Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Photoscape, Photoshop, Photofiltre, Picassa, Corel, Photobie, Gimp 2 a spoustu dalších …
já jsem zpokojená s Picassem… v češtině dá se ztáhnout na netu zadara a je jednoduchý… jinak jsou tam i jiné úpravy..
Pokud jde pouze o odstranění čer.očí, tak na netu je volně ke stažení freeware RedEye Remover
Já si dělám CEWE fotoknihy a součástí ke stažení toho programu je i CEWE prezentace, ve které si upravuju všechny fotky. Barvy, tóny, odstíny, ořezy a samozřejmě i červené oči ![]()
Mám Adobe Photoshop, ale na netu je ke stažení spousta programů.
Jestli chceš pokročilou úpravu fotek, tak PhotoFiltre. Jestli ti stačí základní úpravy a chceš i uspořádávat alba atd., tak Picasa.
Gimp, Picasa, Adobe Photoshop - ale jak vidím, tak by to bylo nošení dříví do lesa… ![]()
Lejlinka píše:
a co to znamená pokročilejší?
Pokročilejší? Prostě víc než základní primitivní úpravy ( ořezy, zaostření, redukce šumu, odstranění červených očí, prosvětlování a práce se světlem ), mezi pokročilejší úpravy patří např. výřezy, retuše, přenášení částí ( ze tří fotek vytvořím jednu - někde je lepší část těla, tak se vyřízne a vymění se za tu kde to zrovna nesluší apod.), dál sem patří tvorba bannerů a prezentací, tvorba intra a hromada dalších věcí, pro ukázku, zde je např. intro mého webu.
no to vypadá skvěle jdu to stáhnout.. já jsem zvyklá na picaso ale právě občas bych chtěla udělat fotku trošku jinak a tam to nejde, třeba ty výřezy.. alespon mě… tak díky za radu
a dá se to někde stáhnout v češtině ted jsem to stáhla dvakrát a pokaždé v aj
Lejlinka píše:
a dá se to někde stáhnout v češtině ted jsem to stáhla dvakrát a pokaždé v aj
Jestli myslíš PhotoFiltre, tak do toho se dá stáhnout ČJ zvlášť.
aha tak to bude pro mě asi těžkej voříšek
jsem takový antitalent ![]()
Dobrý den, jaký prosím používáte program na úpravu svých digitálních fotek? Mám na mysli konkrétně úpravu červených očí… Děkuji