Nachlazení a návštěvy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15404
2.12.14 13:45
@evulkanov píše:
Dekuji za reakce. No, prave, ze starsi vetsinou tu rymu od nekoho vzdy chytne, kdyz jsme s nekym, kdo ji ma. Ale je zas pravda, ze bysme se v zime zas vubec s nikym nevidali

Jak to?? To maji vsichni v zime porad rymu? My se v zime normalne vidame s kamaradama a detma. Ale ne, kdyz jsou nachlazeni. To mi za to nestoji. A jit na prochazku s deckem a nebo k nekomu nachciplymu, to je rozdil. Mne by to za to nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
2.12.14 13:47

Mám skoro stejně staré holky 2 a 4,5 roků. Když jsem měla jen jedno dítě, nikam jsem s rýmou nechodila a pokud chtěl někdo přijít vždycky mi buď nahlásil jak je na tom zdravotně (i jeho děti) a nebo jsem se na férovku zeptala. Po narození druhé to bylo horší. Je lednová a to bylo usmrkanců všude plno, takže to ta starší vždycky někde chytla a jak se nakazila, postupně jsme smrkali celá rodina. Teď to řeším tak, že pokud má starší jen tekutou čirou rýmu (nekašle, je bez teplot, a od nosu jí nevysí hustá-zelená nudle) jde do školky. Pokud k tomu kašle zůstává s námi doma, ale chodíme normálně ven, jen ne do uzavřených kolektivů (jako do herničky a pod.) Jinak jakoukoliv návštěvu vždycky informuji o našem zdrav. stavu a ty samé informace požaduji od strany druhé. Pokud mi to neřekne, prostě se zeptám…

Příspěvek upraven 02.12.14 v 13:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
2.12.14 13:47

Já teda rýmu docela řeším, protože syn na ni dost trpí a dost často se mu to usadí vzadu a pak chrchlá zeleniska, ale je na každé mamince, jak to zváží. Pokud má dítě dobrou imunitu, tak se to asi obejde bez větších problémů. A pokud Ti známá rovnou napsala, že tu rýmu mají, tak bych se tím moc netrápila a odložila návštěvu, až budou děti zdravé :-) Zvlášť, když máš ještě miminko..

• Citovat
  • Upravit
14335
2.12.14 13:49

Rozhodla bych se podle toho… jestli se dítě často takto od dítěte nakazí-třeba u nsá kluk chodil obchod, autobus, čekárna a nic, ale jakmile přišlo zasoplené děcko a prostě řádily, tak to vždycky chytnul i s chřipkou.. druhorozený, tomu rýma až tak nevadí.. Sice má 13 měs. ale okolo už bylo hodně dětí s rýmou i starší a dobré..
A také jaká je to známá.. U nás- dítě už je zdravé, bylo chchrlající - ale bez teplot, tak už jako dobré :mrgreen: podle známé
Pokud máš normální známou a prostě fakt má dítě jenom rýmu, tak bych šla.. ono fakt záleží ba mnoho okolnostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.12.14 13:56
@evulkanov píše:
Dekuji za reakce. No, prave, ze starsi vetsinou tu rymu od nekoho vzdy chytne, kdyz jsme s nekym, kdo ji ma. Ale je zas pravda, ze bysme se v zime zas vubec s nikym nevidali

to bys fakt nemohla ani do obchodu atd.. stačí se rozhlédnout, kolik lidí smrká, prská atd.. :think: vidím denně např v MHD.. a stejně tam mrně vezmu, když musíš, tak nad tím tolik nepřemýšlíš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
2.12.14 14:12

Nešla bych. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
2.12.14 14:14

Já bych nešla. I „jen“ rýma se může rozjet u každého jinak. Dcera s rýmou pokaždé chytne i uši, kašel… Takže já už k nachcrchlaným na návštěvy nechodím. Chytnout může kde co i venku, v obchoďáku, ale proč zbytečně sedět v jedné místnosti s nemocným. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85394
2.12.14 14:35

Zeptej se ji ve ctvrtek rano, jak to vypada. Muze to byt lepsi i horsi :nevim: podle toho bycj se rozhodovala. Ale posunout navstevu o par dni neni tak hrozne, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
2.12.14 15:00

@evulkanov Pokud to někde tvoje děti chytnou tak to nemusí být anipři té navštevě. Tyle věci bych neřešila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
2.12.14 16:13

Ono opravdu záleží, jak dítě případnou rýmu zvládne. Pokud mu to hned jde na kašel a jsou z toho průdušky, tak se maminka rozhoduje jnak, než když dítě pár dnů posmrkává a dobrý. Takže je dobré se vždy zeptat, pokud mé dítě má rýmu, jestli to druhé straně nevadí. Také se člověk jinak rozhoduje před očkováním, odjezdem na hory apod. oproti tomu, když není nic v plánu a rýma by nevadila.
V tom konkrétním případě, kterým se obnovila diskuse, nevím. Záleží, jak moc ji má. Sice ji může chytnout kdekoli, ale je rozdíl být delší dobu v jedné místnosti se soplícím dítětem a projít kolem člověka s rýmou v obchodě. Pokud ji má hodně, posunula bych návštěvu, pokud jen trochu a doznívající, asi bych šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
2.12.14 17:35
@blumen píše:
Zeptej se ji ve ctvrtek rano, jak to vypada. Muze to byt lepsi i horsi :nevim: podle toho bycj se rozhodovala. Ale posunout navstevu o par dni neni tak hrozne, ne?

Udělala bych to stejně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
2.12.14 21:07

Já bych spíš nešla. Sice od doby co syn chodí do školky už nejsem tak opatrná, ale hnát se někam, když vím, že jsou tam bacily vědomě nemusím :mrgreen:. Ven bych s nimi asi šla, ale na návštěvu ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
2.12.14 21:19

@evulkanov den předtím kamarádce zavolej a podle toho se rozhodni ;) já jsem na tohle taková opatrná maminka a chodíme zcela zdraví jen ke zdravým dětem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
3.12.14 07:18

Já bych se rozhodla v ten čtvrtek jak to bude vypadat. Mám jedno dítě které díky astmatu mělo z rýmy vždy průdušky a druhé zase laryngitidu :nevim: Teď jsou větší a rýmu neřeším, ale před pár dny k nám na oslavu dorazily sestry které kašlaly jakoby měly tuberu, nakonec jedna angínu a druhá průdušky. Po pár dnech už jsme měli angínu taky :zed:

Ono každé dítě reaguje jinak, co u někoho vyvolá jen rýmu u druhého může skončit kdo ví čím a teď před vánocemi bych to neriskovala. Dělám ústupky jen když přijede někdo z dálky koho jsem dlouho neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
3.12.14 11:38
@Haňulík píše:
Já bych se rozhodla v ten čtvrtek jak to bude vypadat. Mám jedno dítě které díky astmatu mělo z rýmy vždy průdušky a druhé zase laryngitidu :nevim: Teď jsou větší a rýmu neřeším, ale před pár dny k nám na oslavu dorazily sestry které kašlaly jakoby měly tuberu, nakonec jedna angínu a druhá průdušky. Po pár dnech už jsme měli angínu taky :zed:Ono každé dítě reaguje jinak, co u někoho vyvolá jen rýmu u druhého může skončit kdo ví čím a teď před vánocemi bych to neriskovala. Dělám ústupky jen když přijede někdo z dálky koho jsem dlouho neviděla.

S timto přesně souhlasím. Jedno dítě má jen rýmu a jiné z rýmy hned průdušky, laryngitidu, zánět středního ucha apod. Možná by se na to maminky, které rýmu neřeší a ani před návštěvou neupozorní, že ji mají, dívaly jinak, kdyby se jim v noci z obyčejné lehké rýmy dítě začalo dusit s laryngitidou. Proto vždy předem návštěvu upozorním a to samé chci od druhé strany. Prostě co je pro jednoho banalita, může být pro druhého docela problém.
Ne že bych se rýmě nějak úzkostlivě vyhýbala, ale zase kdyby rýma byla velká, zbytečně bych se tam nehnala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí