Příspěvek na bydlení - student
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Příspěvek na bydlení - student
Chtěli bychom se letos s přítelkyní stěhovat do společného podnájmu. Mně je 26 let, pracuji, přítelkyni je 24 a zbývá jí ještě rok školy. Má brigádu pouze přes léto, přes školní rok pracovat kvůli škole stíhat nebude (čekají ji státnice na medicíně). Když bychom chtěli požádat o příspěvek na bydlení, chápu správně, že v jejím případě by se posuzoval příjem jejich rodičů jakožto nezapatřeného dítěte? Její rodiče jsou rozvedeni, s otcem se nevídá, platí jí jen minimální alimenty a vše ostatní musí táhnout její mamka, která musí živit ještěi jejího mladšího bratra. V tomto případě by se tedy počítal příjem její mamky + alimenty od otce + i příjem jejího otce? Nebo je to úplně nějak jinak.
Ještě bych se chtěl zeptat, můžu o příspěvek na bydlení požádat i s podnájemní smlouvou nebo pouze s nájemní? Četl jsem, že dřív to šlo jen s nájemní, ale že se to nějaký rok zpět měnilo, ale úplně jistý si nejsem.
Děkuji za případné rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A co takto si najít něco, co vám nebudou platit ostatní a jakmile začne pracovat. Tak už si najít něco pořádného?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když nemám na podnájem tak si ho nepořizuji!!!
Co vám z daní ještě budeme platit?
Už takto má studium zadarmo a ještě bydlet za státní peníze protože vy chcete… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše: Více
Když tento příspěvek stát nabízí, člověk na něj má (možná) nárok, nevidím důvod, proč by ho nečerpal. To by byl sám proti sobě. To stejné bychom mohli říct i o rodičovském příspěvku, proč by měli ostatní přispívat na cizí dítě, proč ho nezajistí rodiče, nebo proč bychom měli studentům a důchodcům přispívat na jejich jízdné atd. Pokud tu je nastaven nějaký sociální systém, ať ho každý čerpá jak jde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anix píše: Více
Proč máme rodičovský příspěvek? Proč si lidé pořizují dítě, když na něj nemají? Co jim budeme ještě platit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vojta18 No protože vyrábíš budoucí daňové poplatníky
placením bydlení komukoliv, kdo není schopný bydlet za své, je vyhazování peněz oknem, zrušila bych to okamžitě pro všechny, kromě opravdu potřebných…což lidé práceschopní fakt nejsou…ale jo, blbej kdo dává, blbější kdo nebere, chápu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vojta18 píše: Více
Protoze vychova ditete je spolecensky uzitecna, zatim co bydleni ve vyssim standardu, nez si muzu dovolit, neni?
Ty prispevky by meli byt smerovane k lidem, co se z duvodu nejakeho omezeni (fyzickeho, mentalniho) nemuzou zabezpecit, nebo se z duvodu nejakych vnejsich okolnosti ocitli v tezke situaci…ackoliv to nerika zakon, rika to moralni kompas
Jit do bydleni nad svuj rozpocet s tim, ze ti to dorovna stat, je proste moralni hnus, a je mi jedno, ze budes mit nejspis argumenty typu „vsichni to takhle delaji“ nebo „politici rozkradaji vic“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Protože rodič pečující o malé dítě má velmi ztíženou pozici na pracovním trhu (mimino těžko přivážeš u kandelábru a po šichtě vyzvedneš). To se o vás úplně říct nedá.
Ale chápu, snažíš se využít příležitosti. Proč je to špatně pochopíš, až jednou budeš vydělávat tolik, že opravdu budeš peníze státu odvádět a ne čerpat
Pohled na výplatní pásku a vědomí, kde všude se ty peníze topí, pak trošku bolí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahru píše: Více
Přesně tak. Taky si dovolím čerpat RP. Ale taky mám brigády a i když bych mohla sedět doma a dotoval by nám bydlení z důvodu poklesu příjmu stát, raději si na to vydělám sama
Mám ruce, nohy, jsem zdravá, tedy můžu vydělávat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V této argumentaci je třeba rozlišovat příspěvek, na který mají nárok všichni plošně a není podmíněn výdělkem a dávku o kterou jde někdo žádat, kterou všichni plošně rozhodně nedostanou. Prostě ti ostatní někomu platí bydlení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Beruska999999 Jakože když mi je 26, pracuji a chci bydlet ve vlastním podnájmu tak je to nějaký vyšší standart? A pokud mi stát nabízí tuto formu podpory, proč ji nevyužít? Možná by tyto příspěvky měly být poskytnuty jen opravdu potřebným, ale nejsou a nevidím v tom problém s morálkou. Stejně bychom mohli argumentovat, že jezdit s 50% slevou a spoléhat, že zbytek mi dorovná stát je morální hnus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale důchodci si svoje už odpracovali a odžili, teď jsi na řadě ty, abys vydělával a platil, nebo bydli u rodičů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit