ICSI při špatném spermiu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
340
21.6.18 11:45

ICSI při špatném spermiu

Ahojte holčiny, včera jsem byla na odběru vajíček, celkem získáno po dlouhém protokolu 21 oocytů. Vybrali jsme si metodu MACS, PICSI a z toho ICSI. Partner měl hodně špatný spermiogram. Špatná fragmentace DNA spermií - 34 procent. K tomu jsou spermie pomalé a špatný tvar- výsledek oligotheratozoospermie. Dnes jsem volala do CARu a řekli mi, že MACS a PICSI udělat nešlo a udělali pouze ICSI. Oplodněno 12 vajíček. Myslíte si, že máme i se špatným spermiu šanci na úspěch? Máte některá z vás podobný problém? :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2809
21.6.18 11:49

@bendísek28 Já stejný problém sice neměla,ale myslím,že šance určitě je. Hlavně pokud jste měli ICSI. do vajíček vpravují nejkvalitnější spermie. Nedali by do vyjíček sprermie poškozené,se špatným tvarem,pohybem. Vybírají je. Tak držím pěsti,ať se hezky dělí a vyvíjí,aby ses dočkala miminka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
21.6.18 11:53

Take jsme si zaplatili PICSI a MACS jenze v den odberu to bylo jeste horsi nez kontrolni spermiogram ale neco tam nasli udelali jen ICSI,z 19 vajicek oplodneno 15 s tim ze do 5teho dne kultivace jich vydrzelo 10.Museli jsme vsechny zamrazit mela jsem OHSS, po ms jsem zacla stimulovat na 1.KET davali jsme jedno embryjko,tedka jsem ve 37tt a tesime se na nasi prvni princeznu :srdce:.Myslim ze sanci urcite mate :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
21.6.18 11:55

Prave co jsem se docetla a moc jsem toho konkrétního nenasla,tak jsem myslela,ze vezmou proste nejake spermie a oplodni vajicko.
A děkuji za podporu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
21.6.18 11:57
@Kikulele píše:
Take jsme si zaplatili PICSI a MACS jenze v den odberu to bylo jeste horsi nez kontrolni spermiogram ale neco tam nasli udelali jen ICSI,z 19 vajicek oplodneno 15 s tim ze do 5teho dne kultivace jich vydrzelo 10.Museli jsme vsechny zamrazit mela jsem OHSS, po ms jsem zacla stimulovat na 1.KET davali jsme jedno embryjko,tedka jsem ve 37tt a tesime se na nasi prvni princeznu :srdce:.Myslim ze sanci urcite mate :kytka: :hug:

Tak moc gratuluji a děkuji za pozitivní zprávu. :potlesk: :potlesk: Taky budeme mrazit,kvuli riziku OHSS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
21.6.18 12:06

Ahoj, urcite sance je. Vybiraji ty nejlepsi spermie. Ja mam po ICSI syna, takze se neboj :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.6.18 12:24

Jedno malé ICSI mi spí v postýlce. Určitě to vyjde, držíme palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
21.6.18 12:39

Při ICSI se při velkém zvětšení vybírají spermie s normální morfologií a progresivním pohybem. Tam je největší šance, že je i geneticky v pořádku. Hnusnou spermii vám do vajíčka určitě nepíchnou, hledají se ty pěkné. MACS a PICSI vám neudělali asi proto, že by to ve vašem případě nadělalo spíš víc škody, ty spermie by to mohlo zmordovat ještě víc, taky je potřeba mít na tyto metody určité množství spermií, aby to vůbec bylo na čem dělat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
21.6.18 12:47

@Overlook @bendísek28 jojo, nám při blbé morfologii a pomalém pohybu a ještě i malém objemu spg při oplodnění dělali taky jen ICSI. Nicméně zrovna byla blbá i vajíčka a ani se nezačaly dělit, jenže já měla jen 5 vajíček, mám nízké AMH. Z tolika vajec určitě bude úrodička. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
21.6.18 13:14

Holky moc dekuji za pozitivni zpravy. Snažím se myslet pozitivně,i kdyz nam spermio vysel hodne spatne. Doporučovali nam i dárce,ale to jsme odmitli s tim,ze to nejprve zkusíme s našima. Embriolozka nam říkala,ze je možné,ze MACS nepůjde provést, ale stejne je to sok. Zaplatili jsme si i kultivaci v GERI iniciátorů,aby byla sance největší. Tak snad z tech 12 oplozenych aspon jedno embrijko vydrzi. :roll:
A vsem,kterým se povedlo moc gratuluji a preji spoustu radosti :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
21.6.18 13:16

V GERI inkubatoru - oprava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
21.6.18 15:11
@bendísek28 píše:
Holky moc dekuji za pozitivni zpravy. Snažím se myslet pozitivně,i kdyz nam spermio vysel hodne spatne. Doporučovali nam i dárce,ale to jsme odmitli s tim,ze to nejprve zkusíme s našima. Embriolozka nam říkala,ze je možné,ze MACS nepůjde provést, ale stejne je to sok. Zaplatili jsme si i kultivaci v GERI iniciátorů,aby byla sance největší. Tak snad z tech 12 oplozenych aspon jedno embrijko vydrzi. :roll:
A vsem,kterým se povedlo moc gratuluji a preji spoustu radosti :srdce:

Jestli doporučovali i dárce, tak ten spermiogram byl asi už fakt špatnej no a mordovat to ještě na MACS a PICSI, to by taky potom mohly bejt všechny po smrti 8o Takhle to máte rozumnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
21.6.18 16:25
@Overlook
@Overlook píše:
Jestli doporučovali i dárce, tak ten spermiogram byl asi už fakt špatnej no a mordovat to ještě na MACS a PICSI, to by taky potom mohly bejt všechny po smrti 8o Takhle to máte rozumnější.

meli jsme koncentraci spermií 6.97 x10 na sestou, rychle progresivní 0%, pomalu progresivni 57%, neprogresivni 10%. Defekt hlavicky 100%. Moc tomu nerozumim, jen co jsem se dočetla na netu. Z toho jsem pochopila,ze pokud není hlavička spermii v poradku,tak PICSI a MACS je asi nemožné provést. Ted jen řeším,aby vajíčka oplodnili aspon nějakou spravnou spermií,i kdyz ji vybrat nemohli tou správnou metodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
21.6.18 17:01
@bendísek28 píše:
@Overlookmeli jsme koncentraci spermií 6.97 x10 na sestou, rychle progresivní 0%, pomalu progresivni 57%, neprogresivni 10%. Defekt hlavicky 100%. Moc tomu nerozumim, jen co jsem se dočetla na netu. Z toho jsem pochopila,ze pokud není hlavička spermii v poradku,tak PICSI a MACS je asi nemožné provést. Ted jen řeším,aby vajíčka oplodnili aspon nějakou spravnou spermií,i kdyz ji vybrat nemohli tou správnou metodou.

Ta koncentrace by asi stačila, ale asi měli problém s tou morfologií, ta je špatná :? Zřejmě usoudili, že to ty spermie moc dobře nezvládnou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
21.6.18 17:07

@Overlook
Ale myslite,ze sance je ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.