Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@gabi.design Krátký dotaz, kam vložím ten soubor? mám stažený program i cz, kujuuu moc ![]()
Já mám Photoscape a jsem spokojená! ![]()
Je to lehký program, má dobrý přehled, a hlavně: je česky!
Photofiltre 7 nebo Photofitre Studio X máme taky, ale to je pro pokročilejší nebo pro ty, co si chtějí vyhrat, ale minus je, že Photofiltre se stáhne ve Francouzštině a Češtinu si musíte cracknout
.
Ale jinak Photoscape! ![]()
Ahoj všem. Jaký program by jste mi aktuálně doporučily pro použití v počítači? Ve starém mám Picassa, ale aktuálně nemá moc dobre hodnocení.
Dekuji.
@Aries6 píše:
Ahoj všem. Jaký program by jste mi aktuálně doporučily pro použití v počítači? Ve starém mám Picassa, ale aktuálně nemá moc dobre hodnocení.
Dekuji.
Záleží, co od něj očekáváš. Používám Zoner. Zaplatíš si, ale jsem s ním spokojená. Hlavně můžu upravovat fotky z rawu. Mě vyhovuje, profíci by ho třeba sepsuli, ale pokud Ti nejde o úplně extra profi kvalitu, tak za mě super.
Hele, není náhodou jedno, jaké má hodnocení? Kdo ho hodnotil? Protože věřím, že takových 80% funkcí možná ani nevyužiješ. Co třeba kanály, vrstvy, průhlednost…? Pořád tohle v pohodě zvládnou programy i pár let staré. HDR, RAW… tam se to už asi bude lámat. Ale pokud mám onačejší potřeby, nebudu se ptát tady.
@Aries6 píše:
Dekuji.
Na beznou upravu mobilovek je Picasa super.
Picassa je na takové jednoduché, rychlé úpravy v pohodě. Já na fotky z foťáku (focené do raw) používám Lightroom a jsem s ním absolutně spokojená. Už je pokročilejší, umí super věci, ale současně je uživatelsky přívětivý a intuitivní, mám pocit, že třeba s Photoshopem se hrozně musí umět, aby z toho člověk dostal nějaký výsledek.
P. S.: Jen upřesňuju, že samozřejmě zvládá i fotky NEfocené do raw, jen že zkrátka umí i s nimi, což už Picassa ne.
Jestli to má mít čudlík- automatická oprava všeho- tak se už musí vybrat, to jo. Teď přemýšlím, co na mobofoto nejčastěji. Ořez, možná vyvážení bílé/ černé, doostřit. A vymazání drátů umí i Paint Shop Pro 5.0.
Stále platí, že nejlepší úpravou je dobře vyfocená fotka.
@Ivan PPZ píše:
Jestli to má mít čudlík- automatická oprava všeho- tak se už musí vybrat, to jo. Teď přemýšlím, co na mobofoto nejčastěji. Ořez, možná vyvážení bílé/ černé, doostřit. A vymazání drátů umí i Paint Shop Pro 5.0.
Stále platí, že nejlepší úpravou je dobře vyfocená fotka.
Ale @Aries6 nepíše, jestli to chce na fotky z mobilu nebo z foťáku. ![]()
@klamonožka píše:
Ale @Aries6 nepíše, jestli to chce na fotky z mobilu nebo z foťáku.
Z foťáku.
@gabi.design Ahojky jaký bs mi prosím doporučila?