ID pro narkomany

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10087
12.6.24 20:08
@Lollitka píše: Více

Já netvrdím, že je jednoznačné, že si za to můžou jen a jen sami. Ale oproti tomu nemocnému děcku mají aspoň možnost něco s tím dělat. To volbu nemá žádnou ani teoretickou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
12.6.24 20:11

Mam znameho ktery se do ID propil. Rekli mu ze mu odchazi ledviny a dlouho tady nebude… Chlasta si vesele dal uz dalsich pet let.. Asi zazrak nebo co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9470
12.6.24 20:21
@Jemako píše: Více

Já zas znám jednu, která na tom díky alkoholu byla taky strašně zle, alespoň to před ní říkali, ale co vím, tak po poslední léčbě začala abstinovat, ID nemá a udělala si rekvalifikační kurz a pracuje. Případy jsou různé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.24 20:28

Tak pokud potkáte člověka, co evidentně není úplně OK, ( mysleno pod vlivem drog ) a zjistíte ze bere ID a par minut na to ti vyskočí sbírka na nejake nemocné dítě, tak te asi napadne, ze je něco špatně.

• Citovat
  • Upravit
9085
12.6.24 20:42
@Anonymní píše: Více

Zase to tak anonymně nehroťte. Většina dětí je u nás léčena zcela zdarma. Hodně těch sbírek je na nějaké ezo hokusy pokusy léčby, které tedy hrazené nejsou. Takže to nepište tak, že snad rodiče dítěte na onkologii v Motole musí sehnat pytel peněz. Není to pravda. Chápu, že velké halo vyvolala nedávno sbírka na léčbu dítěte ve Francii, ale jednak zatím není známý výsledek a jednak to je zcela ojedinělé. Peníze se sebraly a dál se uvidí. Jinak počet a důvody pro ID jsou v ročence ĆSSZ a opět nemáte moc pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.24 21:18
@Rádkyně píše: Více

Na jednu stranu chápu tvůj názor ale na druhou stranu musím oponovat.. jasně, spousta lidí si za své nemoci může samo, obezita, zavislost, atp..z toho pak další a další zdravotní problémy… a dělit, kdo si za svoji nemoc může a kdo ne, komu se bude platit léčba a komu ne… chápu, je to těžko ale bylo by fajn, aby se to bralo nějak spravedlivě vůči všem… jsem pro, aby se každému dostalo pomoci, kterou potřebuje.. jediné co mně hlava nebere je, že proč mají takovou spoustu hrazených léčení, nemusí platit nic a opakovaně můžou využívat zdarma terapie a léčby ale na ty nejmenší, ty děti, které si své zdravotní problémy nezpůsobily, na ty nezbývá.. na neplodné páry.. na ty se léčby zdarma taky nevztahují, byť je to taky nemoc..Proč? Taky neplodný pár nemůže za to, že je neplodný a platí nehorázné peníze za možnost mít děti.

Neustále přispívám na děti, kterým pojišťovny odmítají hradit potřebné vybavení a rehabilitace.. nespočet benefičních koncertů, nadací.. dle mého by to opravdu mělo být selektováno tak, aby se dostalo pomoci každému.. je podle mě nesmysl, aby feťák měl možnost jít 30× na léčení.. ty když máš zdravotní problém, ležíš v nemocnici, máš doporučeno, abys tam zůstala 2 týdny, neodejdes za 2 dny s tim, že to tam nezvládáš.. teda až na vyjimky samozřejmě. Ale v těch léčebnách vydrží celou léčbu jeden z 10.. Kdyby byla aspon z části tato péče hrazená pacientem, hned by si rozmysleli takto využívat léčby.

To stejné vězňové.. proč by měli mít vše hrazené a žít si jak v hotelu.. měli by si svuj pobyt ve vězení taky odpracovat a zaplatit..

• Citovat
  • Upravit
1794
12.6.24 21:37

No, já bych zase některé věci neházela automaticky do pytle, že si za to vždycky může člověk sám.

Vemte si tu zmiňovanou obezitu. Kolik ženských bylo před otěhotněním hubené, a pak měly velké problémy s váhou? Různé choroby, problémy se štítnou žlátou, hormonání poruchy… to vše z vás může udělat obézní.

A ano, většina lidí se prostě spíše vyjí k vysokému číslu na váze. Neměli bychom však dávat automaticky za každou cenu rovnítko mezi obezitou a vyžraností. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
12.6.24 21:49

Ehm, ve vězení jako v hotelu? To snad opravdu ne…
mj. vězen si sám platí za výkon trestu, málo, ale platí
snad stále toto
Zákon č. 169/1999 Sb. o výkonu trestu odnětí svobody ve znění zákona č.52/2004 Sb., ukládá povinnost hradit náklady výkonu trestu odnětí svobody(dále jen NVT). Dle vyhlášky Ministerstva spravedlnosti 10/2000 Sb., ve znění platných předpisů od 1.5.2005 hradí NVT pracovně zařazení odsouzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.24 22:04
@šklíbakočka píše: Více

Super, že znáte zákony :palec: ale nevíte nic o tom, jak to chodí v reálu.. a to nepíšu jen proto, že jedna bába povídala, ale proto, že jsem v tom 7 let pracovala

• Citovat
  • Upravit
69142
13.6.24 07:37

A dovedete si představit, že si ten feťák hradí léčbu, být jen částečně, sám? Tím nepíšu, že je něco správně nebo špatně, ale úvaha, že když se na tom bude finančně spolupodílet, tak to bude brát vážně, je konkrétně u těchhle lidí zcela zcestna, tam kdyby se chtělo pade denně, nedá to nikdo, tak to holt je. Takže buď je to ve společnosti nastavené tak, že se bude snažit jim pomoct a u nějakého malého procenta se to i podaří, nebo je v tom holt nechat placat, zcela je vyčlenit ze společnosti a přijmout všechny negativní důsledky, co z toho plynou. A to jsem taky člověk, který když vidí feťáka, obejde ho stometrovym obloukem a moje sympatie jsou čistá nula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
13.6.24 07:46

Ne nejsem bachař ani nic podobného. Ale představu o hotelu mám prostě jinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.24 10:32
@Alexandria Nixia píše: Více

Díky za tohle. Mám závažnou formu syndromu polycystických vaječníků, prakticky nefunkční štítnou žlázu a jak se nedávno zjistilo (genetické vyšetření při IVF - ano, kvůli PCOS jsem neplodná), nějaké vrozené poměrně vzácné mutace genů, které mimo jiné způsobují tu hormonální nerovnováhu, jejímž výsledkem je PCOS, problémy se štítnou žlázou, těžký chronický únavový syndrom, neplodnost, metabolický syndrom… a obezita.

Popravdě, ženy s mou kombinací VROZENÝCH onemocnění a odchylek váží běžně přes 150kg. Já se díky mimořádně přísné stravě a extrémnímu pohybu (zkuste si s únavovým syndromem běhat 5-10km denně, je to lahůdka) dlouho držela na 80, ale pak přišel kolotoč IVF a píchání hormonů. Mám syna (je to zázrak a dar z nebes), 95 kilo a nejde to dolů. Nereaguji na konzervativní léčbu (pokud jde o stravu a pohyb, tak prostě proto, že tam už není kde brát), ani na léky. Naděje vkládám do Tyrzepatidu, který přijde snad na podzim. Saxenda neúčinkovala vůbec (asi proto, že mým problémem není přejídání).

Poznámky o tom, že obézní by si léčbu čehokoli měli hradit sami, protože se vyžrali, mne neskutečně bolí. Víte, že já třeba nevím, jak chutná hamburger? Hranolky jsem měla jednou, když mi bylo asi 16. Neznám chuť takových věcí jako jsou některé pochutiny a sladkosti, nikdy v životě jsem neměla třeba Magnum, kečup, tatarskou omáčku, nevím, jak chutná Coca cola nebo jahodový džus…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat