Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj - vybíráme kuchyni v IKEA a narazila jsem na problém - jsem přesvědčena že naší 3členné rodině bude plně dostačovat vestavná myčka šíře 45cm - chtěla bych ale, aby měla krycí dvířka v barvě kuchyně, což IKEA nenabízí… řešili jste někdy někdo tento problém?? dají se dvířka nebo krycí desky v požadované barvě nějak upravit tak, aby to nebylo vidět?? díky předem za rady
S dvířky neporadím, ale naše tříčlenná rodina hravě naplní během jednoho dne velkou myčku (jen když se nevaří, tak ji naplníme až za dva dny). Tchánovci mají „pětačtyřicítku“ a chtějí taky „šedesátku“, protože do tý malý se toho moc nevejde… A to je většinu času doma jen tchýně se švagrovou, protože tchán jezdí kamionem a je venku tři týdny.
A jsi si jista, ze to nejde? My mame 45 cm mycku (vestavenou) v kuchyni ikea, mozna jsem spatne pochopila otazku.. mame baumatic, kterou teda nedoporucuju.
Jsme s manželem zatím jen dva a taky za den naplníme 60tku - bez problému…kastroly jsou velké, návštěvy časté, takže použitých hrníčků a skleniček mnoho.
A co se týká dveří v barvě kuchyně tak musíš podle mě pak kontaktovat vyloženě výrobce nebo prodejce tvé kuchyně a požádat zda-li dělají individuální dvířka na vest.myčky. Třeba my máme myčku již delší dobu stále bez dvířek, protože prodejce naší kuchyně to nedělá a nechce se nám objednávat si kvůli jedněm dvířkám celou skříňku, kterou bychom pak beztak vyhodili…
Smířila jsem se s faktem, že dvířka budou odlišná. Na internetu najdeš různá samostatná dvířka k myčkám… holt to nebude stejné ![]()
mame kuchyn ikea a vestavnou 45cm myčku, dvířka v barvě nemají, pouze nerez a ten je šílenej na otisky prstu, pořád byla umatlaná, ale protože máme kuchyn bílý lesk polepili jsme nerez dvířka bílou samolepící folií. Pokud máš místo na 60cm myčku vol raději tu, 45cm je malá pokud máš na umývání třeba i hrnce apod
Mám IKEA kuchyń, užší myčku, která není IKEA, ale dvířka máme normálně v barvě kuchyně, bílej lesk, kupovaná je ovšem 2009 ![]()
my jsme kuchyn kupovali asi unor-březen 2010 a už měli jen nerez dvířka ve 45cm, chtěli jsme taky bílý lesk
Ahoj, taky sem byla přesvědčená, že ve 2 lidech nám ta úzká stačí - nakonec bylo po jeho a vzali sme širokou - a byl to vskutku dobrej tah naplníme v poho . . I když o tom tahle diskuze není . . .
.. manžel mě taky tlačí do tý 60, nechtěla jsem tam dávat hrnce a tak mi přijde že na talíře a hrnky je zbytečně velká.. ale vy mě snad přesvědčíte
.. a ty hrnce to fakt umeje? co třeba od omáčky kde jsou napálený cákance.. to se musí stejně předmýt a pak už to umeju ronvnou ne
omlouvám se za laické dotazy
ale je to moje první
![]()
![]()
Jestli najdeš v kuchyni o 5 centimetrů navíc, můžeš koupit dvířka široká 50 cm, prostor mezi myčkou a korpusy vedlejších skříněk pak vyřešíš výplněmi, které normálně koupíš v Ikei. Řešili jsme to teď před Vánoci, nechtěli jsme nerez dvířka, navíc jsme při vyměřování kuchyně zjistili, že nám stavaři blbě posunuli zásuvku pro myčku, byla by z poloviny přímo za myčkou, což se z bezpečnostních důvodů hodně nedoporučuje. Takže máme z levé strany 5cm výplň, kterou spolu s 45cm myčkou kryjí 50cm dvířka.
Při nákupu kuchyně jsme přímo v obchodě řekli jejich prodavačům, že si přejeme tohle řešení. Vypadali, že jsou na to zvyklí, ta nerezová dvířka chce asi málokdo. Tu výplň si můžeš koupit o libovolné šířce, třeba z každé strany dát 2,5 cm, my jsme ji dávali jen vlevo, aby nám nastavila myčku do potřebné vzdálenosti od té špatně umístěné zásuvky.
vmadla píše: .. manžel mě taky tlačí do tý 60, nechtěla jsem tam dávat hrnce a tak mi přijde že na talíře a hrnky je zbytečně velká.. ale vy mě snad přesvědčíte.. a ty hrnce to fakt umeje? co třeba od omáčky kde jsou napálený cákance.. to se musí stejně předmýt a pak už to umeju ronvnou ne
ale je to moje první
![]()
ja nic v ruce nemyju.. umyje mi to vzdycky naprosto vsechno, mam 45 a uz bych ji nikdy nechtela… predtim jsme meli 60ku a tak se mi styyyskaa ![]()
vmadla píše: .. manžel mě taky tlačí do tý 60, nechtěla jsem tam dávat hrnce a tak mi přijde že na talíře a hrnky je zbytečně velká.. ale vy mě snad přesvědčíte.. a ty hrnce to fakt umeje? co třeba od omáčky kde jsou napálený cákance.. to se musí stejně předmýt a pak už to umeju ronvnou ne
ale je to moje první
![]()
Umyje i hrnce, neboj. Akorát třeba připálenej pudink chce dvě kola, ale opravdu málokdy něco musím domýt v ruce. Třeba zrovna ten připálenej pudink nechám odmočit (protože stejně myčku zapínám až večer), ale rozhodně nic nepředmývám.
Taky bych doporučovala spíš 60. Dávám tam všechno, v ruce nemyju nic. A to máme tu 45, větší se nám bohužel nevešla. Dvířka mám taky Ikea, upravil mi je děda - mám ty březové s rámem, takže to ve spojení toho rámu rozřízl, zkrátil a zbytek přilepil.
Máme myčku 45cm a už bych si jí nikdy nekoupila,šla bych určitě do 60cm,myčku zapínám každý den a po obědě musím mýt i v ruce,takže jestli máš místo,určitě jdi do 60cm
. S barvou skříněk neporadím,ale určo ti poradí na info v Ikei,ne?