Hysterická a sprostá matka

Anonymní
7.8.24 16:01

Hysterická a sprostá matka

Dobry den, pred par dny jsem tu jiz psala o zlem a hysterickem chovani matky, jak ji vytoci sebemensi vec a pak se neumi ovladat. Co jsem ale nezminila, ze mimo techto veci, ze je labilni, zla, hystericka, tak je i sprosta. Nadava mi, ac je mi 35, at ji ne**ru, ze jsem uplne pitoma, dementni atd. Kdyz ji pozadam, az se mnou mluvi slusne a neurazi me, jeste pritvrdi. Mohla bych s ni uplne prerusit kontakt, toto nemam zapotrebi, ale jak k tomu prijde muj syn, tedy jeji vnuk? Zatim ji ma velmi rad, ackoli ja si myslim, ze je jeste velmi maly (4,5roku), aby videl toto chovani a rozpoznal, ze to neni standart, navic se tak ke mne (i k ostatnim z rodiny) nechova primo pred nim, ale spise bokem. Co byste poradili? Ja uz jsem uplne vystresovana, jen tam mam jit, mam svni uplne prerusit kontakt, kdyz se neumi chovat, nebo to kvuli synovi tzv. prekousnout? Dekuji za odpovedi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35852
7.8.24 16:08

Nechodit k ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21388
7.8.24 16:15

Tvuj syn zcelajiste nepotrebuje vystresovanou a zničenou matku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
7.8.24 16:19

Jetsli chceš, aby synovi přišlo normální, že se takto k sobě lidé chovají, tak tam bez změny chod dál. Matce bych oznámila, že pokud své chování nezmění, tak tam nebudu chodit ani já a tedy neuvidí ani své vnouče. Ne vyděračsky, ale asertivně a v klidu vysvětlit, proč je ti takové chování nepříjemné - ne jen k tvé osobě, ale také jako špatný vzor pro tvé dítě.
Bd jí na vás záleží a bude se snažit postupně zlepšit, nebo ne a pak ti nemusí být líto kontakt přerušit.
To že je tvou mámou neznamená, že se k tobě může beztrestně chovat hnusně a vše je odpuštěno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
7.8.24 16:39
@Ališka220 píše: Více

A to si potřebuješ psat o radu na emimino? Buď jsi nesvéprávná (nebo bys měla být) a nebo jsi troll.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15508
7.8.24 16:55

Jestli necháš svoje dítě chodit k takové osobě, tak nejsi normální. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.24 18:21

No, znám to, je v amoku. Řeším to už roky. Máš jí ráda, proto k ní chodíš, ono se to radí nenavštěvovat mámu :roll:
Mně pomáhá jediné, nevytáčet ji… ségra i táta to s ní umí skvěle, já ne :nevim: Mám doma dva extrémy vzteklou upřímnou matku a falešnou milou a chápající tchýni :zed:
Když už je vytočená, tak zůstaň v klidu a mluv s ní co nejvíc v klidu a racionálně, nesmíš útočit nebo odejít, to je horší a táhne se to pak několik dní 8o Moje máma je nejvíc na zabití, když je zavřená doma a vaří, když se vrátí z dovolené nebo z výletu, tak je jak sluníčko. Je dobrý ji navštěvovat v tuhle dobu a podporovat ty dobrý pocity. Taky si s ní někdy sednu a nadhodím nějaké holčičí téma, buduj pozitivní emoce. Je to těžký, jako malá jsem jí chtěla shánět psychiatra :? Máma je cholerik a navíc všemu rozumí :roll: Na mě mluví sprostě, když už nemá argumenty. Zní to možná divně, ale nebála bych se o syna, naše děti přijaly, jaká babička je, mluvím s nima o tom a vysvětluji jim to. Určitě má i kladné stránky, je pracovitá, umí skvělou bábovku, sportuje… Bude to na tobě. Já jsem své matce řekla, že jestli se bude chovat hnusně, tak jí děti nebudou mít rády a chytla se za nos, samozřejmě mě předtím seřvala. Já s ní vydržím v jedné místnosti 21 minut. Jsi dospělá, poradíš si :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.24 18:25
@Caitlyn píše: Více

Vypadáš jako milá a citlivá paní, která má dozajista ráda svojí matku :roll:

• Citovat
  • Upravit
1972
8.8.24 20:41

Utnula bych s ní kontakt. Nechtěla bych, aby se někdo takový podílel na výchově mého dítěte. A já jako dítě bych se asi necítila úplně ochuzená, pokud bych se nemohla stýkat s takovou babičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová