Nachlazení a návštěvy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9201
13.11.11 22:41

„provozní rýmu“ máme občas taky ale upřednostňuji korektní chování - sama to hlásím a jsem ráda když to kamarádky také nahlásí, přestože třeba vědí že to neřeším, protože člověk nikdy neví co se zrovna v rodině kam chce s dítětem jít děje. Ve školce pokuckávají a soplí skoro všichni takže to neberu jako nemoc, pokud to je v určitých mezích samozřejmě. Dítě co za sebou táhne zelené nudle jako opratě a chrchlá jako obyvatel tuberáckého sanatoria už v mezích není. :wink:
Teď v „poslední fázi těhu“ si to ale hlídám víc, nerada bych rodila s angínou neb brutálním kašlem, atb apod. o to víc si cením když maminky dětí co k nám chodí mi to nahlásí a to to víc se zlobím když ne, protože noční záchvaty kašle v gigantikým břichem..děkuji nechci :mrgreen:
bohužel ne všechny maminky v okolí, kamarádky a známé mají stejný postoj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
13.11.11 22:46

Stačí to, co donesou děti ze školy/školky, o nic dalšího fakt nemám zájem 8-) Taky nechodíme na návštěvu s uchrchlanými a usoplenými dětmi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
13.11.11 22:59
fragola píše:
Stačí to, co donesou děti ze školy/školky, o nic dalšího fakt nemám zájem 8-) Taky nechodíme na návštěvu s uchrchlanými a usoplenými dětmi :wink:
:palec: :wink:

Mě stačila loňská zkušenost, kdy od září do února měl Vojta rýmu co 14dní - chodili jsme na plavání, na cvičení, do MC… začalo to laryngitidou, 2× měl nasofaryngitidu, a vždy rýmu jako trám… naštěstí nikdy neměl ouško… ve finále z toho byl měsíc a půl strašný kašel a antibiotika. bylo to na palici.

vždycky se totiž všude vyskytlo aspoň jedno dítě s nudlí až na bradě. na plavání i na cvičení, i v herně…
skončili jsme na alergologii, bere singulair a nelezeme do MC, na plavání ani na cvičení (také proto, že jsem byla na rizikovém těhotenství a teď je Bára ještě malá na podobné riskantní akce).

a je zdravý!
no bohužel za cenu toho, že není tolik mezi dětmi. chodíme pouze na „návštěvy“, když víme, že tam jsou zdraví.
pokud jdeme s někým ven, tak nám ale jejich nudle tolik nevadí, pokud nejsou zelený a nekapou na zem :mrgreen:

ale prostě když máme mrně, tak to nedám.
izolovanej od dětí není, jenom těch bacilů prostě nepobere tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
16.11.11 07:54

Tak mě tyhle návštěvy taky vadí jelikož jedna dcera je astmatik a druhá trpí na laryngitidy takže při sebemenší rýmě to u nich přechází do záchvatů a pak jsme na kortikoidech. Kamarádky už to vědí, ví že tu prostě nemůžou takže mi to hlásí. Pokud by to byl někdo koho jsem fakt dlouho neviděla tak bych to neřešila a riskla ale běžné návštěvy fakt ne. Jinak většině mých kamarádek to nevadí. Jejich děti nejsou tak chytlavé a i setkání s mými kašlajícími dětmi s nima nic neudělá. Jen jednu kamarádku mám co má nemocného chlapečka a tam teda nejdem pokud nejsme uplně ok. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
19.11.11 21:10

Já teda raději hlásím nemoci i rýmu a jsem ráda, když i ostatní. Bohužel se mi taky stává, že známá mě pozvala s dětmi na návštěvu a až u nich mi řekla, že její dcera má angínu, takže ta moje, která na ně trpí ji měla do týdne taky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
2.12.14 13:30

Holky, mame jit ve ctvrtek na navstevu ke znamym, ale znama mi vcera psala, ze jeji syn ma rymu, ale do ctvrtka pry bude ok. Tak muzem klidne prijit. Mame 2 deti 2 roky a pulrocni. Moc se mi tam nechce, nebot ryma se leci tak nebo tak prece tyden. Sly byste? Nechci se ale vymlouvat, tak se bude asi zlobit, ze nedojdem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.12.14 13:32

@evulkanov pokud má jen rýmu, tak v pohodě :think: já to zase tolik neřešim.. můj starší chrchlá téměř pořád a malému jsou 3 m, taky je neizoluju :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25152
2.12.14 13:33

@evulkanov Tak půjdeš ven, do obchodu a chytí to tam. Izolovat se děti nedají, já rýmu taky neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
2.12.14 13:35

A ja bych nesla :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
2.12.14 13:35

My rýmu neřešíme, pokud není fakt zelená, nebo dítě není unavené. Jinak bychom nemohli v zimě nikam a skoro s nikým bychom se nevídali :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
2.12.14 13:36

Pokud maj jen rýmu, tak tu neřeším. ale taky vždy informuju, když u nás něco je, a záleží na každým, jak se rozhodne, určitě by mě to nenaštvalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
2.12.14 13:40

Dekuji za reakce. No, prave, ze starsi vetsinou tu rymu od nekoho vzdy chytne, kdyz jsme s nekym, kdo ji ma. Ale je zas pravda, ze bysme se v zime zas vubec s nikym nevidali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
2.12.14 13:41

Šla bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
2.12.14 13:41

Spis bych nesla, kd to vim takhle dopredu :roll: Urcite bude mit znama pochopeni-obzvlast pokud vam to davala vedet :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
2.12.14 13:43

Jedtli jen ryma, tak bych asi sla. Neco jinyho je k tomu teplota nebo kasel. Znama k nam dorazila s dcerkou a pak koukam, ze maly tece z nosu jak z vodovodu a ke vsemu mela teplotu :roll:
Vzdycky, kdyz k nam ma nekdo dojit, nebo my na navstevu, informuju o zdrav stavu :lol:
Ted o vikendu jsme meli jit na oslavu. Dcera mela rymu a svagrovy se to nelibilo, tak jel jen manzel se synem a ja jsem byla s dcerou doma. Vubec jsem se nezlobila a chapu to ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML