Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Do školky jsem dávala do dárkové takšky zabalenou vánoční květinu a vánoční ubrousky k tomu. paní učitelkám se líbilo, tak mě to potěšilo.
My měli s malou připravené perníčky, sama vykrajovala a zdobila, já to jen zavážu a dáme, jen teda zajdeme extra, nebo přineseme až po novém roce, malá opět marodí.
Muj syn take chodi prvni rok do školky - jsme male město ve školce jen 50 dětí a je to takove familiarní…takže ted na besidku ponese malej ředitelce láhev vína dobrýho a učitelce lepší bonbonieru a školce jako takove bych chtěla dát 500 kč.. no snad se neurazí
Syn od září ve školce a nic dávat nebudu ![]()
Za mě je to blbost, učitelka dělá svou práci a hotovo.
Na konci roku ano, dostanou flašky bohemky na nervy
![]()
My jsme na besidku nesli pekne zabalene ananasy s rucne delanym pranickem a pernickem pro obe ucitelky. Predal to syn a zjevne to hodne potesilo, jelikoz (jak jsem si vsimla),moc darecku nedostaly. Neberu to jako vanocni darek, spis jako podekovani za besidku, praci s detmi za tech par mesicu a tak.Mezi detmi asi darky moc nebudou, syn asi ponese nejlepsimu kamaradovi rucne delane pexeso, pokud nezmeni nazor
Ale predame radeji po skolce.
@Anix Tak samozřejmě to není povinnost. My dáváme, ale opravdu spíš drobnost, určitě ne za stovku. Dáváme i ve škole, krabičku nějakých lepších čajů, nebo to dárkové balení sýrů, někdy čokoládu.
Když jsem učila, tak jsem dětem také každému něco kupovala ze svého, pro 20 dětí to zas nebylo až tak málo, když jsem chtěla dát každému drobnost třeba za dvacku. Mně něco dávala asi polovina dětí, ale byly to také spíš drobnosti, většinou tak do padesáti korun.
Co znamená „máme limit do 100Kč“? To si zadaly učitelky na dárek pro sebe?
Ja chci udelat slane tycinky s posypem - mak, sul, sezam a syr a dat do krabicky s celofanem do masle. To by mohlo byt ok, ne? Rikala jsem si, ze sladkeho je vsude hodne a svicky jsme davali minule s kytkou na konci roku
Jinak deti si darky ve skolce navzajem nedavaji. My vzdycky koupime 2 vetsi darky - hracku holcici a klucici a na vanocni besidce se da pod stromek, dela to tak u nas vic rodicu. Skolka taky kupuje nove hracky a dava je pod stromek.
…tak já dávám dárky ráda, když si myslím že to někoho potěší a udělám mu radost…z povinnosti dárky nee..ale máme perfektní učitelku i ředitelku a musím přiznat že muj syn není zrovna andílek…chtěla bych jim udělat radost na Vánoce…
My mame super ucitelky a dam jim pozornost rada. Delaji toho s detma hodne nad jejich povinnosti.
@Billi píše:
Asi záleží na učitelce. Moje máma učí na základce a kažoročně dostane takových 14 svíček a 5 hrnečků, takže preferuje „žrací dárky“. Nemusí to být ani čokoláda. Když to shrnu, tak za poslední roky měly největší úspěch tyto: ozdobná krabička se směsí čajů, kornoutek se směsí sušeného ovoce, mrazem sušené ovoce, perníčky, sklenice medu, výborná „značková“ marmeláda, mix zdravých tyčinek a jednou i šiška tvrdého salámu
Jee ty caje to je dobry napad, vim ze je vsechny pijou. Sladkyho asi
Maji uz vsechny dost
@Oudrey přesně tak! ja je doslova miluju protože mi strašně ulehčily život tím že syn je ve školce a ja si mohu odpočinout… je náročný a školka mu hodně pomohla musím říct.
Ja davam vzdycky deti byly vzdy spokojene, tesi se do skolky, ucitelky maji radi. Chapu ze maminky nespokojene se skolkou nic davat nebudou. Ale to je na jinou diskuzi
@hanka.br. píše:
Co znamená „máme limit do 100Kč“? To si zadaly učitelky na dárek pro sebe?
To je tak blba otazka ze na to snad nejde ani odpovedet. :cert
A nepisu mame ale mam. Jakoze nechci utratit vic nez 100 kc za osobu.
Mně připadá, že školky teda přetékají hračkama, nenapadlo by mě kupovat tam ještě nové hračky jako dárek. Aspoň v té naší teda mají úplně všecko, mám pocit, že už sami neví, za co by ještě utratili. Nová zahrada za 2 miliony, otvírání dveří na dotek prstu, dětská posilovna…Vzhledem k tomu, že platíme školné 500 měsíčně, plus ročně 400 do spolku rodičů, tak myslím, že na hračky a pomůcky mají školky peněž dost.
To si myslím, že daleko víc by to potřebovaly školy. Ale neslyšela jsem, že by rodiče kupovali např. křídy, nebo nové výukové CD pro třídu. Tam by ty sponzorské dary byly asi víc na místě
.