2 let snad jednou.. Jak jsem psala o švagrové, ta chudera má děcka usoplené pořád, pak z toho uši atd..Takže chápu, že jich argument, že by někdo seděl doma několik měsíců moc nezajimá :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
13.11.11 21:59

Později to asi taky nebudu tak řešit, ale teď malá sotvaroční strááášně špatně snáší odsávání. A v noci chrápe při rýmě:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí