Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nedala bych na rady internetu a oslovila právníka, nejlépe specializovaného. On projde smlouvu a řekne ti co a jak.
@linda.kripnerova píše:
Pronajala jsem byt firmě Ideální nájemce. Podepsali jsme smlouvu s tím, že mi garantovali nájem, za který byt pronajmou a pokud ho pronajmou za víc, nájem srovnají a od něho si odečtou 15% provize. Skutečnost je taková, že o výši nájmu, za který byt pronajali mě neinformovali. Po nějaké době jsem zjistila, že byt pronajímají výrazně dráž a že jejich provize činí 26% z ceny nájmu, krom toho od podnájemníka vybírali o 20% vyšší poplatky za služby bez mého vědomí. Místo omluvy jsem se dočkala jen arogantního telefonátu. Nyní už nekomunikují vůbec. Je na tom někdo podobně? Zvažuji žalobu. Děkuji
No a co je ve smlouvě? Nedá se (anonymizovaně) zveřejnit? Pokud se zavázali brát jen 15 procent z NÁJMU, tak cokoliv nad to je (v nejlepším případě) BO…
Dobrý den
Normálně recenze nepišu, ale teď musím. Prosím vás neberte si nikdo Ideální Nájemce respektivé Ulov domov(to samé) jenom tahat z lidí peníze, nic nedělaj a sami neplatěj svoje nedoplatky. A ty jejich recenze na jejich stránkách je akorát podvod. Teď jsem s nima ukončila smlouvu. Nájemníci nešťastný.
Update:
Firma se mi na základě recenze ozvala. Vysvětlila nesrovnalosti, omluvila se a vyřešila, co šlo. Hodnotím tedy kladně. Měli nejspíše smůlu na zaměstance, kteří už zde nepracují. Opravdu oceňuji tedy jejich přístup problémy vyřešit a vysvětlit. Věřím, že z chyb se poučili a jejich služby budou lepší a lepší. Do budoucna bych tedy uvažoval znovu jejich služby využít. Ještě jednou bych tímto chtěl veřejně poděkovat Veronice Kaiser (zaměstnanec z Ideálního nájemce), která se mnou moji zkušenost řešila. Její přístup byl opravdu skvělý a bylo vidět, že tím strávila mnoho času, aby nastudovala celou naši situaci, vyvodila z ní závěr a odpověděla mi na všechny moje otázky. Za tohle opravdu moc dík! Firmu tedy nakonec hodnotím kladně.
Pronajmout si byt od této společnosti rozhodně nedoporučuji. Byt jsem od ní měl pronajatý necelé 2 roky.
Původní recenze:
Každou věc, kterou jsem se společností řešil byl běh na dlouhou trať. Neustále mi chodily odpovědi jako “předávám na jiné oddělení”. Nikdy se nic nevyřešilo bez starostí a rychle. Spíše se věc nevyřešila. Dále byla například zajímavá situace, kdy se nám po roce bydlení zvýšil nájem a bylo řečeno, že o to zažádala majitelka. Po setkání s majitelkou jsme se dozvěděli, že o žádném navýšení neví.
Klíče od sklepa, který jsme měli ve smlouvě jsme za necelé dva roky bydlení také nedostali, akorát spousta výmluv, proč to nejde.
Také nám například chodily upomínky o nezaplacení “čehosi”. Nikdo mi nedokázal vysvětlit za co dlužná částka je, až po cca měsíci, kdy jsem si musel najmout právníka, který se jim ozval byla najednou situace během několika dní vyřešená.
Proteklý strop od sousedů nebyl ani do vystěhování vyřešen (což bylo od incidentu 1 rok)
Podání výpovědi z bytu nájmu se může se zdát jako jednoduchá věc, bohužel nebylo tomu tak. Jeden člověk mi tvrdil, že je vše v pořádku, druhý zase, že ne. A po dvou měsících, co běžela výpověď jsem se dozvěděl, že se “někde ztratila” jestli ji mohu poslat znovu.
Vratnou jistotu jsme po 3 měsících od předání bytu stále nemáme.
Dle recenzí je vidět, že je nás hodně, kdo má podobné zkušenosti, většinou i stejné.
Jestli chcete žít bezstarostně doporučuji se společnosti vyhnout.
A šli jste za právníkem, aby vám pomohl dostat těch 14 tisíéc zpátky?
Jsem majitel menšího 1kk a skrz ideálního nájemce pronajímám něco přes dva roky. Za mě zkušenost velice dobrá. Hodně pracuji a nechci věnovat víc času a pozornosti věcem, kterým nemusím. Defakto jsem předal klíčky a každý měsíc mi chodí peníze na účet. Kontroly proběhly s nájemníkem dobře. Četl jsem starší komentáře a možná ta firma byla v té době na tom jinak. Nyní v roce 2024 je za mě ok a doporučil bych. ![]()
Dobry den, prosim o co nejnovejsi zkusenosti s touto firmou..dekuji
Dobrý den,
měli jsme byt u nich, ale účtovali nám přes 30%. Před dvěmi lety jsme přešli k Bohemian Estates, kteří stoji půlku, a jsme zatím spokojeni.
Poradila by som sa s právnikom, bude dosť záležať na tom co mate podepsane v smlouve.