Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Je toho na něj moc.
Nepanikař, nikam ho netahej - je to zkrátka důsledek toho co musí zvládat.
potřeuje podporu a prostor jak si ulevit od napětí, ne přidávat napětí hubováním a dalšími požadavky.
To že je nepozorný není nic co by dělal naschvál, ale už prostě nemůže. Pokud ho za to že nemůže trestáš tím, že na něj houkenš, tak holt jeho mechanismy, kterými se to celé snaží zvládat to už nedlao a zlomilo se to v něm.

Já myslím, že klidně může. Četla jsem už spoustu článků kde se upozorňuje, že se tenhle stav podepisuje na psychice dětí
@Netopirek píše:
Já myslím, že klidně může. Četla jsem už spoustu článků kde se upozorňuje, že se tenhle stav podepisuje na psychice dětí
jj je to hrozna doba, navic bude nejaky postcovidovy syndrom
vcera jsem si pustila prvni dil tohoto a doporucuji, serial vypada fajn
https://podcasts.google.com/…MTBjYWY3OTgy?…
je tam vice epizod od psychologa
Ahoj. Chtěla bych se zeptat, zda jste někdy zažili.. dnes u učení syn (10 let) nedával pozor, pořád se něčemu smál, tak jsem na něho houkla. Z toho se rozplakal a pak teda přišla zvláštní věc- smál se a přitom mu tekly slzy, plakal a smál se současně. Trvalo to asi 20 minut, než se uklidnil. Říkal: co se semnou děje a že nemůže přestat. Je od malička citlivější. Když se zklidnil, říkal, že ho bolí hlava. Už jsem z toho všeho taky na nervy, chybí mu škola, kamarádi, asi vnitřně ten stres prožívá a občas to bouchne. Myslíte, že může jít o nějaký záchvat hysterie? Nebo přetažení? Já nevím